Учителка скандализира!: Децата със спецпотребности – "зверски опасни"

Родители скочиха, Етичната комисия ще реши как да я накаже
25 авг 2017 10:52, Петя Славова
281
Учителка скандализира!: Децата със спецпотребности – "зверски опасни"
Снимка: архив, Reuters

Децата със специални потребности са "зверски опасни", заявява в социалните мрежи една детска учителка.

Изказването й е по повод на 15-годишния Иван, който уби 11-годишната Никол.

На страницата си във Facebook Христина Шиндова обяснява, че децата със специални образователни потребности може да са "зверски опасни".

"Вие давате ли си сметка за какво става въпрос? Колко много деца и хора със СОП има, които се "интегрират" и си ходят без проблем сред нас. А ако тия хора не са достатъчно изследвани и не се занимават достатъчно с тях, те са зверски опасни! Спрете с "приобщаващото образование"! Върнете специалните градини и училища и пансиони за тези деца! Това е опасно за бъдещето на тази планета! Осъзнайте се!"

Още по темата

Коментарът й предизвика недоволство и няколко сдружения на родители с деца със специални образователни потребности (СОП) изпратиха отворено писмо до медиите: "Ние, родителите на деца със специални образователни потребности, сме изключително търпеливи. Години наред се надяваме една институция, която може да бъде изключително полезна за социализацията и развитието на децата ни да стане такава.

Тази институция е българското училище/детска градина. Години наред търпим обиди и пренебрежение от служителите й към нас и към децата ни. Търпим тормоза, на който са подложени децата ни в училище, не само от съучениците им, но и от служители на тази институция. Търпим омаловажаването, а често и покриването на жалбите и сигналите които подаваме до вас като институции, относно тормоз и нередности в училището.

Търпим проформа отговорите на тези жалби. Търпим некомпетентно отношение към децата ни, от хора, които би трябвало да осигуряват тяхната подкрепа. Тези хора са Ваши служители. Търпим, сменяме училища, когато вече стане нетърпимо, и се надяваме децата ни да попаднат на хора. Търпим и водим децата си със страх на училище, с едничката идея и надежда – те да се социализират", пишат родителите.

Христина Шиндова е учител в детска градина и се занимава именно с деца със специални потребности.

"Нито мога с лека ръка да застана на нейна страна, нито да я оневиня. Тя е един добър учител, млад, вярно е, че няма опит, но децата я обичат", каза Ивелина Иванова, директор на детската градина на учителката.

Общината е спряла отпуските на директорката и учителката, за да получи обясненията им.

Директорката Иванова увери пред Нова тв, че въпросната учителка ще бъде наказана.

"Дистанцираме се от тази позиция. Нашата детска градина работи от дълги години с деца, които имат специални образователни потребности. Учителката ще си понесе вината за казаното. Етичната комисия ще реши какво наказание ще й бъде наложено", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се разбие работеща и полезна за специалните деца система, е пълно безумие. Преписвачите на чужди практики са пропуснали главното - малки групи, подходяща материална база, достатъчен брой и обучени специалисти. Сега учителката им виновна... Добре е, че са скандализирани - всички са чули и знаят, че има проблеми. Следват решения, но наказанието на учителката не е част от решението.
27
1
 
54
 
! Отговори
До Възмутен преди 6 години
Отношението към тези деца трябва да е хуманно и ефикасно да им се помогне. Но това да стане по разумен начин.Част от децата със СОП наистина са опасни, няма какво да се лъжем.Останалите смущават силно децата, които не са със СОП - подрастващите нямат нашата стабилна психика."Дърпането назад" също е факт - детето със СОП за 45 мин. проумява малко от онова, което останалите научават за 15-20 мин, а често не проумява нищо и учителят се ангажира главно с него. Това ощетява останалите деца.
26
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България, когато наричаш нещата с истинските им именаи те наказват. Не можем да наричаме "шведите" с истинското им название, не можем да казваме какъв бил цвета на кожата им, защото се обиждали, не можем да наречем престъпниците такива каквито са, че и те се обиждали и за наркоманите и за лудите не бива да говорим изобщо, че и те ще се обидят.
25
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е същото като да интегрираш ци.га.нета. В класа на сина ми вкараха 3 такива, с по1-2 години по-големи. Започнаха да тормозят българчетата, дисциплината падна и класът от първи по успех стана последен. Все заради ония европари...
24
2
 
