Министър към медиците: Разбирам справедливия ви гняв!

Кирил Ананиев с поздравителен адрес по повод Световния ден на здравето
Обновена: 7 апр 2019 12:16 | 7 апр 2019 09:55, Красимир Ангелов
82
Министър към медиците: Разбирам справедливия ви гняв!
Снимка: Булфото

Здравният министър Кирил Ананиев се обърна към работещите в системата на българското здравеопазване в поздравителен адрес по повод Световния ден на здравето - 7 април.

"Убеден съм, че посрещате този празник със смесени чувства, защото често оценката за труда ви и това, което стои зад нея, не са съпоставими", се чете в честитката на Ананиев.

Още по темата
"Разбирам причините за справедливия ви гняв, възникнали далеч преди момента, в който ми бе поверен настоящият пост. Уверявам ви, че оттогава досега вашите стремежи са моите най-важни задачи. Срещнах се лично с много от вас, очертахме предстоящите стъпки за действие в редица направления. Готов съм да продължа работата по всички ваши справедливи искания, защото вярвам, че проблемите се решават в диалог. Имате моята дума, че никога няма да огранича или спра, който и да е от вас, да изразява свободно мнението си", заяви министърът и продължи:

"Наясно съм, че стресът е голям. Пациентите ви гледат под лупа и всеки очаква специално отношение, нямате достатъчно време за близките си, не работите при най-благоприятните условия на труд, има дни, в които се занимавате повече с администрация, отколкото с медицина, но въпреки това успявате. Вашият професионализъм е доказан във времето и се проявява ежедневно".

Самият Ананиев признава в адреса, че си дава сметка, че за болния човек няма значение кой е министърът на здравеопазването и какви реформи провежда той. "За пациента съществувате само вие, той е във вашите ръце и това е единственото, което има значение. С всичко това ви казвам, че вие сте хората „на първа линия“, вие сте водещият фактор, за да го има здравеопазването. С това трябва да се гордеете".

В писмото си Кирил Ананиев обещава пълна подкрепа за медиците и тяхната работа, както и за гарантирането на по-безопасни условия на труд.

"Образованието по медицина в България е на високо ниво, медицинските ни университети са предпочитани и от чуждестранни студенти. За да обърнем процеса, така че нашите специалисти да остават тук и да не търсят реализация в чужбина, е необходимо да си съдействаме", заявява още здравният министър.

"Не се отказвам от думите си, че безвремието в българското здравеопазване приключи. За да продължим започнатото – да изведем българската здравна система на качествено ново ниво, трябва да разчитаме един на друг. Пожелавам здраве, щастие и късмет на вас и вашите семейства", завършва поздравителния адрес на Кирил Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
до медитците преди 5 години
обесето го мекеренцето да видим следващия барни ръбъл дето ще назначат дали пак така ще ви се присмива. аз ще дойда да му ритна столчето вие само го провисете от некъде.
62
0
 
0
 
! Отговори
министърчето. преди 5 години
разбирам ви гнева. има и други държави. спасявайте се. аз се лекува в правителствена там е добре. също така тези от транспорта и те да стегат куфарите. аз имам НСО шоферче 24/7, че и две коли охранка. и не сме само ние герпаджиите. деса мерцедеса и тя така бръмчи докато пише стихосбирки.
61
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 5 години
Министърчето прочете написаното от младата PR-ка, усмихна се, плясна я по дупето и измуча:- Добра си, ейййй! Мишоците ще си помислят, че ми пука за тях! Бравос!След 10 минути вече беше забравил за всичко и пътуваше към тризонета, който му подари някакъв "бизнесмен". Тази седмица щеше да ходи да види как върви строежа на вилата в Гърция, а следващата трябваше да отскочи до Лондон да види как е дъщеря му. И на нея трябваше да купи някакво жилище там. То е ясно, че няма да се върне в тази ***.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Ама то и да търсиш помощ от лекар не е задължително - лекувай си се сам, оперирай си се сам..., че и на фамилията си помагай, не търси медици!
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Бойка ще ви лекува.Ще ви предписва илачи ,билки и разстривки.А шайката и без това се лекува в чужбина с нашите пари.
58
7
 
