Астор: Българските магове са най-добрите на Балканите!

Дали сме много за България, а сме забравени, оплака се той
18 мар 2016 16:00, Анисия Иванова
13
Астор: Българските магове са най-добрите на Балканите!
Снимка: Bulgaria On Air

Българските магове са най-добрите на Балканите, те са в шесторката на Европа и в десетката на света. Така определи нивото на българското магическо изкуство илюзионисът Астор в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той е единственият илюзионист в Европа, който е награден със "Златният Оскар" от Международното братство на маговете. Досега в кариерата си е направил над 16 000 представления по цял свят.

"Лошото е, че сме дали много за изкуството на България, а нас ни забравят и това е обидно", допълни той.

След няколко фокуса в ефира на телевизията Астор призна, че обича да прави дребни работи, "защото изкуството е в това, а не в големия сандък".

В магичното изкуство има много жанрове – фокуси, илюзии, манипулации и др., поясни Астор.

Според него най-трудните са комичните жанрове. Там освен ловкост и хитри магии има нужда и от актьорска игра, обясни той.

Манипулациите също са сред трудните жанрове - това са магиите с карти например – картата се показва, ръцете разголени и картата изчезва, разясни магът.

На 1 април в Магичния замък ще се съберат младите магьосници, а вечерта ще има представление. На 1 и 2 октомври ще се проведе фестивал с гости от балканските страни и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 9 SGРоден на 18 ноември 1943 г. в град Шумен. Той е единственият илюзионист в Европа, който е награден със "Златният Оскар" от Международното братство на маговете през 1981 г. Също така е собственик на магичен театър "Астор", където се намира и къщата на мистер Сенко. Досега в кариерата си е направил над 16 000 представления по целия свят.Колкото и да не ти се врва, това е факт! 16 000 представления е имал.
8
1
 
0
 
! Отговори
SG преди 8 години
16000 представления, ако всеки ден има по едно представление това са си чисто и просто 43,8 години ...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами за да не ги забравят, да напомнят за себе си. Артистът търси публиката, не тя него. Какво плачат?! Да на мерят начин да са интересни за хората. Браво на усилията им, но да се напънат още малко.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да прав е цяла банка с 4 милярда обраха и не можаха да разберат кой ги сви
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България всеки втори е магьосник, който живее с 400лв на месец и има кола, апартамент, смарт ТВ, смарт телефон и т.н.....като на магия....
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вярно е,че сме най-добрите магова! оцеляваме на магия - с 250 лв. пенсия,с 500 заплата, със здравеопазване при което в александровска ти искат 100 лв. за стая на вечер, с образование,в което от 1-ви клас ще почнат вече да учат квантова механика,но след 11-ти клас излизат неграмотни чалгари,....добре,че ромската раждаемост още държи на картата БГ,но и това ще е до десетина петнадесет години.
3
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
"Той е единственият илюзионист в Европа, който е награден със "Златният Оскар" от Международното братство на маговете. Досега в кариерата си е направил над 16 000 представления по цял свят."Просто ГОЛЯМ!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Астор е номер едно в илюзията, Весо Парцала и Шкумбата във вицовете! Ненадминати.
1
0
 
7
 
! Отговори
а преди 8 години
Българите дето работят за заплати не повече от 500-600 лв чисто са най-големите магове. Издържат семейства и родители с до 200 лв пенсии.