Бях готов да си дам оставката заради Ларгото!

Министър Вежди Рашидов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR
20 апр 2016 10:52, Анисия Иванова
20
Бях готов да си дам оставката заради Ларгото!
Снимка: Bulgaria On Air

"Ларгото беше един от малкото обекти, заради които още от началото бях готов да си отида и си хвърлих някои неща, които се наричат като писано нежелание за работа. Защото наистина всички проучвания показваха, че Сердика е отдолу, но когато започна да се копае за метрото, багерът започна да вади огромни отломки. Тогава се събрахме с експертите и дирекциите и се разбрахме, че там не може да мине метро. Или трябваше да го блокираме, или да се търси решение. Днес и премиерът се радва, и шефът на Метрополитена се радва, и Фандъкова".

Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR по повод Археологическия комплекс "Сердика" при столичното Ларго, който ще бъде открит днес.

Той разказа за перипетиите около реставрирането на терена и обвиненията срещу него за неправомерно изразходване на средствата по проекта:

"Аз всеки ден слизам там, но тогава поводът беше грозен. Най-хубавото е, че центърът на нашия град е един прекрасен център и едно хубаво място. Горчивината откъде идва? Ще видите едни черни гранитни табели, на които са изписани имената на българските министри. Министърът не е инвеститор, той не бърка в джоба си да плаща. Министърът управлява една институция, инвеститор е Министерството на културата. Обидата е там, че когато ти имаш готов обект, а там седи мисленето на 5 големи български архитекти, хора на години, идват едни вчерашни сукалчета и оревават орталъка".

Рашидов увери, че проектът е бил изпълнен според началния замисъл, без допълнителни промени:

"Спряхме за малко работата, за да се огледаме, видяхме, че няма драма и нищо не сме променяли", коментира той.

"Това ме накара да се вгледам във всички международни големи исторически паметници. Важното е ясно и точно да носи послание за времето, защото това иска да види туристът и, разбира се, да е укрепено здраво. Беше излишно обидно за тези прекрасни професионалисти".

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Този не може да говори! Вижте текста!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
abe paciaent, ia odi v Bankia da duash milicionerskta kanela na GeyNeralo i zaplkvai maoinezata s limonada
11
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 години
Най - добрият начин да се оцени един исторически обект е когато човек се почувства сякаш се е върнал в миналото. Отидете до Ларгото, разгледайте го и след това се запитайте в миналото ли се върнахте, или посетихте строеж ?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Къде са ти паричките?- А-а, в торбичките-е ...- А, къде са ти торбичките?- Под очичките ...
9
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Пореден неуспешен опит да бъде задминат Лъжец N 1 На България Б.Борисов!
8
4
 
6
 
! Отговори
Илиев преди 8 години
Ти поначало не трябваше да заемаш този пост на министър,защото културата е българска,а ти си турчин.Иначе,приказките ти са стари дъвки,въртени и в други уста.Когато говориш за началника си,въобще не късканиш минералната вода С божо се изпреварвате,кой по добре да се докара на банкенският началник,признай си!
7
3
 
3
 
! Отговори
махай се! преди 8 години
Вярва ли им някой? Празни кухи фрази на празни и кухи наместници във властта!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много уиски ,много пури-СПРИ се вече.Като се съберете тримата с Б.Б,и Б.Д.прекалявате с шотланската ракия.
5
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 години
е, след като видях и въпросното видео "ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА" (1996) - Потресаващи кадри!" за дипломирането на тоа "главен мултак" и ***, всичко си дойде на мястото. Най добре ще е тоа гал.фон да се пренесе да се изявява там, където са повечето от действащите лица във видеото
4
6
 
12
 
! Отговори
SS преди 8 години
Аз не мога да разбера за какво толкова напоследък ни занимават с умнотиите на този ***, и превъзнасят тоа изпечен баш-шмекер. Не виждат ли, че тоа министър на културата едно смислено изречение не може да стъкмиАми що се забрави за това, че "великият художник", или не знам какъв се води, опита да налага полицай, а?
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари, Вежди Рашидов направи за културата 10 пъти повече от колкото вашия Стефан Данаилов . Няма министър от БКП-БСП , който да е направил нещо хубаво за Държавата и народа .
2
5
 
8
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
Главния Мултак на държавата можете да го видите ако потърситепир по време на чума потресаващи кадри
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, че мултака на републиката не си е подал оставката!