Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

Главният прокурор подкрепи искането на медиците за още по-строги правила
20 мар 2020 13:20, Елка Василева
546
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!
Иван Гешев. Снимка: архив, БГНЕС

"За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Още по темата
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. "Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС", каза Гешев.

Той призова политиците "да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик".

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие", заяви Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
2
 
28
 
! Отговори
wffff преди 4 години
боже доживях и прокурор да "настоява" и да се прави на политик, нещо за 3-те власти да е чувал? Че и заплашва, вместо директно да се самосезира и да разследва нарушенията човечеца "надига" глас. Всичко са постановки и договорки, театър за пред матр'яла.
446
3
 
26
 
! Отговори
@485 преди 4 години
Италия е третата икономика в ЕС, ***, а ти кой си? Познавам много италиански учени, много симпатични хора и добри специалисти. Нещо не ми е ясно от позицията на какво ги обиждаш. Още повече, че като не вярваш на Италия,вярвай на Испания. П.С. Гешев е крайно време да се самосезира срещу себе си, защото нарушава разделението на властите и всява паника в момент на извънредно положение.
445
4
 
19
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Другарю Гешев, не трябваше ли да ловиш престъпници? Или и ти се изживяваш като лекар - епидемиолог?
444
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италиански вариант в България няма как да стане, защото българите не сме италианци.Италианците са най-абсурдната, мързелива, несериозна и лъжлива нация ... всичко което казват е лъжа, всичко което правят е измама. Не бива да се вярва на една дума от това което твърдят.
443
1
 
7
 
! Отговори
ПроСо То преди 4 години
Ужаааааас........Червена смрад , вони та се не трае !!!!
442
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зиг хайл!
441
0
 
6
 
! Отговори
Помня преди 4 години
До Редактор? 466 Помним го ние този Видов ден.Дано не се повтаря.
440
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз така мисля , времето ни изтича.....Разпространителите на червената чума или ги прибирате на топло или незабавно екстрадиране към сибир на още по-топло.Друго спасение няма !!
439
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев в този случай е абсолютно прав. Крайни мерки трябват. Иначе умрелите ще са хиляди. След няколко дни ще е късно. Сега в страната се разхождат няколко хиляди заразоносители., не по малко от 2000-3000. ГЕШЕВ Е ПРАВ !!!!!!!!!! НАСЕЛЕНИЕТО МИСЛИ ЧЕ ЩЕ МУ СЕ РАЗМИНЕ, АМА НЕ!
438
8
 
36
 
! Отговори
, гражданин преди 4 години
В никоя европейска държава главният прокурор няма да прави официални изказвания как представители на изпълнителната власт да си гледат работата. Г-н Гешев да сте чували нещо като разпределяне на функции между държавните институции ?
437
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразят Гешо от всички политически партии защото е един от народа и казва и прави това което трябва. Предишните главни прокурорчета само си трайкаха и бяга сол т-ци с олигархията и властта. Ето затова плюят денонощно Гешо.
436
0
 
11
 
! Отговори
супер преди 4 години
сезона в банско приключи и вече може да се въведе карантина...
435
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Гешев!Намери време и да нариташ и разни писачи по разни форуми.
434
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та МАНИЯТА му да се бръчка в работи дето НЕ са му работа,вече е ОПАСНА!!!!Не се ли намери начин,било чрез Президента,било чрез НС да се УСМИРИ тоя побеснял питбул,ще стане страшно в "държавата"....не се шегувам!...Не си правете майтап и вие!..."Майтап на гол гз" знаете какво означава..
433
1
 
10
 
! Отговори
98 преди 4 години
Тоя откога стана доктор?В тая държава няма ли министерство на здравеопазването,което да се изкаже по въпроса?Моята лична лекарка работи без маска и ръкавици,сестрата също.
432
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под благия поглед на глупавия и търпелив народ и инфодемията за пандемията мокрите сънища на Каскета Гешев и Мутрата Борисов се сбъдват. Ще бъде полувоенна прокурорска диктатура. Ще бъдат окрадени милиарди - до момента 5 миларда от бюджета (по Борисов) - 1.5 излишък и 3.5 дефицит. 2 милиарда свежи пари от Европа за борба с вируса. Паралелно се ограничават правата и свободите на населението. Икономическите последици за държавата и народа на България ще са катастрофални. Пандемията ще вземе своето и ще отмине. След Борисов няма да има пенсии, заплати, здравеопазване, социална система, съдебна си
431
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля че е добре да се въведе Военно положение.И генерал Радев, който е главнокомандващ армията да арестува Мутрите и да изгони Мафията от властта.
430
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравей Диктатура, отиващите в лагери те поздравяват !Отнемат ни права, за никой ли няма значение ?! От тук до стадионите в Чили е една ръка разстояние...Довечера пак ли ще ръкопляскате ?
429
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 464Военната полиция е към армията, да различно звено са но са към тях. Военно положение не мисля че ГЕРБ искат да го гласуват в народното събрание, защото главокомандващ е президента Радев. За МВР съм съгласен че те са тъкмо за това, да въдворяват ред, стига разбира се да не прекаляват с правомощията си.
428
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
това лице е чедо на милиционер..Самото то е милиционер-свършил е Висшата милиционерска Школа в Симеоново...До тук -нищо "престъпно"..Изкарания от него "ПУЦ" по "право" по-късно НЕ го прави нито юрист,нито му дава право да заема длъжността "прокурор"!Калесването му за "главен прокуратор" също...не нарушава ТИКВОТРАДИЦИЯТА,известна като "калинките",така че формално погледнато и тук нема нищо НОВО....Но:-..СЕГА поне ще се въздържа да правя психоанализ на въпросния,обаче МАНИЯТА му да се бръ