Стоичков: Не съм почетен консул от 14 месеца, нямам мандат

От МВнР обясниха, че пълномощията се прекратяват от Министерския съвет
10 окт 2017 22:12,
68
Стоичков: Не съм почетен консул от 14 месеца, нямам мандат
Снимка: Архив, Булфото

Не съм почетен консул в Кралство Испания от 14 месеца, обяви Христо Стоичков пред bTV.

Още по темата

По-рано днес министерството на външните работи стартира процедура по неговото освобождаване от поста заради "влошената комуникация с властите в страната".

След референдума за независимост на Каталуния и размириците по улиците на Барселона, Камата се изказа остро по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария и семейството ѝ, като ги нарече последователи на режима на генерал Франко.

Във второ изявление по мексиканската телевизия "Унивижън" той поднесе извинение на Де Сантамария за това, че е намесил непълнолетния ѝ син в изказването.

"Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет №585 от 29 юли 2011 г. Пише така: "Настоящият документ е с валидност за срок от 5 години." От 2011-а до 2017-а не са 5 години... Срокът е изтекъл преди 14 месеца. И сега разбирам, че утре на Министерски съвет щяло да се гласува нещо. Какво, къде, как?", възмути се носителят на "Златната топка" за 1994 г.

"Аз нямам нищо общо с Кралство Испания поради простата причина, че нямам мандат. Нямам право нито да подписвам, нито да издавам документи. Щели да взимат някакво решение... Нека то взимат. Само че това трябваше да се случи преди 14 месеца, а не сега", допълни Стоичков.

От външното министрество обаче го опровергаха и твърдят, че той все още е почетен консул. От ведомството коментираха, че българските почетни консули нямат мандат.

"Пълномощията се прекратяват, когато реши Министреският съвет. На почетния консул издаваме документ, наречен патент. Приемащата държава потвърждава съгласието си с друг документ, наречен екзекватура. И двата нямат срок", се посочва в официалното съобщение до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сетен път се видя ,че кадрите на *** от ГЕРБ са гола вода . И КАК ЩЕ ВЗЕМЕШ НЕЩО ОТ НЯКОГО, КОГАТО ТОЙ ГО НЯМА ? ,, ...с валидност за срок от 5 години .,,Значи патента изтекъл . И сега, под вола теле ще намерят, Червените каскети . Гарантирано от Граб!
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според него мандатът му бил изтекъл, ама се оказва, че той всъщност нямал мандат. Не били компютри а компоти... Ице, ице, толкова си зле, че сам ставаш за посмешище.
63
4
 
7
 
! Отговори
goso преди 6 години
Стоичков винаги е бил дълбоко некомпетентин по ВСИЧКИ въпроси, освен по един, да рита топка на игрището. Провалите му в различни поприща са известни и безкрайни, провален треньор, бизнесмен, участник в предизборни кампании, далавераджия с недвижими имоти, чиновник във футболният съюз и пр. Но не само той е виновен за това положение. Само лунатик може непрекъснато да го промотира, дори до такава деликатна задача, каквато е дипломацията, нямам предвид фриишоп далавераджийството.
62
1
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Е нищо ,като стане факт новата държава ,може посланик там да отиде,със сигурност ще го припознаят като свой.
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен И кое му беше грещното в поведението . Да е против срещу куршумите ,палките ,проливаната кръв ,насилието в демократична Испания ?Толкова и демократична !
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Външно са *** .Егати гафа . Калинките на ГРАБ.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случаят със Стойчков се показа къкви безмозъчни ни управляват . Да отнемат изтекъл мандат !!! Наби им го в простите глави .
58
2
 
2
 
! Отговори
мууу преди 6 години
обратно в краварника *** гледаите си ромзо звездата
57
14
 
7
 
! Отговори
Стоичков – много кух преди 6 години
Футболните качества на Стоичков са обратно пропорционални на интелекта му. Имайки предвид, че е печелил Златната топка представете си колко е кух Стоичков, ама много кух
56
7
 
3
 
! Отговори
кюрда си е кюрд преди 6 години
Кюрд та му е лесно. Само за информация питам, набил ли е някой журналист междувременно?
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стоичков ще се кротне само, когато Испания официално го обяви за персона нон грата и му забрани да влиза държавата.Дали и тогава ще разбере какво, всъщност грешно имаше в поведението и изказването му?
54
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре да млъкне щото се заплита в повече *** .От уважение към държавата която го направи това което е и в продължение на толкова години му дава прехрана на него и семейството му .По негово време и дума не ставаше за разделяне .
53
5
 
17
 
! Отговори
ммм преди 6 години
Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет 585 от 29 юли 2011 г. Пише така: "Настоящият документ е с валидност за срок от 5 години." От 2011-а до 2017-а не са 5 години... Срокът е изтекъл преди 14 месеца. Тук пак прозира некомперентноста(може да се използва и някоя много по- силна дума) на някои държавни чиновници. За да угодят на Испания ритнаха Стоичков (има и ду *** и топ- ки). Сега се обясняват, че документа е безсрочен.
52
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е толкова ***, че дори не знае какъв е и чии го дири там. Поредната издънка на герберите.
51
4
 
20
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
!4 месеца няма кой да му прекрати мандата !!! Ами от ГЕРБ са заети да крадат пари от магистрали и саниране !!!
50
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не напразноако си спомняте когато Стоичков беше играч в Барса при един мач нарочно настъпа съдията и му дадоха червен картон на другият ден един от наи добрите спортни журналисти написа . Цитирам. НА СТОИЧКОВ МУ ЛИПСВА ПАРЧЕ ОТ МОЗЪКА.
49
7
 
8
 
! Отговори
Ванче преди 6 години
Сърбите клаха и бесиха в Македония всичко българско по най зверски начин 100 години...Сега ти ми ревеш за Косово!!!Ти добре ли си?!! Да не си някое непризнато незаконно к...е на Милошевич?
48
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стоичков е известен с това, че първо говори , а чак след това се опитва да мисли. Но като види дебелия веднага дава на задна. Така беше когато нарече Бонев, а след това му поднасяше цветя и му се извиняваше. Така е и сега.
47
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Стоичков въпреки че се изказаха че му липсва дипломация но не му липсва прямост и честност Назова всичко в прав текст .Когато Украйна поиска независимост от Русия последва война и ембарго срещу Русия .Когато Косово поиска отделяне от Сърбия последваха бомбардировки на НАТО срещу Сърбия ,Заклеймяване на Русия и Сърбия от целия ЕС.Сега каква е разликата с Каталуния -Къде е Демократична Европа ?Има ли Двоен Аршин в .нар ЕС ?Има ли господари и васали в ЕС?Кои сме ние?
46
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само не е консул, но и не става за консул. За да си консул не са нужни топ-ки, а мозък! Той няма мисъл а само реч, и то объркана и безмислена реч. И тези, които не са съгласни с него не са злобари, защото не плюят по безспорният му футболен талант, а защото за друго не става!