Гавра: Наглеци разбиват контейнери за дрехи на БЧК

Те често си избират дрехи на място, посочи Антон Гичев
23

Крадци превърнаха в бизнес благородната инициатива на Българския червен кръст за събиране на стари дрехи. Част от поставените в София контейнери редовно са ограбвани, съобщиха от БЧК.

"Обществото ни е готово за разделното събиране, но се случват и посегателства. Това не е масово явление, но не може да останем безразлични, защото е криминална проява. Най-големият проблем е, когато бъдат оставени торби до контейнерите. Призивът ни е да не се оставят встрани", коментира Антон Гичев от компания за рециклиране на текстил.

В предаването "България сутрин" той предупреди, че има реална опасност малко дете да влезе в контейнера и да падне в него.

По думите на експерта крадците искат да си изберат нещо на място и развърлят всички дрехи.

"На трудоспособни хора не трябва да се извършват дарения. Това разваля техния морал и икономическите устои", посочи той пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
32
 
! Отговори
джунгала преди 4 години
Това не е кражба.Те не крадът,те си взимат.Има рзлика.Набрали са си малко дрехи и тухли.Само глу.пак може да ги съди затова
15
1
 
33
 
! Отговори
Калигула преди 4 години
Просто са си взели дрехите по-рано, които така или иначе са предназначени за тях...
14
0
 
38
 
! Отговори
НЕЛИ преди 4 години
Същите тези "трудоспособни" *** вече препускат с гадните си каруци из градинката "Св.Троица" напряко - няма алеи, няма зелени площи - сигурно бързат за работа?
13
0
 
47
 
! Отговори
До ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
"... в едно нормално общество, където минималният жизнен стандарт е гарантиран"А бе човек, предвидените соц.помощи гарантират минималния жизнен стандарт точно на тези индивиди, на които все не им стига за ракия и цигари и все са им малко децата, които произвеждат като на конвейр. Това, което държавата дава на тях, е от нашия джоб. Ние работим, но точно нашият стандарт не е гарантиран. колкото си изработим и каквото остане след удръжките - това е. Никой не ни гарантира нищо друго.
12
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На трудоспособни хора не трябва да се извършват дарения. Това разваля техния морал и икономическите устои."Кратко, ясно и точно казано. Но към понятието "дарения" аз причислявам и онова, което министър Каракачанов нарече "раздути пакети социални помощи"!
11
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първо време трябва да започнат да им режат пръстите. Да видим дали ще се изкуши да бръкне да открадне нещо другия път.
10
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина не е готов за интеграция в Европа, по точно не е готов за нищо по добре да си седи на село и да копай което умее най добре, в чужбина същите българи ровят в контейнерите за дрехи обувки за храна с изтекъл срок, стойте си в държавата и не мизерствайте на модерните общества.
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контейнерите не са правилно конструирани. Трябва да са стоманени и на принципа на слепия кош, на принципа на кратунката - ако някой бръкне, да остане в капан, докато не дойдат компетентните органи да го арестуват.
8
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това не е новина. За набезите над контейнерите за дрехи се знае от години, колко пъти са заснемани тия малцинствени индивиди?!?!. Но пак няма да има решение на проблема. Както е написал някой по-долу, цветните са с чувството, че могат да си наберат всичко, защото за тях няма правосъдие.
7
0
 
55
 
! Отговори
до ай сиктир преди 4 години
Цветнокожите даже не ги носят, събират ги за зимата, палят си печките с тях...
6
5
 
36
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Лампичката трябва да светне на хората, че в едно нормално общество, където минималния жизнен стандарт е гарантиран, никой не взима дрехи от контейнерите... или ако все пак има такава, то те са единични случаи.Явно в България нещо куца !!!
5
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак забравихме да споменем етноса на крадците! Много са разсеяни тези журналистчета!
4
9
 
36
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Без да им ставам адвокат на извършителите и аз трудно ги понасям, но тия от БЧК са ми много смешни. Дрехите които събират предполагам, че ще бъдат раздадени на болни и бедни. В случая точно такива се възползват от намалението и не разбирам какъв им е проблема на БЧК, че не са ги давали по телевизиите каква "тежка" работа са свършили ли.
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как бе бате дрешки за деитету те са ми 15
2
0
 
57
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Вече 30 години беззаконие в държавата, а специално цветнокожите ги научиха, че могат да си "берат" каквото искат напълно безнаказано.
1
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безумието е пълно в тази държава!