Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!

Според президентшата, за да ни има, не трябва да се примиряваме
Обновена: 22 окт 2018 16:43 | 22 окт 2018 16:00, Веселина Йорданова
197
Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!
Снимка: БТА

Съпругата на президента Десислава Радева определи като позор репликата на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

Още по темата

"Когато в семейството се роди нездраво (в общоприетите разбирания) дете, навярно родителите са изправени пред съдбовно решение – дали да го задържат и отглеждат. Сблъскват се емоциите и надеждата, разумът и мисълта за бъдещето. Но веднъж взето, решението съдържа в себе си осъзната родителска отговорност", пише Радева във Facebook.

"Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към болни български деца и проблемите на техните родители. Позор за неговата партия, която самоотвержено го защити с нарочна позиция. Позор пак за него (вицепремиера ни), когато самодоволно обяви, че стои твърдо зад думите си. Позор за тези от нас, които са избрали такъв човек да ни представлява и работи в наш интерес. Предполагам, г-н Симеонов е запознат с член 14 от Конституцията на Република България, където е записано, че семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата. Има и още един важен текст там – чл.4, ал.2, където Република България гарантира достойнството на личността. Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за достойно съществуване. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, направили по-трудния, но по-човешки избор, ако помним случая Могилино...", заявява Радева.

Според нея подходът: "Има черни тениски – има проблем..." се е провалил в исторически план.

"Според мен, за да ни има като българи, не бива да се примиряваме с опитите за погазване на човешкото достойнство. За да е съвсем ясно, ще прибегна до тълковния речник. Не за думата "Човещина". За нея не е нужен речник, а сърце. А за думата "Позор" - срамно, унизително положение, което предизвиква презрение", заявява още тя.

Десислава Радева дава пример с лична история на дете с увреждане.

"Когато синът ми беше на 10 години, в класа им дойде Ина - дете с ДЦП. В количка. Добро, усмихнато, слънчево дете. Явно и учителите, и родителите си бяхме свършили добре работата, защото Ина се чувстваше спокойна и съвсем на място в класната стая. Децата я включваха във всичките си игри, помагаха й, държаха се с нея по същия начин, по който се държаха един с друг. Те я правеха щастлива, защото се усещаше като една от тях. А тя правеше нас, родителите, щастливи, защото учеше децата ни и нас самите на човещина. Човещина, която не усетих от вицепремиера ни Валери Симеонов. Репликата, изречена от него преди няколко дни мога да окачествя само с една дума – позор", пише съпругата на президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
18
 
! Отговори
До 95 отговор преди 5 години
Съжалявам за родителите ти - несправедливата трагедия на пенсионерите от старото поколение и никого не го е грижа, а те са ни нужни!За "майките" - На кого му е леко - на пенсионерите, на нормалните деца, на родителите им на средна заплата? Само защото те са най-шумни и подлатени с политическа подкрепа, не значи че е редно да бъдат приоритетът в страна с намаляваща демография и нисък стандарт. Освен безнадеждно болните деца има онкологично болни които могат да бъдат лекувани... примерно. А здравите не трябва ли да спортуват за да се развиват добре? Вицепремиерът трябва да гледа по-голямата ка
106
18
 
25
 
! Отговори
висок преди 5 години
Отвратително нагла жена...... А знаете ли колко е изчислената пенсия на летеца Радев? около 3500 лв!
105
5
 
4
 
! Отговори
Яшко рома преди 5 години
Е,немам протест.И,ги имам и аз у копторо увредени.Но,ги праиме с жената все пияни.
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 101Дай някакво доказателство, че Путин го е казал това.Нещо като клипче. Нещо като това на валери Балевски.Чакам.
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 93Колкото повече плюеш, толкова повече обединяваш опозицията на герберите, затова млъкни.
102
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 95Не става въпрос за щастие и нещастие и кой кога взел пенсия. Тук става въпрос за арогантност и унижение на един самозабравил се политик към неоправдана група от нашето общество, който си мисли, че може да си прави и говори каквото му хрумне без да се замисли как се чувстват тези майки. Не става въпрос и дали ще им се даде нещо, това се решава с културни разговори, а не с простащина и обиди. Липса на култура, това е. Позор е за политическата класа!
101
15
 
