#Безнамордник: Вълна от недоволство сред стопаните на кучета

Според ветеринари проблемът с агресията няма общо с породата
Обновена: 6 юли 2019 08:30 | 6 юли 2019 08:05, Анисия Иванова
264

Вълна от недоволство сред стопаните на кучета след гласуваните промени в закона, които задължават някои стопани да извеждат кучетата си с намордници. В социалните мрежи дори беше създаден хаштаг - без намордник.

Задължителните намордници за кучета над 5 килограма няма да решат проблема с агресията, а понятието агресивен не е ясно обяснено в текстовете, категорични са ветеринарни лекари.
Още по темата


За да се опитат да потушат общественото недоволство, депутатите разясниха, че и досега намордниците са били задължителни за агресивните кучета, а преценката дали животното е агресивно е на стопанина му.

И докато някои протестираха в социалните мрежи чрез #безнамордник, други намериха как по хумористичен начин да изразят своето недоволство от промените, като публикуват неестествени снимки с намордници, разказва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
5
 
34
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До - 201Като сравниме броя на децата които пишкат на улиците и кучетата които правят същото май нещата ще са несравними. И да помоля кучкарите да си чистят изходеното от кучетата, че не е приятно да газиме ***. Сигурно няма да ви е приятно да ви се изакам пред вратата, нали?!
196
3
 
28
 
! Отговори
Петър димков преди 4 години
Аз съм любител на влечугите. Искам свободно да си пусна змиите из парка, те не са агресивни когато хората не се страхуват от тях и хапят само при резки движения и висок адреналин у хората
195
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вълна от недоволство сред стопаните на кучета - а вълната от недоволство на хората ,срещу стопаните на кучета е много по-голяма
194
5
 
35
 
! Отговори
Спопанин на куче преди 4 години
Стопанин на куче съм, но също и родител.Трябва ОЩЕ повече мерки. Колко?Докато виждам големи кучета всеки ден по паркове и градинки:- Без наморници- Без държан поводЗначи мерки трябват още!Градинките и парковете и улиците са на първо място за хората. Нашите родители и нашите деца трябва да вървят спокойно.Не да се огжлеждат дали някой питбул или кане корсо със захапка колкото футболна топка тича към тях. Ама то да си играе идва. Без повод и без намордник.
193
6
 
13
 
! Отговори
среден Пешо преди 4 години
Айде на новата близалка,хита на сезона!Само за Ганчовци!Оставиха чадърите и шезлонгите,почнаха кучетата!Уникални новини! Като за 80% де**ли!
192
1
 
50
 
! Отговори
Край преди 4 години
Агресивно или не другия човек не е длъжен да знае какво ти е кучето и като го залае и му скача твоето куче го плаши.Равносилно е на това да размахвам и щракам с пищов насочен по хората и да ги успокоявам че той по принцип е празен.Куче без повод трябва да е равно винаги на глоба. ВИНАГИ.
191
12
 
25
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Вземете да решите проблема с бездомните кучета. Оставете на мира хората, които съвестно си гледат кучетата. И друго - в някои страни, напр. Германия, определени породи са забранени за гледане при домашни условия. *** ли сте, или какво, топлата вода ли откривате??!! Хората са го измислили отдавна, просто трябва и ние да направим същото. Не може в Германия да няма нито едно бездомно животно, значи има начин. Иска се желание и малко усилия,а не само празни приказки,обвинения и измисляне на дивотии
190
1
 
30
 
! Отговори
Попонай преди 4 години
Когато удобството на кучкарите е по-важно от човешкия живот.
189
1
 
46
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
България е държава кучкарник! Всеки втори гледа пес в апартамента, а на туй отгоре е пълно с безстопанствени кучета! Затова всичко е осрано и препикано и е направо гнусно, включително по детски площадки и паркове!
188
1
 
49
 
! Отговори
Цена преди 4 години
Човешкият живот, дори едно единствено нахапано дете, струва несъизмеримо по-скъпо от комфорта на всички кучета взети заедно.
187
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До голяма степен, пралемите със социалната комуникация в обществото ни се обуславя от манталитета ни!!!!От времето на Соца българинът се ръководи от принципа: "Мойто си е мое - чуждото е общо"!Същото е и със Законът!Искаме Законът да се прилага безкомпромисно към нарушителите, но..., когато същия този Закон бъде приложен за извършено от нас или близките ни нарушение, ревем че Законът е несправедлив!!!!Уви!!!Бг е страна на парадоксите!!!!!
186
14
 
3
 
! Отговори
аха преди 4 години
До 183Да, те парковете са пълни с костите на изядени хора.
185
0
 
17
 
! Отговори
хах преди 4 години
Вместо да прокарват измислени закони, които няма кой да ги следи, да сложат една сериозна глоба на стопаните чиито кучета хапят. Така стопаните ще имат стимул да си обучат кучетата.Принципно, в нормалните страни ухапания ще заведе иск в съда към стопанина.
184
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучкарите са болни хора. Имах преди години връзка с един такъв. А след като го видях как си обучава кучето, се изплаших и се отървах от него. А вчера един такъв си забавляваше питбула на плажа. Направих му забележка, че има малки деца, какво и възрастни хора и да го държи на повод. "Какво ти пречи? Той е игрив и иска да тича и да скача."Дано забранят на кучета да се разхождат по плажовете. Рано сутрин и късно вечер препикават всички чадъри.
183
10
 
34
 
! Отговори
той преди 4 години
Хей,кучкари!Бъдете нахапани от кучета,само тогава,ще разберете колко сте виновни.
182
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато вие тука се давите от злоба, едни хора си правят тераси, къщи за гости, асансьори и т.н. Тия, същите хора толерират едни други етноси, да убиват майките и бащите ви за 100 лв пенсия! Ако не се осъзнаете, кучетата ще са ви най-малкият проблем! Когато "тъмно-жълтите" похлопат на вратата на комшията, ще ви се иска да сте имали куче! Но такова не ви се полага, понеже сте изтъкани от злоба и тъпотия!Когато си слаб си го изкраваш на по-слабите! Е така сте, ***!
181
9
 
29
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Абе, да ги изолират на 10 кв. м в парковете да са 100 песа и 200 кучкаря, да си газят ла&ната и да си душат миризмите, и да ни лишат от присъствието си... в парковете, ако пбичат...Б'ахти *** кучкарска...
180
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво, нека без намордник, обаче, когато куче ухапе или убие някого, да бъде ясна имуществената и евентуално наказателма отговорност на сожственика на кучето!!!Абсурд!То като изяде някого, после търси да доказваш кой е собственик. Или намордник или в екарисажа.
179
2
 
41
 
! Отговори
Поемете отговорност преди 4 години
Еми, честито на протестиращите и на ветеринарите, които не искат а има намордници.Нека да основат някаква асоциация и да си заложат името. Ако има ухапване от куче нека да поемат цялата отговорност - заплащане на всички медицински разходи, включително естетически операции до пълното заличаване на ухапването, плащане на обещетение до пълното психично излекуване от травмите на ухапването, обещетение на близките и ухапаните когато не са на работа поради лечението.То иначе всеки може да протестира
178
6
 
44
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Хората с кучета имат сериозни ментални проблеми!Куче във град място няма ,разбирам на село да но в цивилизацията трябва да са забранени!Нямат елементарна култура да си чистят след тях ,улиците са им кенефф за помияритее!За това мощно глоби и контрол!