Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!

Според президентшата, за да ни има, не трябва да се примиряваме
Обновена: 22 окт 2018 16:43 | 22 окт 2018 16:00, Веселина Йорданова
197
Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!
Снимка: БТА

Съпругата на президента Десислава Радева определи като позор репликата на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

Още по темата

"Когато в семейството се роди нездраво (в общоприетите разбирания) дете, навярно родителите са изправени пред съдбовно решение – дали да го задържат и отглеждат. Сблъскват се емоциите и надеждата, разумът и мисълта за бъдещето. Но веднъж взето, решението съдържа в себе си осъзната родителска отговорност", пише Радева във Facebook.

"Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към болни български деца и проблемите на техните родители. Позор за неговата партия, която самоотвержено го защити с нарочна позиция. Позор пак за него (вицепремиера ни), когато самодоволно обяви, че стои твърдо зад думите си. Позор за тези от нас, които са избрали такъв човек да ни представлява и работи в наш интерес. Предполагам, г-н Симеонов е запознат с член 14 от Конституцията на Република България, където е записано, че семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата. Има и още един важен текст там – чл.4, ал.2, където Република България гарантира достойнството на личността. Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за достойно съществуване. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, направили по-трудния, но по-човешки избор, ако помним случая Могилино...", заявява Радева.

Според нея подходът: "Има черни тениски – има проблем..." се е провалил в исторически план.

"Според мен, за да ни има като българи, не бива да се примиряваме с опитите за погазване на човешкото достойнство. За да е съвсем ясно, ще прибегна до тълковния речник. Не за думата "Човещина". За нея не е нужен речник, а сърце. А за думата "Позор" - срамно, унизително положение, което предизвиква презрение", заявява още тя.

Десислава Радева дава пример с лична история на дете с увреждане.

"Когато синът ми беше на 10 години, в класа им дойде Ина - дете с ДЦП. В количка. Добро, усмихнато, слънчево дете. Явно и учителите, и родителите си бяхме свършили добре работата, защото Ина се чувстваше спокойна и съвсем на място в класната стая. Децата я включваха във всичките си игри, помагаха й, държаха се с нея по същия начин, по който се държаха един с друг. Те я правеха щастлива, защото се усещаше като една от тях. А тя правеше нас, родителите, щастливи, защото учеше децата ни и нас самите на човещина. Човещина, която не усетих от вицепремиера ни Валери Симеонов. Репликата, изречена от него преди няколко дни мога да окачествя само с една дума – позор", пише съпругата на президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката се прави на американец - казва истината прямо и право в очите. Само че тук не е САЩ. Тук властва популизма и лицемерието.
86
8
 
11
 
! Отговори
Отговор до 82 преди 5 години
Не съм написал такова нещо, написах "хубаво е да спрат да кряскат". Прочети внимателно.Ти си този който прагматично сочиш проблема с демографията, а аз соча противоречието в позициите ТИ.Колкото до пенсионерите - ТИ нямаш проблем въпросните "майки" да взимат многократно повече пари от хора работили цял живот! Аз имам, Затова подкрепям Симеонов в случая.Бележка: Парите не падат от небето, ограничени са!
85
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха-ха-ха, освен кресливите жени и жените с по-леко поведение започнаха да искат оставката на Симеонов.
84
8
 
4
 
! Отговори
до 83 преди 5 години
:) аз ще оцелея . Това е природният механизъм и еволюцията - да оцеляват приспособените. Докато за теб важи механизма на путинчо - да оцеляват само червените партийни членове . Нали така :)
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 81Мерси.Може моето дете да е болно от полиемиелт, нали??? НАЛИ???
82
13
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 5 години
не съм 76 децата с увреждания със сигурност трябва да бъдат осигурени.Но що се отнася до пенсионерите . Те си строиха комунизма , обожават си го , мечтатят си го - путинчо да им раздава пенсии !
81
6
 
10
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
до Анонимен 76От това което си написал, Прагматичния извод е, че - децта с увреждания трябва да бъдат екзекутирани, за да останат повече пари за здравите!?Да разбираме ли, че този твой Прагматизъм трябва да бъде приложен и за пенсионерите??????Така ще се увеличат и работните заплатите!
80
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 78 преди 5 години
Да ти се връщат пожеланията!
79
12
 
12
 
! Отговори
до 78 преди 5 години
Въобще не ми харесва Далавери .Но още по-малко ми харесва фат-мак-овица, сидерович и кремълската им политика.Некви предложения да имаш ?
78
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ти ако разбираше от човещина нямаше да разведеш фат-мак-ов от семейството му и да се жениш за него . Нито да си жена на почитател на путинчовата диктатура.
77
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На доста хора тук явно им харесват думите на WC-то Валери Балевски.Пожелавам им да си дадат всички пари за лекарства и за свещи!
76
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж кай говори за позор, понеже е чиста като момина сълза. Симеонов говори позорни неща, а тя ги върши. Не бяха ли позор простотиите й, които написа по адрес на Плевналиев, а да кара кола на НСО, без да има право и да не спира на полицейски сигнал, да тегли за ръката новоизбрания президент, като че ли е парцалена кукла...Ето това е позор. Всъщност както винаги се изказва неподготвена, но толкова и е възпитанието.
75
17
 
21
 
! Отговори
До Анонимен 68 преди 5 години
След като си загрижен за демографската катастрофа какъв ти е проблема с позицията на Симеонов по отношение на въпроса с "майките"? Хубаво е да спрат да кряскат понеже техните деца никога няма да се възпроизведат а парите които получават са многократно по-големи от това което се дава на нормалните деца върху които ще се крепи държавата един ден.Хем уж прагматичен хем не си... аман от политиканстване!
74
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деса-поетеса тоя път е права. А и Боко е прав да надушва, че му иде краю.
73
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистка и човещина?!
72
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата ни е менте,Майките на деца с увреждания се оказаха менте.Президеншата и тя менте.Журналистите и те.Политиците също.На фона на толкоз ментета, да борим морала на един ***, и това да е мисия, също е менте.Но партия има а и електорат. А те не го гонят по морални съображения. Те са като мен и вас, значи и ние сме менте.Е, какво и от кого да искам.Освен да се върна там, където прегърнах лъжата, зарязвайки Истината.
71
2
 
7
 
! Отговори
До 67 преди 5 години
Няма да е БСП, не виждаш ли, те си имат гайле...
70
16
 
8
 
! Отговори
Позиция преди 5 години
Когато Вие, г-жо Радева, реагирате като че ли да първи път чувате или виждате подобна проява от същия този вицепремиер, разбирам. Вие не сте президент и нямате мисия да сте обединител на нацията. Но, когато този вицепремиер, малко преди да стане такъв буташе възрастни хора и се тупаше по гърдите, после потъпкваше законите, излизаше извън рамките си на компетентност, демонстрираше непрекъснато арогантното си поведение, президентът мълчеше... Напомня ми за "Когато нацистите дойдоха за мен "
69
12
 
31
 
! Отговори
мари преди 5 години
Тази ли ще ми обяснява кое е позор.Като е била назначена на две позиции от любовника си(настоящия президент) и взимала две заплати не е позор.
68
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде и президентшата да се изкаже, макар и неясно в качеството си на каква.Деси Радева неведнъж и дваж е "блесвала" с пpocтaшкия си изказ, но сега видя шанс да посочи сламката в окото на другия. А що не взе отношение, когато Борисов каза "да ми се маха тая тема от главата"? Що не се изказа, когато мъжът й лобираше за любимите си Грипени?