"Български пощи" спират да приемат пратки за цял свят

Мярката се налага поради отменени полети, затворени граници
20 мар 2020 08:15, Елка Василева
8
"Български пощи" спират да приемат пратки за цял свят
Снимка: архив, БГНЕС

„Български пощи“ временно преустановява приемането на изходящи международни препоръчани писмовни пратки, колети и EMS пратки за всички държави.

Приемат се само изходящи непрепоръчани пратки, освен до Арабските Емирства, Йордания, Шри Ланка, Латвия, Кувейт, Тайван, Индия, Южна Корея, Хонгконг, Мароко, Азербайджан, Саудитска Арабия, Джибути, Либия, Тунис, Перу, Ливан, Френска Полинезия, Кайманови острови.

Мярката се налага поради отменени полети на авиокомпаниите, затваряне на сухопътните граници със съседните държави, както и големи забавяния в транспорта и доставката на пратки в значителен брой държави.

Тези обстоятелства водят до невъзможност за изпълнение на параметрите на услугите и стандартите за качество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Офф преди 4 години
До АнонименАз пък съм съгласен - последните 2 години ми се налага да си имам почти постоянно вземане-даване със всяка възможна пощенска услуга от цял свят. Рядко има по-бърза и качествена такава, като тази в България. И аз бях страшно учуден, но е *** факт че лелките си вършат работата доста, доста добре на фона на всички останали. За цените - дори няма какво да се коментира. Жълти стотинки сравнение с другите държави и тарифите им.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Спрямо испанските, да, ни испанците не са точно бели хора. За другите обаче, не съм съгласен.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пощите само добро, че оня гол олюф юриста от пуца не спи, а слухти. Така че, нека всички приветсваме с бурни ръкопляскания това разумно, животоспасяващо, мъдро и навременно решение. Нека здравето и живота на хората бъде приоритет. Само не разбрах как шефчетата им ще ходят на Малдивите, с ниските заплати.
4
4
 
20
 
! Отговори
ще ми цъкате минуси преди 4 години
ама ще ви кажа, че нашите пощи като услуга са на много прилично ниво. А като съотношение цена/качество - са още по-добре. Сравнявам с британските, испанските и датските пощи, където имам наблюдение от първа ръка.И разбира се, не говоря за състоянието на пощенските клонове или за "любезността" на лелките.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приемат се само...,освен до... Човек вика логопед,за да започне тълкуването,на текста.Какво е искал дакаже авторът на писанието.
2
9
 
8
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Тези са толкова некадърни че с чиста съвест може да кажем че не са почнали да приемат.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С предимство ще разпространяват само печатните издания на Д.П.