#Безнамордник: Вълна от недоволство сред стопаните на кучета

Според ветеринари проблемът с агресията няма общо с породата
Обновена: 6 юли 2019 08:30 | 6 юли 2019 08:05, Анисия Иванова
264

Вълна от недоволство сред стопаните на кучета след гласуваните промени в закона, които задължават някои стопани да извеждат кучетата си с намордници. В социалните мрежи дори беше създаден хаштаг - без намордник.

Задължителните намордници за кучета над 5 килограма няма да решат проблема с агресията, а понятието агресивен не е ясно обяснено в текстовете, категорични са ветеринарни лекари.
Още по темата


За да се опитат да потушат общественото недоволство, депутатите разясниха, че и досега намордниците са били задължителни за агресивните кучета, а преценката дали животното е агресивно е на стопанина му.

И докато някои протестираха в социалните мрежи чрез #безнамордник, други намериха как по хумористичен начин да изразят своето недоволство от промените, като публикуват неестествени снимки с намордници, разказва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на уличните кучета кой ще сложи намордници?
176
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според мен кучета с наморници трябва да бъдат само кучета който са стражеви и за борби , малки и дребни породи по преценка на стопанина , аз имам кокерче то горкото го изстрах от сянката му камоли да нападне и да ухапе някого
175
0
 
32
 
! Отговори
хе преди 4 години
Разхождах се сред природата.Привечер,приятен ветрец,дървета ,птички и една голямааа поляна.Минах през нея.Чух лай и за секунда пред мен довтаса едно куче с квадратна глава,високо над кръста ми.След две секунди кучетата станаха четири,като първото хубави.Не помня как се измъкнах,но ако бях видял собственика тогава,щях да го разчекна.
174
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой кой кой, кой ще ми отговори на еди простичък въпрос-твоето куче е умно и възпитано, повече от мен, но...моето дете това не го знае, разхожда се в парка и изведнъж към него се втурва куче...да си играе. Детето ми както казах не знае това и се уплашва, много силно...знаем какво може да стане от уплаха та въпросът-какво правим тогава?! Аз като родител знам какво следва ама защо да е така...бтв, израснал съм с кучета и да лажа че никой още не ми е отговорил, вече 20-тина години!
173
2
 
15
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Хубаво, нека без намордник, обаче, когато куче ухапе или убие някого, да бъде ясна имуществената и евентуално наказателма отговорност на сожственика на кучето!!! Прекалено много примери на нахапани и убити хора има вече и мерки за предотвратяване на бъдещи такива случаи са крайно необходими!
172
8
 
33
 
! Отговори
ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ преди 4 години
аз трябва да слушам кучепки лай в дома си !?защо трябва да газя кучешки изпръжнения по тротоарите и парковете !?защо парковете и градините трябва да са пулни с кърлежи и бълхи !?за да бъдат щастлиши шепа психопати за които кучето е по-важно от човека ли !!!???Градът е място за хора а не за животни - да си ги гледат на село !!!
171
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги ме е учудвало защо хора, които си нямат никакво понятие за нещо, коментират сякаш всичко знаят и само те казват истината?! В случая човек, който не е отгледал поне едно куче през живота си, очевАдно нищо не разбира от кучета и коментира единствено страхът си и омразата си към други хора.
170
7
 
26
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
до ГостКато не искаш да слагаш на пoмияра си наморник ще ти сложим на тебе!
169
26
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Доста хора се нуждаят от наморник, и не само, аз лично не смятам да подлагам кучето си на това, кучето ми е едра порода и не е агресивно без причина!Няма лошо куче, има нагли и лоши стопани, проблема е в хората!!!!
168
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, аз подкрепям тези промени, както и по - строгият контрол върху кучкарите. От наблюденията ми, мога да кажа : на кучкар вяра да нямаш! Някои са безобразно смели /нагли като кажат : "Ама няма страшно, то не хапе!". Не хапе, докато не се случи нещо и вземе, че убие някой невинен. Онзи ден едно такова "нехапещо" се нахвърли върху мен, а бях и с количка с дете. Да, не си ухапа, но целят преживеян стрес кой ще ми го компенсира?!
167
2
 
19
 
! Отговори
HUMAN преди 4 години
Вълна от доволство сред ХОРАТА
166
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За притежание на бойно породи 2 до 8г затвор както е с оръжията. За развъждане 15г. затвор!
165
4
 
40
 
! Отговори
Нора преди 4 години
Такива хора са за съжаление - те нямат близки и социални контакти.Колко пъти сме чували думите към куче:"Хайде, маме,ела тука!" Ама ако ѝ кажеш на тази госпожа "кучкa" ще се обиди и развика.Хората тотално изперкаха.Вместо да се грижат за деца, вземат кучета.Вместо да почистят и поправят нещо ,да засадят цветя - те кучета ми помъкнали.Че не им събират и лaйната.
164
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пом ияри над 10 кг - 3000лв годишен данък!
163
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички кучкари в затвора! Всички питбули,ротвайлери,добермани,кане корсо - евтаназия!
162
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен за малко да ме ухапе един пес в парка. Нападна ме в парк в София, докато се разминавахме на една алея. Собственика му смотолеви едно "извинявай" и побърза да изчезне. Задължително трябва да се слагат намордници. Кучето е непредсказуемо животно. Кучкарите не разбират, че това е за тяхно добро. Ако ме беше ухапало, щяхме да се видим в съда с онзи. #ЗадължителенНамордник
161
4
 
22
 
! Отговори
Нора преди 4 години
И не особено богатите - баби, лелки и тям подобни - влачат кучета ,за да избягат от самотата и комплексите си.Но колко имат възможност да ги водят на ветеринар, да ги имунизират, да ги хранят качествено?Хигиената около блоковете и в парковете говори ,че българинът има много ниска битова култура.Само кучетата са му кусур!
160
5
 
21
 
! Отговори
Нора преди 4 години
Съвсем правилно!Защо трябва все да се съобразяваме с пушачите, кучкарите и т.н.Като са толкова милостви да вземат да се грижат за деца , а не за кучета.Не е ли по -хуманно?Анонимен
159
3
 
24
 
! Отговори
Нора преди 4 години
Имало масово недоволство сред стопаните на кучета?Ами защо не попитате другите хора, които не отглеждат кучета, какво им е ,като насреща или отзад ги залае,или захапе, някой домашен "любимец"?Те да не би да са много доволни?Друг важен въпрос е доколко се грижат кучелюбителите за цялостното медицинско обгрижване на кучето- дали е имунизирано, обезпаразитено, събират ли му изпражненията???Защо децата в парка да дишат парaзити от стритите на прах изсъхнали кучешки изпрaжнения?
158
8
 
32
 
! Отговори
строги наказания преди 4 години
Масови публични евтаназии на кучкарите ведно с пceтата им и ще се оправи положението. Депутатите да приемат съответния закон.