Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!

Таванът на основното му възнаграждение е около 5000 лв., сам си пише бонусите
171
Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Българското национално радио Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли е бил малко по-скромен - 7800 лева.

Генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България.

Данните са предоставени неофициално от източници от парламента на "24 часа".

По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава заплата колкото председател на комисия в Народно събрание. С днешна дата тя е близо 5000 лв.

Още по темата
Бойко Борисов получава 5900 лв., заплатата на президента надхвърля 7600 лв.

Според договора, който Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка я определя той самият като генерален директор.

Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите се отнася и за ръководния екип, то Светослав Костов ще се радва вече на заплата от 10 261 лв.

Шефът на радиото не успя да обясни в понеделник пред Съвета за електронни медии кой е виновен за спирането на "Хоризонт" в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Проблем с оптичния кабел, който пренася данни, е довел до замлъкването на програмата, е неговата версия. На изслушването пред СЕМ бяха поканени и представители на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

"На 11 септември заради множество констатирани от директора на дирекция "Техника" проблеми в БНР за осигуряване на нормалното приемане не само на "Хоризонт", но и на различните програми, се реши да бъде извършена профилактика в БНР", обясни Костов пред съвета. По думите му планови профилактики се залагат в началото на годината. Проверка показала, че такива не са правени от години. "И може би всичко това е довело до проблемите. Но е ясно, че има чисто технически проблем", уточни Костов.

"Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след проверката, предоставихме на прокуратурата", обясни шефът на КРС Иван Димитров. "Дължим корекция - говорим за спиране на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите", допълни Константин Тилев, член на КРС.

СЕМ ще представи становище за спирането на "Хоризонт" най-вероятно в сряда, а вчера прати отговор на прокуратурата, която в края на миналата седмица изиска проверка от съвета в срок от 3 дни. Зам-главният прокурор Иван Гешев увери, че до края на седмицата ще има резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
19
 
! Отговори
До Голем праз преди 4 години
Хората коментират защото те му плащат заплатата. Това радио е държавно, а отделно, че не струва.Шлосер в Бангладеш може 100 евро заплата да взима какво значение има това
29
1
 
11
 
! Отговори
... преди 4 години
НА ФОНА НА ФАКТИЧЕСКИ ФАЛИТ НА РАДИОТО ПРИ ТОВА...
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя откъде го сложиха .Всъщност да питаме Жотева и СЕМ .Те са за смяна щом избират тия тикви .Оставка на целия СЕМ.
27
15
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Това си е една съвсем нормална заплата за стандартите в БГ. Наш си е проблема, че не работим за нормални заплати, а робуваме на мутри за по 800 лв. Еваларката на човека със заплатата, завиждам благородно, със здраве да си я харчи.
26
7
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Абе,щом не е стигнал Румбата Радев ,НИ ГО дига.
25
2
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До Голем празв закона - германците да плащат за една и съща дейност в различни държави, едни и също пари! Защото ако за завиване на болче в Германия фирмата дава 10 евро на час, то същата фирма плаща на българска такава по 10 стотинки на час. Реалността е, че ние с евтиния си труд заработваме високите заплати на част от Европа! Защото на нашата икономика на ишлеме и се дават подаяния и лъвския пай отива в джоба на германци, французи и холандци!
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглост и безочие!
23
2
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До Голем празА колко продукт прави шлосера в Германия и колко продукт прави тоя шеф на радио? Я да измерим кои е по полезен за обществото? Шлосера прави продукт, изнася го и внася пари в държавата. Шефа седи на един стол и прави каквото Баце му каже и толкова. Единствения му продукт е това което остава след него в тоалетната! Затова сравнението ти не е коректно! Колкото до това за БГ заплатите -еми нали тия на които им плащаме заплати (евродепутатите ни) можеха към плана Макрон да искат добавка
22
3
 
18
 
! Отговори
Инж преди 4 години
Като обект от националната сигурност, някои от предавателите могат да бъдат спрени само аварийно. Никой не може да заповяда да бъдат изключени предаватели или пък да спре сигнала от радиото, освен ако не извършва държавен преврат или напада страната ни. Сигнала от радиото беше преустановен точно за периода на сутрешния блок на "проблемната" водеща. Но не е подаден сигнал от друго студио (паралелно предаване) или просто да се пусне музика. Това е грешка на оператор. Но, 5 часа да не се усетят...
21
31
 
4
 
! Отговори
Голем праз преди 4 години
Стига родихте в на хората чаршафите, 8 бона са 4 хиляди евра. Толко зима шлосер у Германия. Шеф на радио, умен, учил, чел, и тая заплата му е малко. Ваш си е проблема, че сте неудачници и ви плащат по 1000 лв и се подиграват с вас.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Коритаров доцентка и журналисткадоказаха ,че Банкин е наредил да махнат Силвия Великова,но като видялколко се окалял звъни за нейното завръщане.Гешев ,естествено го вади отлоквата.Мижитурките,Костов и напус-налия,от паника спират сигнала,щотоса очаквали журналистите да са ,катотях ***.Такъв бе Конакчиев.Държава от слагачи не е държава.Жал-ко,че не въстанахме за Силия Великова.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мамин златен консумолец
18
7
 
2
 
! Отговори
о вес преди 4 години
Аз слушам регионалните-Радио-Варна и Радио-Шумен и то основно в колата. Коментират местни събития, разнообразна им е програмата и почти не правят анализи на правителството, или открито проруско говорене като на оня П Волгин-по обед. Преди дни пускам Хоризонт и беше поканил някакъв французин, да ни осведоми как бил станал русофил още от време оно,от съветската епоха, а после и всичко славянско. Междувременно дуднеше протов властта-това не е обективно предаване, да отива в някое частно радио..
17
2
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Мамино сладко охранено прасенце. Вижте го как е зачервил бузките от папкане :) В затвора ще му теглят ножа....
16
2
 
13
 
! Отговори
Нафарфорий преди 4 години
Чревоугодничеството и алчноста са смъртни грехове чадо, а лъжесвидетелстването се отрича от заповедите Му!Покай се!
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям бачкатор мяса. По 8 часа на ден на софрата.
14
2
 
31
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Я сега обяснете какво точно прави тоя всеки месец, че да взима такива пари? Или може би ще ни посочите невероятния продукт които той създава и допринася за подобряването на живота на всички ни и затова този индивид заслужава от нашите данъци да му се плаща такава заплата която нормалния редови гражданин ще я получи за 16 месеца!Какво точно прави тоя, че да ги заслужи тия пари?Да застане пред гражданите и да ни докаже, че тия 8000 лева от нашите данъци са заслужени от него!Това е върховна наглост
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече от 10 месеца труд ми трябват за да ги изкарам тия 8200 лв. Това е пълен абсурд. Егати държавата. Хората се евакуират оттук, а некви такива под-логи на вожда си взимат егати парите.
12
2
 
33
 
! Отговори
Пацu преди 4 години
Добре се охранил пpacyнгера...
11
1
 
37
 
! Отговори
Нови Хоризонти преди 4 години
Спирането на БНР е голям проблем и реално този трябва да бъде уволнен на мига. БНР е част от националната сигурност - в случай на война, авария или катастроха от национален характер хората могат/трябва да се информират от Радиото. Когато Радиото не работи какво правим? При една терористична атака (все пак имам кибертерористи в страната) от къде да се информират хората че ТАД груп са напръскали депутатите пред парламента през 'поливни системи'?