4
 
! Отговори
Като искате пари преди 5 години
отворете си частни кабинети или се измитаите запад да миете чиний и да сменяте памперсите по старопиталищата никой не ви задължава да взимате пари от здрвната каса !!!ние хората НЯМА да ви позволиме да вдигнете цените на здравните услуги и да ни рекетирате така както гнусните юдо-масонски састрахователни и фармацевтични компании правят със западните си роби !няма причина един лекар да получава повече пари от един инженер !!!АЛЧНИ *** - това сте вие лекарската мафия !!!
57
8
 
2
 
! Отговори
от де на къде преди 5 години
някакъв некадърен, мързелив, корумпиран, знахар наричащ себе си лекар ще получава повече пари от другите хора с еквивалентно образование !!!???не позволявайте на гнусните юдо-масонски здравно-застрахователно-банкерски преступници да вдигат цената на медицинските услуги !!!юдо-масонските фармацевтични и застрахователни корпорации правят по 600-2500% печалба от лекарствате, медицинското оборудване и цената на здравните услуги !!!!бори се *** народе !!!
56
1
 
14
 
! Отговори
Мими преди 5 години
Приказки,приказки , най-често празни.
55
1
 
14
 
! Отговори
М. преди 5 години
Не искаме празни думи като "разбиране", искаме дела! Най-малкото може да издадете наредба колко %от събраните вноски в НЗОК/КП са за труда ни.
54
4
 
24
 
! Отговори
САМО С РАЗБИРАНЕ преди 5 години
не се решава проблема. Конфискувай незаконните апартаменти и парите за заплати
53
4
 
24
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Гербeрите са тумoрно образование, банда престъпници и национални предатели, потупвани по рамото от Меркел. Няма ли господата еврозелки да разследват партия герб за ширещата се корупция и престърност и да започнат наказателна процедура? Забравих, лошите в ЕС са само Орбан и Качински защото не слушат. Боко Тиквата научи едно нещо от кумира си Тодор Живков и то е да се снишава и да лиже обyвките на началниците = формулата за оцеляване. А българския национален интерес кучета го яли.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ-откакто сме на власт,заживяхме по-добре.
51
2
 
37
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Нищо не разбираш, празноглавец, като всички останали. Само от крадене разбирате
50
4
 
39
 
! Отговори
Пфу... преди 5 години
Няма пари за бедните медицински сестри, защото парите отиват за герберастки имоти. Герберите полудяха за кражби и за луксозни имоти. Пфу...
49
0
 
33
 
! Отговори
дисбаланс преди 5 години
Пенсионерът Иван Иванов от кевр,който е на 73г взима 15 бона месечна заплата.Плюс пенсията.Да живеят демокраДите!
48
10
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Трябва да се спазва Стандарта на СЗО - на всеки Лекар Сестра , на Хирурзи по 2 .Сега Лекарите в България са като Политиците - Алчни и Неграмотни - Ограбват Здравната Каса Сами .
47
2
 
34
 
! Отговори
Тъжно преди 5 години
Чета герберастките писаници и обиди срещу лекарите и сестрите и в мен се затвърждава мнението, че никога толкова про.сти хора не са управлявали България. Дори и по времето на Живков.
46
3
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Българи, определени сте за заличаване !Малцината, които оцелеят, ще бъдат слуги, на новите господари.За какво здравеопазване говорите ?!
45
4
 
37
 
! Отговори
Потресаващо преди 5 години
Една образована медицинска сестра получава 560 лв. на месец, а Цветановци, Цецки, Веждита и цялата герберастка пасмина си купуват луксозни имоти за милиони. Потресаващо.
44
27
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Като не е нормално да не са учили това.Да учиш медицина не е задължително.Вишето образование е о-избор.Айде бързичко на самолетите и да ви няма милиционерите тоже!

Спонсорирани публикации