12
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Колко е жалък симеончов и всички от Озверели Потурковци ОП + Гръб = ОПГ. Б си го каза поискам ли оставка и пада правителството.На нас не ни дреме,но на тях- да.Имат оше 2 год да си се хрантутят в парламента..още смучене,екскурзии далавери!! Има ли днес избори..мн от тях няма да видят парл а затвор.Боко като държавник се провали--разтуряй това опг,излез от политиката,за да те запомнят с нещо добро!!..поне едно.Остави ги тез хрантутници да видим какво ще работят
100
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме тотално сбъркана нация. Ако попитам тия които искат оставката на Симеонов кой е най-големия политик в света в момента сигурно 60-70% ще ми отговорят Владимир Путин, въпреки че знаят много добре как нарече жените и майките на загиналите подводничари от Курск през 2000г ридаещи плачещи и крещящи в залата където ги прие руския президент "Десет доларови ***". Повече няма какво да коментирам за морала на тези хора.
99
1
 
3
 
! Отговори
Liver преди 5 години
O, kak mu go kaza, s priklek li?!
98
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки интелигентен и културен човек ще определи поведението на Валери Симеонов като позор и неадекватно поведение и изказ за политик. Не може така хора без елементарна култура и изказ да ръсят простотии и да обиждат и унижават хора, които са онеправдани и се борят за своите права. Не може! Сяда се на една маса с представители на тези майки и се дискутира проблема, какво може и какво не може да осигури държавата, но да обиждаш арогантно тези изстрадали майки...ами позорно и просташко е!!!
97
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само Радева определя това като позор! За невярващите доказателството ще дойде на изборите! Който смята, че Симеонов работи за интереси, различни от неговите собствени, дълбоко се заблуждава! Утре ще покаже същото отношение към други групи от обществото, но до това не трябва да се стига. Оставката е по-достоен акт от позорното изгонване от властта!
96
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 93Хайде изтърка ти се опорната точка спусната ти от герберите, дай нещо ново и по-смислено, това клише вече го знаем. Смешници необразовани, хора с ограничено мислене, които не могат да различат добро от зло, наети от герберите да плюят по форумите и да очернят герберските опоненти, да разпространяват лъжи и измислици със зададени клишета и обидни епитети. Жалки сте!
95
22
 
18
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
Каква първа дама е тази пастърма.С какво право взима трибуна тази.Лика,прилика са с летящият Буратино.Да ударя едно питие,че ми се гади от тази.
94
0
 
11
 
! Отговори
до отговор 82 преди 5 години
Колкото до пенсионерите - ТИ нямаш проблем въпросните "майки" да взимат многократно повече пари от хора работили цял живот.-------Имах!Майка ми дори не доживя до пенсия!Боща ми малко след като получи пенсия.Не бих желал моето щастие да се гради на нещастието на другите.
93
2
 
3
 
! Отговори
до отговор 82 преди 5 години
Не съм написал такова нещо, написах "хубаво е да спрат да кряскат". Прочети внимателно.---А как по друг начин да привлекът вниманието на "власта" в Бг за тежкото си състояние?"ти си този който прагматично сочиш проблема с демографията"---Не засягам демографскя проблем но... Ние сме на челно място в света по темпове депопулация! Най-висока смъртност и емигация и на-ниска раждаемост.продължава...
92
7
 
10
 
! Отговори
до 91 преди 5 години
еми очевидно доста се различава , след като толкова зор да я върнете - народната власт (тоест властта на червените партийни другарчета)
91
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази ще ми говори за ценности. Позор е, че разби семейството на Румен Радев, като му стана любовница. И се докопа до световния елит.
90
10
 
14
 
! Отговори
месара преди 5 години
дойде момента и тя да се изкаже! ама защо думите и, някак си ми звучат като от устата на другарката "истината" нинова?!
89
2
 
11
 
! Отговори
коментар преди 5 години
първо-не беше комунизъм , а социализъм...втора- по какво се различава от днешното.Тогава имаше един виц:Бай Тошо и Людмила цел ден стоят в Правителствената зала и чакат някой да им дойде на гости . а ако не дойде никой , взимат първият правителствен самолет и те отиват при някой.А сега...???
88
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая със сигурност е била на обучение при Слави Трифонов.