Вече официално: Пръстови отпечатъци в болниците

Няма никакви опасности, уверават от Здравното министерство
Обновена: 1 ное 2016 09:52 | 1 ное 2016 08:34,
78
Вече официално: Пръстови отпечатъци в болниците
Снимка: архив, Bulphoto

От днес пръстовите отпечатъци са задължителни в болниците. Пациентите, които влизат в лечебните заведения, трябва да се регистрират с така наречения пръстов идентификатор.

Още по темата

Така ще се регистрират медицинските грижи, които получаваме. Системата беше въведена пробно още през лятото в няколко болници.

Някои лекари се опасяваха, че в началото системата ще доведе до сериозни опашки, припомня Нова тв.

Други се страхуваха, че с взимането на пръстов отпечатък ще се злоупотребява с лични данни.

От Здравното министерство обаче уверяват, че такава опасност няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 7 години
Въпрос: А когато гласувате, слагате ли си еднократни ръкавици? :) :) :)
62
0
 
1
 
! Отговори
Богдан Филов преди 7 години
Та Вие ни свалихте кожата бе какви отпечатъци
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 57Ако излизането и изписването от болница са на различни дати пръстовите отпечатъци ще помогнат колкото на сляпа баба очила.Системата в болниците е влизаш по клинична пътека, Изследват те едит ден, изписват те на втория и те пусат да си ходиш в къщи. След 10 дни отиваш да получиш епикризата . До момента на получаване на епикризата по документи ти се водиш лежащ при тях и боницата дърпа пари от здравната каса,Този вид кражба е система и е неразделен от кражбите на държавата.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
леля Айше- чистачката може всеки момент да ги покаже с учебна цел на изкласилия Асанчо. "Точно това леля Айша няма как да разбере. По- скоро пресниманите лични карти къде ли не и за какво ли не си остават реален проблем
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- та се принуждава Здравното на такива мерки..."Здравното министерство със заплати по 10 бона.Живи да ги ожалищ, милинките.И тях и милите им майчици
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кой ще има достъп до тази база данни"Всяка селска аптека от догодина ще има достъп до гези данни. Това е идеята.
57
0
 
5
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
"А със средният пръст може ли да се регистрираш"Да. Той е задължителен за двете страни - лекар и пациент.Докато си бъркат по дупките, управлянащите се нагушиха.За горните две страни остава удоволствието, описано по- горе.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пръстов отпечатък на излизане ще има ли? "Да. Задължителен е.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как мога когато постъпя в болница да проверя дипломата на лекарите в болницата? "Всеки лекар има УИН.Влизаш в сайта на лекарската колегия и виждаш дали има дипломаЛесно е.Много отдавна са онлайн
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ми откажат достъп с лична карта ще ги съдя и полиция ще им викна.!!!!!!!!!"Каква полиция ще викашПросто касата няма плати за лечението тиЦелта е държавните болници да фалират
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой има ли идея как да се организира протест срещу това изнудване и тотално незачитане на правата на личността? Група във фейсбук има ли? Некъф блог? Идеи?
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ми откажат достъп с лична карта ще ги съдя и полиция ще им викна.!!!!!!!!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще има достъп до тази база данни след година или след 10-20 години? Никога няма да си дам отпечатъка.
50
2
 
3
 
! Отговори
Болен преди 7 години
А как АЗ мога да удостоверя че ме лекува компетентен лекар? Как мога когато постъпя в болница да проверя дипломата на лекарите в болницата? Как мога да проверя къде и как са изразходвани МОИТЕ здравни осигуровки? Значи те ще ме проверяват с отпечатъци дали имам пари които да ги вземат, а аз не мога да проверя дали тези пари които давам отиват за моето лечение, и дали този който ще ме лекува е компетентен?
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А помисли ли някой, включително лекарската гилдия, КОЛКО СМЪРТ ЩЕ НАСТАНЕ, докато хора с чест и достоинство, цял живот работили, хора непосветени в грозната предистория на деянието с пръстовите отпечатъци, стигнат до лекарска помощ? Оня, ококореният, да каже, къде има такова изстъпление и смъртоносен рекет към болните, такъв начин за заграбване на парите им? КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА УБИТИТЕ ОТ НАЛУДНИЧАВА "РЕФОРМА"? Разбирате ли, какво правите, бе! И какво ще произлезе след това? Спрете терора!
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Категорично няма да се подчиня на недостойното, силово, терористично решение. Само глyпец може да реши, че нормален, честен!!! човек ще позволи да се гаврят с него проходимците във властта. Пръстовият отпечатък не гарантира нищо. Кой ще каже, какво точно са ми лекували докторите и за колко? Пръстов отпечатък на излизане ще има ли? А ОТ ДОКТОРИТЕ ОТПЕЧАТЪК? А как ще проверя верни ли са данните в електронната банка? А КАК БОЛНИЦАТА ЩЕ ДОКУМЕНТИРА ОТКАЗА ДА МЕ ЛЕКУВА? Ало, деформаторите от СДС!
47
0
 
13
 
! Отговори
сирийче преди 7 години
Забраниха да се вземат пръстови отпечатъци и да се правят снимки на незаконно преминалите границата. Имали права и не можело да се третират като престъпници. Но явно това се отнася само за престъпниците. обикновените хора нямат права и всеки може да им поиска всичко без значение дали е правилно или не. Значи аз като съм редовно здравно осигурен, трябва да го доказвам с пръстови отпечатъци, а престъпници преминаващи незаконно границите не може да дават отпечатъци защото е незаконно.
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А със средният пръст може ли да се регистрираш?
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако някой преди вас е болен от нещо и пипайки - заразява се друг!!! абсурд!!! а в правителствена така ли е ??
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато си в опойка докторите ще ти вземат пръстовия отпечатък дори за обир на банка. Българина е продажен най вече когато е на власт и има сила