40
 
! Отговори
L. преди 6 години
Само тези идиoтчета да ни бяха пролема - търпим политици ***, колеги ***, шефове ***, и всякакви други. Станахме една абсолютна държава на идиoтите.
23
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената просто е казала истината. Защо си затваряме очите, че в обществото ни има хора с ментални и психологични проблеми? Затворите са пълни с хора с престъпни наклонности. Те са такива още преди да станат пълнолетни. Затова и едно време имаше ТВУта.
22
3
 
66
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Права е жената! Трябва да се организира протест в нейна защита.
21
0
 
37
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако има възрастни,които са "зверски опасни",защо същото да не се отнася и за деца.По лошо е само възрастни с комплекси да са на власт.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дъра-бъраТи формулира проблема кратко и точно. Случвало ми се е да видя такова нещо.
19
3
 
72
 
! Отговори
До възмутения преди 6 години
А какво са виновни останалите нормални деца в класа??? На тях психиката им дали не се поврежда от това което виждат и са принудени да виждат в час??? Те виновни ли са ,пак питам?
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и водещите се нормални са опасни израстнали в тая *** какво може да очакваш, но първо възрастните да се видим в огледалото
17
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ще наказват жената? Затова, че е казала истината ли?Леле, това само в територията България може да стане.
16
62
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
В този форум е пълно с *** и ***! Какво са ви виновни децата и как можете да слагате всички под общ знаменател? Нека да се сетим колко други деца и възрастни без специални образователни потребности вършат какви ли не безобразия и престъпленуия, включително и убийства. Срам ме от такива като вас!!! И вие се наричате ЦИВИЛИЗОВАНИ ХОРА? Някои от Вас още живеят векове назад!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Коце кметаНапомня, но не "малко", а много, почти 100%.
14
3
 
90
 
! Отговори
Дъра-бъра преди 6 години
Вместо 29 деца да дърпат нагоре едно СОП, се получава, че то дърпа 29 надолу. Права е жената!
13
2
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да наказват учителката за адекватното и мнение, да намерят начин да социализират децата със СОП в среда на себеподобни. Не може едно дете, което усвоява материал за 2 дни да бъде конкурентно на деца, които усвоямат материал за 20 мин. То е все едно в една паралелка да се съберат дете с талант за художник и дете с талант за математик и да се интегрират в паралелка на спортисти! Оставете учителката на мира! Погледнете в собствените си каши и решете поне един проблем в тая откачена държава
12
8
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми права е жената.При бай Тошо дебилчетата и олигофренчетата си ходеха в т.нар. помощни училища, а не ги пускаха наред с нормалните деца, че и лични / ресурсни учители да им назначават, с цел уж да ги интегрират. Хем си учеха по специални учебни програми, съобразени със забавеното им развитие, хем бяха под контрол.
11
2
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителката е права!!!! Нека да влезе директор да преподава на такова СОП-че, и тогава ще разбере че да си на хранилка партийна е сладка работа, да ръсиш мозък на хора които са на светлинни години като образование от теб. Нека дойде министъра, да влезе за 5 мин в такъв клас и тогава да приказват за работата на учителя!
10
68
 
6
 
! Отговори
до долните преди 6 години
Във вас няма много човешко!!! Опасните сте вие!!
9
2
 
64
 
! Отговори
Зара преди 6 години
До ЕленаТочно така.Не одобрявам казаното от тази учителка,но ресурсната при нас има график като чиновничка.През деветдесет процента от времето детето със СОП е при мене с още двадесет и пет деца.Очите трябва да ми са на 16,всеки ден треперя дали детето с Аспергер няма да да удари фатално някое от децата.