Евростат: Българите – най-неудовлетворени в ЕС от живота си

Най-големите щастливци са в Белгия, Холандия, Австрия
7 ное 2019 14:50, Елка Василева
106
Евростат: Българите – най-неудовлетворени в ЕС от живота си
Снимка: архив, Reuters

Българите са сред хората с най-ниско ниво на щастие в ЕС, сочи проучване на Евростат.

През 2018 г. над 62% от хората в ЕС на 16 и повече години заявяват, че са били щастливи през цялото време (14%) или по-голямата част от времето (48%) през последните 4 седмици. Това сочат публикувани днес данни на статистическата служба Евростат.

В сравнение с 2013 г. делът на щастливите хора в ЕС се е увеличил с над 2 пункта.

Белгия, Холандия, Австрия и Финландия са страните с най-щастливо население – над три четвърти от хората (76% в всяка страна) посочват, че са се чувствали щастливи през цялото и по-голяма част от времето за последните 4 седмици. Следват Люксембург, Испания и Дания.

На обратната страна на скалата най-ниско ниво на щастие е регистрирано в Латвия (31%), следвана от България (35%), Хърватия (42%), Литва (45%), Гърция и Румъния (по 46%).

В отделно проучване Евростат отбелязва, че нивото на удовлетвореност от живота варира значително в общността, като на дъното е България, съобши БНР.

Граждани на ЕС са били запитани "Като цяло колко сте удовлетворени от живота напоследък?", като отговорът е по скала от 0 до 10, при която 0 е "изобщо не съм удовлетворен", а 10 – "напълно удовлетворен".

Най-високо ниво на удовлетвореност е регистрирано във Финландия – 8,1 пункта, следвана от Австрия (8), Дания, Полша и Швеция (по 7,8).

За сравнение България се класира последна с 5,4 точки. След страната ни е Хърватия (6,3), Гърция и Литва (по 6,4). Унгария (6,5) и Латвия и Португалия (по 6,7).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Латви са преди нас те са номер 1 ние сме 2ри.Ти я за какво мрънкат като нас бвп на човек от наслението се пада 18 хил долалара.
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее как бе, нали Главната тиква всеки ден тръби от медиите си, че по улиците текст реки от мед и масло, на места примесени със злато.
15
13
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 10Хора с добри заплати, можещи да си позволят даже почивки. Същите тези ако питаш, са много бедни и нещастни ... За него видиш ли добре е само ако е ... милиардер ...
14
6
 
10
 
! Отговори
Мдам... преди 4 години
"Лозето не ще молитва, а мотика"______________________Бг народна мъдрост______________________(от преди соца)
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който е ходил в западна европа знае, че тези хора не можем да ги стинем и след 100 години. То като от вътре ти идва да си селянин където и да те сложат няма значение.
12
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен до 1 преди 4 години
Ми Българина много добре знае какво е истинска демокрация, говоря за хората като мен които живеем в чужбина. Друг е въпроса че в България единия строй беше подменен с див капитализъм и сега вече е пълна диктатура. Та разбирача, никой не е чакал наготово колега, просто продажните политици разпродадоха България и от всичко тръгна надолу.
11
7
 
7
 
! Отговори
Щ преди 4 години
Аз съм щастлив взимам 650 лв заплата стига ми спокойно даже заделям по 150/200лв.Няма престъпност Всичко е Ок.
10
4
 
8
 
! Отговори
До 9 Бау преди 4 години
Дефинирай хора с пари!
9
15
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Забелязал съм, че е много българска черта. Даже хора с пари и добри животи са ... бедни и нещастни (според тях) ...
8
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, то не може доходите ти да паднат 20 пъти и да си щастлив. При това никакъв шанс да махнем мафията, която външни сили ни наложиха да ни управлява.
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С този ориенталски селски манталитет сме само за евразия.
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евростат да каже колко избиратели има в България, защото:Ако се вярва на официалната статистика, той е 6,9 млн. Кой вярва на това? Това означава, че барабар с кучетата всички са гласоподаватели. Ние нямаме толкова хора в страната. Само от тези еквилибристики вие може да изкарате един ресурс от между 100 и 500 хил. души, които могат да ви спечелят всеки избор. С такъв тип технологични машинации може само да отлагате края, но не можете да го предотвратите.
5
7
 
17
 
! Отговори
Мдам... преди 4 години
Мрън-мрън-мрън!Българите - най-големите мърморковци в ЕС."Господ помага, но в кошара не вкарва"______________________Бг народна мъдрост ______________________(от преди соца)
4
11
 
5
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
Европейците не разбраха, че Андрешко и милионер да го направят, пак ще се оплаква !Та да питам дали да пращам пари или да ги занеса лятото...ама друг път !
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Докато не си почистим сами държавата от корупцията в какъвто и съюз да влезем няма да се развива България.
2
6
 
28
 
! Отговори
Бе преди 4 години
нали ни казват постоянно от вътре и от вън, кой от където дойде, колко сме добре и проспериращи. А сега какво?
1
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми българина реши, че като влезем в ЕС и ще получи всичко на готово и някой ще му свърши работата както беше свикнал при Тато. Той тоз балкански селянин 30 години още не може да разбере какво е това демокрация и яде ли се.