Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!

Според президентшата, за да ни има, не трябва да се примиряваме
Обновена: 22 окт 2018 16:43 | 22 окт 2018 16:00, Веселина Йорданова
197
Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!
Снимка: БТА

Съпругата на президента Десислава Радева определи като позор репликата на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

Още по темата

"Когато в семейството се роди нездраво (в общоприетите разбирания) дете, навярно родителите са изправени пред съдбовно решение – дали да го задържат и отглеждат. Сблъскват се емоциите и надеждата, разумът и мисълта за бъдещето. Но веднъж взето, решението съдържа в себе си осъзната родителска отговорност", пише Радева във Facebook.

"Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към болни български деца и проблемите на техните родители. Позор за неговата партия, която самоотвержено го защити с нарочна позиция. Позор пак за него (вицепремиера ни), когато самодоволно обяви, че стои твърдо зад думите си. Позор за тези от нас, които са избрали такъв човек да ни представлява и работи в наш интерес. Предполагам, г-н Симеонов е запознат с член 14 от Конституцията на Република България, където е записано, че семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата. Има и още един важен текст там – чл.4, ал.2, където Република България гарантира достойнството на личността. Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за достойно съществуване. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, направили по-трудния, но по-човешки избор, ако помним случая Могилино...", заявява Радева.

Според нея подходът: "Има черни тениски – има проблем..." се е провалил в исторически план.

"Според мен, за да ни има като българи, не бива да се примиряваме с опитите за погазване на човешкото достойнство. За да е съвсем ясно, ще прибегна до тълковния речник. Не за думата "Човещина". За нея не е нужен речник, а сърце. А за думата "Позор" - срамно, унизително положение, което предизвиква презрение", заявява още тя.

Десислава Радева дава пример с лична история на дете с увреждане.

"Когато синът ми беше на 10 години, в класа им дойде Ина - дете с ДЦП. В количка. Добро, усмихнато, слънчево дете. Явно и учителите, и родителите си бяхме свършили добре работата, защото Ина се чувстваше спокойна и съвсем на място в класната стая. Децата я включваха във всичките си игри, помагаха й, държаха се с нея по същия начин, по който се държаха един с друг. Те я правеха щастлива, защото се усещаше като една от тях. А тя правеше нас, родителите, щастливи, защото учеше децата ни и нас самите на човещина. Човещина, която не усетих от вицепремиера ни Валери Симеонов. Репликата, изречена от него преди няколко дни мога да окачествя само с една дума – позор", пише съпругата на президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сме народ!Какво не се разбра от думите на Симеонов и кой не го разбра?!Разбрахме го и преди, когато каза, че децата се скъпо удоволствие - българските деца - трудоемко и изискващо много време, затова ще си внасяме работна ръка от чужбина....Той го каза - симеонов - вицепремиер на държава, преживяваща демографска катастрофа...И последва -нищо- за семействата и децата, никаква подкрепа от държавата. Но пък каква дантелена оградка си спретнахме на границата - за стимул на имигрантите, и улесн
66
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако довлекат БСП на власт, майките ще получат от трите най дългото, това го запомнете.
65
7
 
16
 
! Отговори
? До 42 преди 5 години
"Искай и ще ти се даде"_________Какво не ти е ясно - че за да се даде на някой трябва да се вземе от някой друг? Да не си от "майките"? Светът не е каца с мед а парите не растат по дърветата и са ограничени - ОБЩЕСТВОТО (всички) ви плаща за многократно по-големите ви доходи от тези на другите деца и пенсионери работили цял живот.
64
14
 
11
 
! Отговори
ганьо преди 5 години
валерката е *** ама *** вицепремиер
63
7
 
29
 
! Отговори
Дългата Деса-златна преди 5 години
Дългата другарка на Руми Радев - Деса ще ни излезе златна. Да са живи и здрави данъкоплатците. Не знаех, че тя е била толкова ценно национално богатство, че да я охранява НСО за 15000лв. месечно. В същото време много българи гладуват
62
11
 
12
 
! Отговори
досадница преди 5 години
Само тази патица не беше се изказала за бруталните думи на простака Ваалери Симеонов.
61
10
 
24
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
до кога *** и мая манолова ще си правят пиар на гърба на тези невинни деца получили тези болести при раждане по времето на чернобилската авария когато другарите комунисти скриха от населението на БЪЛГАРИЯ за случилото се и хората на взеха никакви мерки и сега е
60
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А за работещите бедни , няма ли да се изкаже.?"Ще се изкаже и за тях. Когато му дойде времето.Сега позорът е за Симеонов и поддръжниците му в битката им срещу МАЙКИТЕ на България и най-беззащитните - болните деца и инвалидите!
59
11
 
26
 
! Отговори
Баба Яга преди 5 години
Жал ми е за тези деца, за родителите им...Но може ли някой да ми обясни Тези черни знамена, черни балони и тениски кой ги плаща. От няколко дни върви и реклама "Искам втора работа"!? Колко струват тези телевизионни реклами, всички знаем. Нека майките да обяснят от къде е финансирането и докато седят по улицата кой гледа болните им деца.И само тели имат деца? А тези, които веждам да ровят в кофите и да ядат изхвърлената развалена храна, нямат ли нужда от помощ? А, кажи, другарко Деси?
58
21
 
25
 
! Отговори
Деса-гургулица преди 5 години
На Деса Радева едно трябва да и се признае - ако глупостта можеше да лети, тя би литнала като млада гургулица...
57
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ралито" с органите на КАТ по бул."България" не бе позор??!! Няма да я питам мнението й за гей-парада. Вече започнах да се чудя какво е позорно поведение. Явно казването на нещата с истинските им имена е "позорно". Май Симеонов трябваше да излезе с тиксо на устата в знак на протест? А не онази проскубана "майка" без зъби. Индивид с такъв геном какво би родил! Събудете се! Въпрос на качествено основно образование!!!
56
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за нас на крайния квартал Горубляне сме без канализация, кога ще се изкаже?
55
6
 
15
 
! Отговори
Патка преди 5 години
*** СеляноваИнтересувам се на *** Селянова мъж и като ще взима пенсия без таван (защо така) сега осигурителните вноски също ли са му без таван, или се осигурява на 2600 или колкото е прага към момента?А Селянова?
54
15
 
24
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Ето, с това изказване г-жа Радева ясно показва, че зад протеста на майките злорадстват червените.
53
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за работещите бедни , няма ли да се изкаже.?
52
10
 
26
 
! Отговори
Ст.Уондър преди 5 години
Хайде сега и г-жа президентшата си прави ПР на гърба на Симеонов. По-точно - на гърба на неразбирането на думите на Симеонов. Това е лицемерие.
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достойно съществуване е на първо место този който пройзвежда. Не е на социал. помощи.
50
3
 
11
 
! Отговори
бг преди 5 години
До данъкоплатецДобре, че не сме мормони или араби, че свят пара щеше да фири по президентските съпруги...
49
21
 
28
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Пилотката от НСО в качеството си на каква се изказва ?
48
17
 
24
 
! Отговори
Тото преди 5 години
Симеонов явно се опитва да имитира Тръмп, но доста неща не му достигат на горкия. По-добре е да се върне на морето с шумомера, там прави по-малко злини.