Вземаш болничен, за да бачкаш друго! Борисов размаха пръст

Проверяват болничните тази година, вече скочили с 1.5 млн.
Обновена: 3 юли 2019 17:30 | 3 юли 2019 15:29, Веселина Йорданова
255
Вземаш болничен, за да бачкаш друго! Борисов размаха пръст
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е възложил проверка на издаваните болнични тази година.

Поводът е, че през миналата година те са били 2 милиона, а само досега за 2019-а са над 3,5 млн.

"Това са 1,5 млн. заболели, което няма как да е истина", аргументира се Борисов по време на представянето на резултатите от проучването срещу незаконната търговия на цигари.

Той предупреди всички медицински лица, които издават фалшиви болнични, да спрат тази практика, защото ще се вземат много сериозни мерки. Според него това е бич за работодателите и държавата.

По думите му се отчита, че големи групи хора вземат болнични, но през това време работят друга работа.

"Големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ябълки, ягоди и през това време си им течат заплатите. Така че предупреждавам, защото никак не ми е приятно да арестуваме доктори", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
25
 
! Отговори
Ice Cube преди 4 години
Политиците ако не намерят начин да оправят доходите на хората, скоро няма да остане никой когото да баламосват. Всички ще емигрират в Германия, включително Домусчиев.
193
0
 
21
 
! Отговори
Орбан е велик преди 4 години
Унгария вече въведе почасово заплащане на труда за хората които искат да работят допълнително. И естествено извънредните часове се заплащат по-високо. А в България ти хвърлят 5 копейки за един работен ден и казват "Много ти е".
192
0
 
6
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
И как точно ще го бачкаш другото след като на медицинското ще пише от какво си болен в момента???Не е ли по-добре да проверят работодателите как назначават с измислени медицински свидетелства?
191
1
 
18
 
! Отговори
честно преди 4 години
Ако ще и оная работа да си размаха. Истината е,че българинът няма сили 9 часа да работи и на една работа камо ли на две.
190
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До счетиПоскам салза, удари *** право в емоцийти.....Като сте си избрали мутри като тая да ви управляват - ще търпите! Само газене за вас!
189
2
 
37
 
! Отговори
До счети преди 4 години
Ние не крадем! Ние издържаме *** от Индия, издържаме 240 хрантулника, колите им,секретарките им и т.н. Издържаме полицията,която бие хората когато протестират! Издържаме и такива като теб, които се опитват да крият данъци! И взимаме болнични-НЕ защото искаме-напротив-НЕ ИСКАМЕ.Ама мислим-зимата да стоим ли на студено или да изкараме някой лев лятото? Да купим ли на децата колело или да го лъжем? Да купим ли на родители си лекарства ,че с техните пенсии.Затова взимаме "болнични"-за някой лев
188
3
 
22
 
! Отговори
Гаспадин Барисъв преди 4 години
Гаспадин Барисъв прибери си некадърните и неквалифицирани служители от Консултвата в Германия , че заради такива *** изпратени със връзки сега могат 150 000 Българи да бъдат глобени от Германските власти заради Българските шофьорски книжки които стават невалидни за живеежите българи в Германия
187
8
 
2
 
! Отговори
Счети преди 4 години
До Защо! А бе крадете и то яко крадете и фактът, че не го осъзнавате означава, че е време за сериозни последствия за вас ! Ако случайно не сте се досетили от кой точно крадете, да ви обясня, че крадете от вашите съграждани, които плащат ДОО и не взимат фалшиви болнични ! Така че, тези които си взимате фалшиви болници сте същите
186
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Защо! Браво ! Колкото по-бързо съзрем истината толкова по бързо ще осъзнаем ,че не сме роби !
185
1
 
38
 
! Отговори
БРъм преди 4 години
Докато едни купуват мезонети/тризонети на данъчна оценка и в това нямало нищо нередно според държавата... други взимат болнични....
184
3
 
40
 
! Отговори
Защо! преди 4 години
Ами някой взимат суджуци,други-апартаменти, трети- подкупи..Ние взимаме болнични, за да РАБОТИМ! За да спестим някой лев за зимата,за парното,за тока! Ние не крадем! Ние не взимаме суджуци! НИЕ РАБОТИМ! РАботим,защото заплатите за ниски.Взимаме болнични-не за да ходим на Сейшелските острови.Ние не взимаме и добавки по няколко десетки хиляди,а на пенсионерите-по 40 лв. Взимаме и болнични,за да купим и лекарства на децата,на родителите.Затова взимаме болнични..Обидно и срамно е да живеем в БГ!
183
0
 
18
 
! Отговори
Генади преди 4 години
В държавните структури музиката отдавна е спряла но там още танцуват.
182
1
 
23
 
! Отговори
Кароши преди 4 години
Цялата система е порочна и насърчава имитацията на работа. Като почнат да дават истински пари ще започне и истинската работа без скатаване. Но преди това държавата и фирмите имат много работа за вършене и много *** за изхвърляне.
181
0
 
10
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Боуко вземай болнични и заедно да ходим на гъби. Ти имаш нужда, а ние от 20 години за обездвижване у дома, а и земя твоята номенклатура, и там на камък, тоягата и в балкана бате, там муабет правим, да работят здравите. Сега може и да ме ударите..
180
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Бкп герб,,, само вашите хора на държавно го правят, не на гъби, а с любовници, написват мъжете си и с любовника през работно, бб ти си нямаш на идея кво ставаше на беседата пред входа, но бяхме ударени и то яко от вас децата ни и предишните, 1998, пенсионера е, дебела ката с 800,900 пенсия, болнични за държавни клюкари и с пари не ударени след 1989, 1,1,пиянките с пари са ок, бате, но не и честни те, сега честен ли си те твоите хора бате ти казват, ти краде,
179
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Kупува????? След написаното някой поправя, но грешно, все пак не сме до там прости
178
0
 
15
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Щом премиера е започнал с болничните дай да видим как стоят нещата с държавните служители. Как се назначават те??!? Но и там на четири очи, макар, че им знаем пътеките с двамата братя мохамедани. Помия къде и все *** бликат. Кой е на работа в държавното си живуркат, а кои са там, вашите хора гербаджии, от партия на партия бкп и сега иждат, че няма правителство и номенклатурата ви масово с връзки копува, строи, а Иван и Хасан не може нищо да купи, защото лично вие герб и преди вас убихте народа
177
0
 
1
 
! Отговори
f преди 4 години
Доказателство преди много години. Патрона от рурция в България на събрание по турски език ти казва,, имате право само ако сте настинал за болнични, ако не??? И не ходене в тоалетната, а ти може да си прекарал онко операция и за цял живот една капйа, но до тоалетната.. 50 на 50, б. Лист никой няма сметка, малко се заплаща, държавна кой е той по може, но как да се докаже, трудно е, много здрави и в телк, а хора с удари, раково болни ез телк, здраве да е, заможните винаги са прави. Ппп
176
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казва Иречек за Народното събрание у нас,след освобождението-Множество от полуобразовани простаци или селяни...Сега да е по -различно?!
175
0
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В преди 4 години
Болничните са за хора на държавна хранилка - чиновници общинари полиция армия и все такива богопомазани - за робите в частният сектор-- БОЛНИЧНИЯТ е равносилен на Уволнение -вземеш ли си 5 дни - считай се за уволнен ! Така че явно обръшението на Вожда е към - разни надзиратели които вместо да пазят в затвора-ходят да берат лайкучка и гъби -и са оставили отговорната си работа да я върши ЧИСТАЧКАТА в затвора! хахаах