Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!

Решението е в пакет и е политическо, отсече финансовият министър
218
Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!
Снимка: БТА, архив

Решението първият ден от болничните да не се плаща е политическо и зад него стоят и ГЕРБ, и Обединени патриоти, всичко останало било опит да се създаде напрежение в управляващата коалиция, каквото нямало.

Така отговори финансовият министър Владислав Горанов на въпроса за авторството на идеята, след като по-рано Менда Стоянова от ГЕРБ обясни, че зад нея стоят патриотите, а пък Юлиян Ангелов от ОП прати топката в неговото поле.

Още по темата
Горанов допълни, че нито Стоянова, нито Ангелов са присъствали на заседанието на Политическия съвет на коалицията, така че и двамата коментират неправилно.

Според него няма значение кой точно е инициатор на предложението. "Това е технология и такъв въпрос няма смисъл, предложението е на управляващата коалиция и е в пакет", отсече той.
 
Горанов допълни, че пакетът от мерки, в който е и предложението за неплащането на първия ден от болничния, съдържа и въпроса със скока на минималната пенсия на 250 лева и подобряването на достъпа на децата до детските гадини.

Той смята, че е безспорно, че ако служителите не вземат обезщетение за първия ден, няма да има толкова фалшиви болнични.

"Много анализи показват, че със сигурност ще се намали склонността към злоупотреби, защото такава практика има в 2/3 от европейските държави, това не е изолиран за България проблем. Голямо впечатление прави при равен брой заети екстремалното нарастване само за някого години на болничните, почти удвояване - от 8 милиона за 2013 г. до над 18 милиона през тази година, това е проблем", призна Горанов.

Според него е много трудно да се осъществи контрол над фалшивите болнични особено в малките населени места, където има близка връзка на лекарите с хората.

Така се стигало до варианта, вместо да са на работа, наетите да са в болнични, но на почивка на северното гръцко море.

Искрен Веселинов от ОП застана зад становището на Горанов и потвърди, че става въпрос за решение с достатъчно мотиви, което е взето от Политическия съвет на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Маи кръсника ми го предложи
132
0
 
11
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 4 години
Бат Венци през 2013 напусна парламента с фразата: Моите авери станаха милионери а аз на една депутатска заплатка от 2600 кретам.Тогаз и кума му го пусна да му "обитава" 150кв.м. апартамент, щот жена му се уплашила от земетресението. Горкичкия бивш депутат. Е само няколко месеца след това Орешарски падна и тате му Боко пак се качи на коня. Бат Венци -финасов министър. Каква е разликаката между депутатската и министерската заплата?Под 1000 лв. Така става ли се милионер?Става се,става се!
131
1
 
15
 
! Отговори
Гост преди 4 години
"Първият ден от болничните" важи за еднодневни болнични, за многодневни, или за всички? Ако например, за е многодневни болнични /на мен ми се струва, че е за всички!/, то мярката е дискриминационна, открито погазване на правата на хората и бъркане в джоба на болни хора, изобщо! Тази мярка трябва да се атакува пред съда, и то колкото се може по-бързо.
130
2
 
26
 
! Отговори
Двуличие преди 4 години
Който гласува за ГЕРБ гласува за безкруполна мафия седнала на гърба на народа.
129
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиле шарено,я раздуй за оная"технология"която я готовите с твоята рода ананиев през 2020 година,как ще напълните джобовете на "търговците"на здраве с "частните" каси!
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горанов ти имаш ли съвест или си робот но робот които го итерисуват наи вече натрупването на пари пълна пародия и глупост са твоите словоизлияния единственото в момента е което правиш е да се харесаш на една голяма тиква за да можеш поне малко да станеш и ти такава тиква но уви ти си оставаш *** дори и за тиква не си достоен
127
1
 
27
 
! Отговори
Този пък преди 4 години
Високомерен мазник.
126
1
 
8
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
Е какви бузи само! Личи че е от "нашите"!ПАЛЦИ ГОРЕ ЗА НАЙ-ПРЕЯЛИТЕ!
125
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е антипатичен и знам защо.
124
1
 
28
 
! Отговори
Re преди 4 години
Отново ни прецакаха следизборно.Нямаха търпение да минат изборите и да се започне социалното осакатяване на българина.Кой дава фалшиви болнични?Лекарите!Те да се хванат за ушите,ама не им стиска на управляващите и пак беззащитния работник,ще го яде.
123
0
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До Дзивкосега ден после 3 дни без пари..-----------Горанов и тези от НС дали мислят, че и те са работници по същество? А утре като ги махнат от местата им / неса полезни на днешните им шефове, кво ще павят? Тея бизнес немогат да развиват!
122
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мамин златин технологичен тъпан...
121
1
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Работодателите да си назначат разследващи , да проверяват истинността на болничните.По евтино ще им бъде.
120
1
 
6
 
! Отговори
Дзивко преди 4 години
Хубаво е да свикваме, като няма държавно финансиране на политическата система, както е в Щатите например, ще има доста такива закони, някъде имаше статистика, че там над 90 %от законите са в интерес на бизнеса, плащаш си на партия и лоби и готово...Трябва много да внимаваме какво си пожелаваме, че може да се сбъдне
119
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 4 години
достъп до детските гадини :D
118
3
 
20
 
! Отговори
Дзивко преди 4 години
Ето ви напрактика левче субсидия, опозицията няма финансов ресурс да се опъне на властта, а те от своя страна имат целия държавен апарат на разположение, плюс бизнеса който плаща музиката, сега ден после 3 дни без пари..
117
0
 
13
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
Горанов но там лекарствата са безплатни!?! Така че мисли все още е безплатно
116
1
 
24
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Всеки ден минавам покрай бабите пред блока поне по два пъти- сутрин и вечер. От бая време единственото което чувам са клетви срещу Горанов. Тоя няма да я откара много, чака го нещо лошо. На толкова клетви все една ще хване....
115
1
 
26
 
! Отговори
Дзивко преди 4 години
Абе ако Б. Б. беше загубил София на изборите дали тва щеше да мине като идея, ама на гласувайте пак за тях
114
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не каза за тази технология преди изборите , и за местните данъци и такси