8-милионният българин: Топим се като нация, не е добре!

Емил Хаджиев мечтае децата му да останат в България
143
8-милионният българин: Топим се като нация, не е добре!
Емил Хаджиев. Снимка: Нова телевизия

За мен ние изчезваме, топим се като нация, което не е добре!” Това обяви пред Нова телевизия пловдивчанинът Емил Хаджиев, който остава в статистиката като 8-милионния българин.

Такива са времената, споделя тъжно Емил и споделя, че има две мечти - едната е децата му да останат тук. А другата е да дочака 9-милионният български гражданин.

Емил е роден на 2 април 1952 година в Пловдив. Когато той се ражда, радостта в семейството му е била огромна, но не защото в ръцете си държат бебето-гордост на социалистическа България, а защото са чакали своята рожба дълги години.

„Доскоро пазех и телеграма от Хрушчов, в която поздравява България и родителите ми за 8-милионния гражданин”, разказа Емил Хаджиев. Той посочи, че никога не е имал привилегии от своя статут на гордост на социалистическа България, но признава, че често за рождения си ден като дете е получавал честитки не само от своите близки.

Години по-късно Съветският съюз отново проявява интерес към личността на бъдещия адвокат. Братската социалистическа страна му предлага да се обучава във външнополитически връзки на държавна издръжка. Родителите му обаче отказват.

Въпреки че става медийна и държавна звезда с раждането си, неговото семейство не получава традиционните за онова време дарове от държавата като апартамент или луксозен съветски автомобил. Родителите му обаче получават колело тип триколка, а синът им е обявен за почетен гражданин на Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък на всички болни русофили и любители на Москва децата им все на запад учат и живеят? С парите, откраднати от народа от 1944 до сега.
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато има българи,ще има предатели.Общо взето народът наистина е лош материал.
86
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Докато има БЪЛГАРИ, ще има и русофили"".................Докато има възрастни комунисти като тебе - ще има и русофили да, но ... нали разбираш че не ви остава още много по чисто физиологически причини.Друг е въпроса ДОКОЛКО комунистите като тебе сте въобще българи.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен A sme gadno pleme zatschoto: Kradlivite prabalgari sa prischinata da bade postroena Velikata kitaiyska stena,Hunobalgarite sa uschastvuvali aktivno za pazgroma na RIMSKATA IMPERIYA,greschka e satscho razgroma na edin ot krastonoatnite rizarski poshodi.Han KUBRAT ZAVETSCHAL na sinovete si da ne se razdelyat - te se razdelili,da ne osnovavat darjava na patya na narodite ,te ya sazdli na zentralnoto krastovitsche.Bratoubyistvata v imeto na skspanata darjava.
84
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как няма да се топим, като парите от данъците ни отиват за отглеждане на *** лежачи и крадци.Затова младите избягаха. Ако не бях на години и аз щях да избягам.
83
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е всъщност много хубава новина за човечеството, което вече е пропищяло в един глас от това 7 милионно крадливо и е6ливо племе балканско!
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джамии се строят и у нас, но в основната си част сме православни християни
81
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КИРО КИРООО ТИ НА КОИ ВЯРВАШ НА МУТРИТЕ ЛИ? ИСТИНАТА Е КАЗАНА В КОМЕНТАР 7 КИРЧО!! ХОДИЛ ЛИ СИ СКОРО В ПРОВИНЦИЯТА? АКО НЕ СИ ЗНАЙ ЧЕ ЩЕ СЕ ШАШНЕШ АКО ОТИДЕШ. ВСЕКИ ДЕН ОБИКАЛЯМ С КАМИОНА В ЦЯЛА БЪЛГАРИ И НАПРАВО СЕ ШАШКАМ ОТ ОБЕЗЛЮДЕНИ ХИЛЯДИ СЕЛЦА И МАЛКИ ГРАДЧЕТА! В НЯКОИ ИМА САМО ПО НЯКОЛКО 70 ГОДИШНИ СТАРЦИ И БАБЕТА И ПО 50 КУЧЕТА. КУЧЕТАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА. БЪЛГАРИЯ ОТДАВАНА ИЗЧЕЗНА. БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМО СОФИЯ КИРЧООО КОФРАЖИСТЕ!
80
10
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 96Така ли? Християнска ли е Русия? Доколко е християнска?Ами какво ще кажеш за най-новата джамия в Москва построена в края на миналата година на откриването на която беше поканен лично Ердоган?Тя е наистина огромна, наистина "большая". В Русия всичко е "большое", включително и руските джамии. Аз даже се съмнявам в Русия да има толкова голяма църква...
79
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената която възпира плановете на Ердоган за нова мюсюлманска инвазия е християнска Русия - никога турците няма да смеят да тръгнат отново за завладяват на запад докато Русия е силна.
78
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никъде през целия си живот, не съм срещал или разговарял с толкова анти руски настроени хора като тези които пишат тук - не знам от какво е продиктувана тази злоба, може би им плащат или са национализирали някой имот на баба му. Руснаците са ни кръвни братя славяни и хиляди от тях са умряли за да ни освободят от Турско робство това е истината. Не мисля, че сега ако ни нападне Турция ще умре някой *** да ни освободи.
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 91 - Не ти не си Българче - ти си натовско платено злобно отроче!
76
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко въврви по план, за това се плаща на управниците ни в последните 25 години. Икономиката е разбита, младите са изтеглени на запад. Останалите ще си отидат сами или ще бъдат довършени чрез здравни реформи. Скоро територията ще бъде заселена с друго население.
75
15
 
6
 
! Отговори
аз съм българче преди 8 години
Малко сме,едва 8 милиона,така е! Но сме единни като никой друг народ в ненавистта си към Русското Зло!Ще пребъдем!
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 81Ами замисли се малко, ако можеш да мислиш де, защо трябва имигрантите да се върнат във вмирисания панел, нека да си построят хубави домове, ако са толкова успели и заможни в чужбина, нека пренесат в Бълагрия позитивния и напредничав дух на страните където са живели
73
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремете българската жена е раждала на нивата,във почти всеки дом е имало минимум три четери деца,хората са правели деца за да има кой да им помага на нивата,от там ида и големият бум,сега по селата останаха идийци и турци защото старите българи измряха.Днес българите кретат със по едно дтете и то при сполучлив инвитро опит.Населението на страната към днешна дата не надхвърля пет милиона души
72
1
 
8
 
! Отговори
Вот дъ фак преди 8 години
Голямата част от проблемите в България са на ниво личностно общуване и това е което най-много изнервя хората и като се изнервят си общуват още по-зле. Отиваш където и да е и ехидно ти обясняват колко си про3д или в кафенето те обслужват с явното желание да им се разкараш час по скоро. . .
71
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам,какво лошо има в това да намаляваме.По принцип населението на тази планета не е лошо да намалее.Смятам,че трябва качествени хора да се раждат,а не примитивни консуматори.Планетата няма нужда от хора.
70
0
 
3
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
...1952g....chestitka ot Hrushchov???.Ot Stalin,ot Stalin trqbvashe da e...,no qvno stava vapros za po-kasna data...
69
1
 
24
 
! Отговори
do 81 преди 8 години
Тези 2 в чужбина са с деца които са родени там и не са записани като български граждани а в страните в които са се родили.... а и от тези 2 мил. повечето ще се връщат ама на почивка ,,, това е реалността