Ути: Жирафите съществуват заради сафаритата!

Това е върховна селяния, категоричен е природозащитник
Обновена: 29 мар 2016 10:39 | 29 мар 2016 10:14,
267
Ути: Жирафите съществуват заради сафаритата!
Снимка: Twitter

Дивите животни съществуват благодарение на фермите на белите хора, в които други бели хора плащат, за да ловуват. Това заяви запаленият ловджия Ути Бъчваров по повод на появилите се тези дни снимки на футболиста Христо Стоичков до отстреляни от него зебра, жираф и други диви животни.

Още по темата

Според Ути проблемът е, че тези снимки попадат в медийното пространство. "Хората разсъждават така: тези прекрасни и красиви животни, които ние гледаме в зоопарковете и изведнъж Стоичков ги е разстрелял. Повечето от хората не оценяват това, че Христо Стоичков не е отишъл, просто защото някой го е поканил. Той си е платил за това", коментира кулинарът пред Нова тв.

По думите му, ако не съществуват подобен тип ферми в Африка, местното население ще изяде дивите животни. Ути Бъчваров добави още, че подобни услуги предлагат и нашите ловни стопанства.

Ути даде пример още с прасетата, които се отглеждат за месо. "Прасенцето няма никакъв шанс. Докато тези животни имат", коментира той.

Стела Райчева от Animal Rescue пък заяви, че с появилите се снимки Христо Стоичков е показал на цяла една нация колко е безчувствен.

"Това е човек, който всички обичаме. Той ни е донесъл толкова радост, колкото никой друг. Този човек има достъп до всички радости и веселия", коментира тя и обясни, че ако на лова се гледа като на спорт, трябва да се знае, че в спорта обикновено има двама души, които са съгласни да спортуват.

"В лова това не е така. Това е проява на върховна селяния", категорична бе тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 185Защо свеждаш всичко на тоя свят до пари? Има една много хубава мисъл на един учен: "Когато убием последното животно, когато уловим последната риба, когато отсечем последното дърво, тогава ще разберем, че парите не се ЯДАТ!" "Плащаш и стреляш" - що за тъпотия? Ми стреляй по канчета на панаира, бре, като ти се стреля толкоз! По същата логика можеш да плащаш и да стреляш по хора, а?
162
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стоичков си е платил и ловува , а на др. Тодор Живков и на Чаушеско им бяха вързали мечките и те ги стрелят . После им мерат главите коя е по голяма . За всичкото това плащаше УБО тоест с наши народни пари . Всички от Политбюро на ЦК на БКП бяха такива ловджии , като харчеха народна пара . А пък Пенчо Кубадински или ловец 1 на България както беше известен ходеше на сафари с държавен самолет и естествено пак ние плащахме балъците .
161
2
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Мдааа, от такива хора с такова "хоби" скоро тия животинки ще ги гледаме само на картинки и филми от архивите на NG. Кофти звучат и факти като този, че в зоопарковете има повече лъвове и тигри, отколкото в дивата природа! Плащал и "отстрелвал"? А какво ще кажете, ако някой. който може да плаща, да почне да "отстрелва" и хора, като "хоби" (има индивиди с такива "хобита")? И човекът е вид животно, нали? Ловът трябва да бъде забранен, щото не е никакъв спорт, а си е чисто убийство!
160
3
 
21
 
! Отговори
тцтцтц преди 8 години
Баси тъпия мех е тоя Ути, а той същестува , за да си пълни търбуха с печени прасенца...***, без жирафи и слонове, саваната ще се превърне в пустиня!
159
2
 
14
 
! Отговори
с търпение преди 8 години
До Анонимен#182Въпроса е че на простака му е тръпка да ЗАСТРЕЛЯ животинка. Ти не разбра ли или още трябва да ти се обяснява буква по буква.
158
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, веднага първосигналниците видяха снимката и се хвърлиха да хулят и да псуват! По Гергьовден като колят агнетата и всеки тъпче и му е пълна устата, нищо не казва, лицемери! Това са животни които са развъждани с тази цел, да бъдат отстреляни, да не мислите, че го пускат в саваната да си стреля по каквото види! Такъв е бизнесът, дали го одобрявам е друг въпрос!
157
2
 
16
 
! Отговори
до цивилизования#177 преди 8 години
Моля не цивилизовайте повече, в саваната нищо не остана . Ако ти се спортува - ходи в боксовата зала, като си мъж ./ако/
156
0
 
11
 
! Отговори
да хвърлиш камък... преди 8 години
Защо никой не се и опита да напише два реда за родните политици, които БЕЗПЛАТНО , обслужвани от назначени от самите тях директори на ловни и горски стопанства , УБИВАТ за да ХАПНАТ елени, сърни и други диви животни, защитени от закона ? Защо награчихте Ицо, който ЗАКОННО си плаща и стреля ? Нали и тук идват европейци, за да убият диво животно за трофей срещу заплащане ? Защо не им спретнете блокада на пътя, екопротест или спонтатнен бунт ? А - това май го наричате "инвестиционен проект"...
155
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуцай на автоматична Ице. И тегли по една майна на драскачите срещу теб.
154
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До каскета Ути-много си смрадлив,направо вонящ.
153
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Африка вече се цивилизоваха и ловът е спорт и бизнес, както е на запад.
152
2
 
5
 
! Отговори
блять преди 8 години
Остап Сюлейман Берта Мария Бендер сказал - " Сбылись мечты ***"!!!
151
4
 
3
 
! Отговори
ококорено дете преди 8 години
Убий жирафче, спаси планетата ! / Мамути /
150
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква прилика със снимките на главорезите на ИД,И те гордо изпъчени до мъртвите тела на своите жертви.
149
1
 
8
 
! Отговори
червена дружинка преди 8 години
Я, тука някой направиха аналогия, че гИцо и мамути приличали на Тато и червените каскети от соца. Толупи-авджии, масрафлии . Прав е . Грозничко е много.
148
2
 
6
 
! Отговори
до 168 преди 8 години
Ти да не си му светил на червения каскет дали е или не е пишел, че вождовете му отстрелват животни? Като цяло ловците, без значение в 20-ти или 21-ви век са гадове! Без значение Ути, Стоичков или Тодор Живков се казват! И както последния си е намерил майсторът и някъде си изживява наказанието, така и първите двама ще.
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човек който смята че в Африка живеят ***, които се изхранват от лов е пълен ***
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ НЕ Е ВИНОВНО ЗА ИЗБИВАНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ В АФРИКА. МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЖИВЕЕ В ДЪРЖАВИ, ИМА СИ ПРАВИТЕЛСТВА И РАЗВИВА ЛОВЕН БИЗНЕС.
145
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаря червен тиквиник е *** като гъба . Ами имаше вестници и на тях снимки на твоите любими вождове как са убили животните в Африка . Можеше да напишеш една дописка ама не ти стискаше щото щеше да ходиш в Белене да те ядат прасетата кухо кратуно .
144
2
 
6
 
! Отговори
До 163 преди 8 години
Другарю със син каскет, личи си че нямаш особено много умствен багаж. Отговорът е много ***, но ти си по-*** за да се сетиш. Ами по времето на Тодор Живков и Пенчо Кубадински нямаше интернет, където да изразиш мнение. Разликата е малка, но фатална.