#Безнамордник: Вълна от недоволство сред стопаните на кучета

Според ветеринари проблемът с агресията няма общо с породата
Обновена: 6 юли 2019 08:30 | 6 юли 2019 08:05, Анисия Иванова
264

Вълна от недоволство сред стопаните на кучета след гласуваните промени в закона, които задължават някои стопани да извеждат кучетата си с намордници. В социалните мрежи дори беше създаден хаштаг - без намордник.

Задължителните намордници за кучета над 5 килограма няма да решат проблема с агресията, а понятието агресивен не е ясно обяснено в текстовете, категорични са ветеринарни лекари.
Още по темата


За да се опитат да потушат общественото недоволство, депутатите разясниха, че и досега намордниците са били задължителни за агресивните кучета, а преценката дали животното е агресивно е на стопанина му.

И докато някои протестираха в социалните мрежи чрез #безнамордник, други намериха как по хумористичен начин да изразят своето недоволство от промените, като публикуват неестествени снимки с намордници, разказва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютна манипулация, сигурен съм че поне 95% от хората подкрепят това правило, какво мислят кучкарите няма никакво значение!
156
3
 
16
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ЗАБОГАТЯ НАРОДА И ХОП ВСЕКИ ВЗЕЛ ПО ЕДНО КУЧЕ ДА РАЗХОЖДА.
155
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До ох 158 То и РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА НИ БЪДЕ ЗА ПРИМЕР.
154
7
 
26
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Не разбирам как може да си вкараш кучешки миризми , бълхи а болести в дома. Не мислите ли за децата си ? Има едно правило : Без куче , цветя и тъща в къща.Спазвайте го.
153
21
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Абе в Турция султана сменя шефа на централната банка заради високата инфлация , а на вас тук кучетата са ви големият проблем ?! Вие нямате ли си по-сериозни проблеми бе , с кучета ни занимавате тук ?!
152
2
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
И не, не защитавам безотговорните стопани на кучета! Нека си носят последствията! Но някак си, вашата шумотевица ми се види като "на умрЕло куче, нож да вадиш".Затвор за тях! Един двама като подлежат, да видиш другите как ще бързат да слагат наморници без никой да ги кара!
151
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз да попитам кучемразците,Господа и дами, колко хора за последните 30 години са нахапани от кучета и колко хора станаха жертви на "мексиканците" ? Когато избиват и грабят българите, никакви ви няма, нали ?И не, не защитавам безотговорните стопани на кучета! Нека си носят последствията! Но някак си, вашата шумотевица ми се види като "на умрЕло куче, нож да вадиш".Мислите ли, че ако избием всички кучета и кучкари ще цъфне държавата? Не няма! Защото няма ЧОВЕЦИ в тази държава! ЧОВЕЦИ няма, уви!
150
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стигам до заключението че за стопаните на кучета човешкия живот има по-малка тежест от този на кучетата...Лошо става ако са заменили кучетата и в някои семейни задължения. Може ли?
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Domashnite si zmii i teh li na sindjir gi vodite na razhodki po sofiiskoto largo s akulite?
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ayyyyyyy, ....tova europeska direktiva na niakoi europeski pes li e?
147
3
 
30
 
! Отговори
Пес преди 4 години
Според мен агресивните домашни кучета са отговорност на стопаните им. Те са огледало на собствениците си. Стигам до заключението че за стопаните на кучета човешкия живот има по-малка тежест от този на кучетата...
146
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази държава ако се гласува един смислен закон, то това води до протести на хората които не зачитат законите. На мен ми писна от тези хора. Колко хоро трябва да бъдат нахапани за да разберат кучкарите че кучетата могат да са опасни.
145
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mashallah hubav vulgarski service na bg turistite....zdravo oblayvane, zdravo nahapvane, rafane na turisticheskk fanelki, panteloni, 4anti, pizzi...
144
2
 
32
 
! Отговори
Пес преди 4 години
Не разбирам целия този шум. Не съм фен на депутатите и тяхната безсмислена работа, но в случая има проблем. Те се опитват да го решат. Статистически 95 % от нахапаните хора са нападани от домашни кучета. След мантрата, повтаряна с години, че във всичко са виновки бездомните кучета, се оказва точно обратното. Излиза че бездомните кучета са дресирани по-добре от домашните. И вместо стопаните да поемат отговорност са своите действия (бездействия??) по отношение на своите кучета-те атакуват деп-ти.
143
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ama kak sha pravite kuchetata taka, ve...bivolite, kravite, kozite, svinete.... i te li taka?....taman puskam bivolite na razhodka v gradskia park i da sa poizpi kayat okolo darvetata.....
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** , щом на тая възраст си още с ХАЗЯЙКА е ясно ква *** СИНе е учтиво да съдиш абсолютно точно по разказаното. Цялата история става преди 11-12 години и героите в разказа са точни само принципно, за случая. Но да случая е действителен и се случи докато живях 9 месеца в Чехия при роднини!
141
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nali kuchkite i pesovete gi pusnahte gratis v eu na bruxell da im bere gaileto belkiiskia kral......
140
2
 
36
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
В Германия поне задължават кучкарите да си регистрират кучетата и да плащат данъци за тях ! Всяко куче е длъжно да има паспорт и ваксини които са предвидени от закона ! Затова в Германия няма бездомни кучета защото глобите са големи ако изоставиш кучето си ! когато решиш да се отървеш от него или го продаваш или го даваш в специален приют и всичко това се документира за да се оправдаеш пред властите ! В България липсва точно такъв закон ,който да задължи кучкарите да си регистрират кучетата !
139
13
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Хубаво е, че поредното безумие на защото творците доминирани от герб среща отпор. Но съдейки по коментарите най-големите привърженици на без умната мярка са руско - червените ибрици.
138
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаштаг стига от кучкари ... писна ни