Ген. Мутафчийски: Носителите на лоши вести ги убиват, извиняваме се

Щабът настоявал да се промени начинът на изнасяне на данните за коронавирус
29 апр 2020 09:19, Александър Попов
376
Ген. Мутафчийски: Носителите на лоши вести ги убиват, извиняваме се
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Шефът на Националния оперативен щаб Ген. Мутафчийски призна, че от три седмици е настоявал да се промени начинът за оповестяванията на заболелите от коронавирус на сутрешните бррифинги.
 
От една страна хората били информиранио, но имало и немалко гласове, че изнасянето на данните носи допълнителен стрес.
 
"Това и за нас е емоционално изчерпваща задача. Цял живот сме поднасяли много неприятни вести на нашите пациенти. Това е част от стреса в нашата професия. Преносителите на лоши вести ги убиват, напът сме да ни убият. Но докато важи тази заповед на премиера, ние трябва да си изпълняваме нашите функции. Извинявам се на нашите сънародници, че невинаги вестите са оптимистични", каза още ген. Мутафчийски.
Още по темата
Той сподели своите наблюдения, че все по-малко се чуват гласове, че ниската заболевамоест у нас се дължи на много хора, включително и щаба.
 
"Разпространяват, че ние не можем да го прихващаме лесно. Само че има производствени колективи с масово заразяване. В България се наблюдава ниска смъртност. В НСИ има закъсняваща информация по отношение на общата смъртност. До първата седмица на март смъртността тази година беше средно с 10% по-ниска в сравнение с миналата. Тази тенденция се запази и с по-активното развитие на епидемията в България. Това е абсолютно неоспорим факт", обясни началникът на Оперативния щаб на редовния сутрешен брифинг в МС.
 
Той потвърди още един път факта, че починалите от коронавирус у нас са с тежки придружаващи заболявания, но тези хора е нямало да починат утре или вдругиден.
 
Мутафчийски допълни, че се обсъждат мерки с хоризонт септември, октомври, ноември във всички сфери, които сега не функционират.
 
Според него няма основания за предприемане на други мерки във връзка с предстоящите празници на 1 и 6 май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафа се усети,че никой не му вярва и заплака.И един съвет-да не си глади и чупи така ръчичките на лайфа,че леко е противно.
289
1
 
6
 
! Отговори
Проклет вече преди 4 години
Сам се изложи на проклятията. Това не са лоши вести, това е управленско и професионално бездарие.
288
0
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
До някоя_сиедна малка подробност...ние знаем,че сме смъртни,и ако смъртните не излезем по нивята и оборите ще ни ядете...праха умните,няма от кого да крадете и ограбвате,щандовете ще опустеят след месеци...ще се обърнеш към тоалетната хартия с която си се презапасила...умно...евра и долари не се ядат...май е време да го разберете безбожници
287
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей "Ран-Ът" ти дори за т о р не ставаш.....понял?
286
2
 
5
 
! Отговори
Ран-Ът преди 4 години
Ние, господарите на света, нямаме нужда населението на България да надминава 5 милиона жители. Местният последовател на д-р Менгеле работи по въпроса.
285
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заповед: Лъжи! Лъжем и не мислим !
284
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 333От кога едно собствено име на журналст се цензурира?Срамота!Е*лка беше се подписала за автор на статията.Обидно ли е това? Срамно ли е?Защо се слагат звездички на едно име?
283
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Присъщо на 10те процента безработни мрънкачи със средна възраст 35-45 и средно тегло 110кг е да говорят от името на целия народ и да обвиняват на посока тези, които най-често се срещат в медиите за всичко. Запомнете едно - вас никой няма да ви помни. Ще ви помнят само червеите - единственото, на което някога сте били полезни.
282
13
 
14
 
! Отговори
Баба Марта преди 4 години
Гологлаво, страхливо със звезди, чете статистиката. Що е то?
281
10
 
11
 
! Отговори
Сняг преди 4 години
Званието генерал майор от Република България е пропаднало с не - малко пунктове. Туй аз научих от цялата какафиния с този вирус
280
7
 
10
 
! Отговори
Генерале преди 4 години
Силно препоръчвам да се запознаете с една много ценна наука - статистикаИзбройте убитите от вестите, които хората не обичали.Българите искаме истината, а вие с вашия щаб и вашата партия се занимавате само с популизъм. Вземете да научите малко за вирусите.Стига лъжи, силно се излагате
279
7
 
11
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
Ами ти къф си бе,ти си един назначен от тиквата четец и затова си не легитимен! В държавата има м-во на войната ,което може да издава заповеди за изв положение и др ,а вие сте никои! След тази глупост за вас само съд и затвор!
278
7
 
12
 
! Отговори
точно преди 4 години
До супераз от 35 г. не съм ходил на лекар нито съм боледувал не ми трябва здравната ви система грам най-малко за тоя вирусведнага подавам таква декларация и не се занимавайте с мен повечесамо кажете къде
277
5
 
4
 
! Отговори
супер преди 4 години
До предложениемоеже даже да си сложим емблеми на дрехите всеки който е декларирал отказ от помощ свързана с този вирус, за да се виждат лесновсеки друго може да продулжи да носи маска да не ходи никъде и да си седи вкъщи също няма да бъде допускан до заведения, кина концерти, но здравната система ще се погрижи за него при нужда от лечение от вируса....
276
3
 
6
 
! Отговори
предложение преди 4 години
имам следното предложение:Всеки който предаде на органите на властта декларация че не се страхува от вируса да бъде заразен или да зарази някой друг, може да бъде освободен от текущите мерки.така хората които се страхуват да не бъдат заразени нямя да имат никакво съприкосновение с другите хора и ще могат да продължат да спазват мерките сиединственното ограничение на първите ще бъде да нямат съприкосновение физическо с някой който не е подал такава декларация
275
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някоя сиЕдва ли се храните в ресторанта на вила Чинка, но пък не виждате връзката между данъците от нашия труд, и социалните помощи за безработни...------ Ало ***, ти да не си жената на фъфлещия вицепремиер? С тоягата и морковите?
274
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТРИ месеца ни тровите нервите с безочливи изявления и заплахи за живота, здравето и свободите ни, убихте икономиката, докарахте близо милион човека до просешка тояга, а накрая се извинявате....
273
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти не носиш вести , а си правил каквото искаш, според каквато и формация си искаш. И никой не та е убил още, така че какви ги приказваш?
272
4
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Днес е денят на Георги Гергов:):):)Мноооооо голем:):):)Не чак колкото Бойко,но големе е:):):):)
271
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо, не си мислете, че можете да ни държите в карантина до 13.05.! Долу или карантината или вие! Още преди това ще стане много напечено за началника на затвора "BG"! Ама той и държавата кръстил на себе си - BG=BaiGanyo!?