Напрежение по оста Москва-София: Гебрев, изложба, шпиони...

Казуът тлее от няколко месеца, ще стане ли скандал?
12 сеп 2019 12:20,
170

Поредица от скандали повишиха напрежението по оста Москва-София. Остри реплики си размениха дипломатическите представителства заради изложба по повод 9 септември, организирана от руското посолство у нас. Дни по-късно пък обвинение в шпионаж в полза на Русия предизвика още повече дрязги.

Бяха задържани и разпитани осем души, а на председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов е повдигнато обвинение.

Очаква се днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова да изрази официалната позиция на Кремъл по въпроса.

Още по темата

"Тепърва ще илзизат скандали и това ще се разраства. Освен че се очаква официална позиция на руското външно минисерство, през октомври предстои посещение на нашия външен министър в Русия. Всичко това ще доведе до обстрелване с думи. Тонът ще продължава да се втвърдява", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в "България сутрин".

Според него се вижда изостряне на отношенията между САЩ и държавите от Западна и Централна Европа към ситуацията в Русия през последните месеци.

"Всички руски проекти, които трябва да се  случат на териториите на страни членки на ЕС и най-вече НАТО, биват поставятни под сериозно напрежение от САЩ. Политиката се опитва да спре руското влияние", посочи Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му този казус тлее от няколко месеца.

"Започна с предполагаемото отравяне на Гебрев в синхрон със случая Скрипал. Сега се правят паралели с намесата на Русия в изборите за президент в САЩ през 2016 г. и с президентските избори в България. Този конфликт не е започнал от вчера", обясни Керемедчиев.

Той заяви, че очаква реакцията на Кремъл за шпионския скандал да бъде рязка и остра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
3
 
! Отговори
За 54 преди 4 години
Гибелно е вас , руските шпиониМдааа
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставането ни в ЕС и НАТО е гибелно за България.
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички русофили трябва да бъдат картотекирани в национална база данни и редовно привиквани в полицията, а най-активните арестувани през ден за 24 часа в ареста докато ги уволнят от работа. Стига с това разединиение и деление на русофили и русофоби, българите трябва да се обединим зад евроатлантическите ценности и 100% лоялност към нашите западни патньори, това е пътят който избрахме, твърда конфронтация с Русия, само на тази основа може да се обединим и България да се развива.
43
5
 
4
 
! Отговори
Рушката кочина преди 4 години
Загуби първата студена войнаЩе загуби и вторатаВенсеремос!
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До За 44, трето българско царство никога не е имало. Имаше немски шпиони начело на България, които я съсипаха. Царството немско на референдум го закри българският народ. Това царство беше се закрило само на първи март 1941 година когато обяви война на Англия и САЩ.
41
0
 
10
 
! Отговори
САЩ приятели преди 4 години
При САЩ живеем добре, имаме тоалетна хартия и банани и бегаме на запад да миеме улиците. При руската окупация живеехме зле.
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че Русия е агресивна страна, да агресивна. Тя се защитава от западната и исламската агресия. Русия към никой от православните народи не е е агресивна.Тя е освободителката на България, Черна гора,Румъния, Молдова, Армения, Грузия, Сърбия, Гърция. Така че за вас турците тя си е агресивна и това много ни радва нас българите.
39
9
 
5
 
! Отговори
Българофил преди 4 години
Скъпи сънародници, време е да се обединим, стига 30 години разединиение. Разединението и делението на "фили" и "фоби" само вреди на Бъгария. Together we stand - divided we fall! Българите могат да е обединят само на основата на евратлантическите ценности, твърда ориентация към ЕС и НАТО, лоялност към САЩ и безпощадна конфронтация и санкции към Русия която ни държа окупирани 45 години! Русофилите трябва да бъдат преследвани от закона и наказвани с цялата строгост!
38
7
 
5
 
! Отговори
За 44, тъпчо, преди 4 години
Русия ни е най - големия врагСССР унищожи Третото Българско Царство заради което Бог ви прати Рейгън!Амин!
37
6
 
4
 
! Отговори
Блядовете трябва преди 4 години
Да получават седмични визи и всеки ден да се разписват в местното управление на ДАНСБългария за Българите!
36
7
 
8
 
! Отговори
Комплексарщина преди 4 години
Русия никога не е молела и просела за благодарност от България. Това е пропаганда на васалното управление, че видите ли, Русия моли и проси за благодарност. Притрябвала и е на Русия благодарността на България. Русия освободи два пъти България и това е факт, от българите зависи дали ще са благодарни или не, благодарността е едностранна.
35
6
 
7
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
https://youtube/watch?v=z0pWAQ-_4M0сатанистите от запад не може да ни изтръгнат славянските сърца.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава е логиката на Русия и русофила, не умеят да губят. Русия загуби Студената Война, никой не признава. Ще се върнат до Османско Робство, дори до годините преди Христа за да търсят аргументи и да не признават, че всичко е минало.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да последва разследване и на патриотите
32
4
 
6
 
! Отговори
Отдавна трябваше преди 4 години
Да се изгони посоля на *** заедно с онез 700 аташета дето се крият в сградата срещу парк-хотелаБългария за Българите!
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е агресивна страна.Тя винаги си служи със заплахи,подкупи и манипулации. Руското влияние трябвва за се ограничи до здравословния минимум, иначе сме обречени на бедност ,конфликти и последното място в ЕС. ни е гарантирано.Сделките с Русия са винаги губещи за нас, защото има ***, които ги подписват и не носят никаква отговорност за това.Така беше с Ю.П. така ще бъде и с Белене.Това трябва да се прекрати веднъж и завинаги.
30
7
 
11
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !!! преди 4 години
"Няма сопа, която може да избие Русия от сърцето на българина."Капитан Петко войвода
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32Руснаците са траки бе, аллааанкооолуууууу. От скитите, едно от най-дивите, номадски и войствени племена.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурен съм че има още руски шпиони в България. Русия не се побеждва толкова лесно.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чии фили са българските власти? че не са русофили е ясно.