Коронавирусът доведе до бум на разводите у нас

Пандемията направи възможни и онлайн разделите
16 юни 2020 13:15,
15

Бум на бракоразводните дела бе отчетен по време на извънредното положение у нас. 178 дела са заведени по взаимно съгласие, а 260 по вина на една от страните. Пандемията направи възможни и онлайн разделите.
Още по темата
 

Адвокат Сокол Недков заяви пред "България сутрин", че разводите чрез видеоконферентна връзка в skype представляват крачка напред в дългоочакваното електронно правосъдие.

"Софийският районен съд е една от най-натоварените институции в страната. Ако делата за развод се случват по взаимно съгласие, не виждам пречка да продължат по същия начин. Те протичат леко", отбеляза адв. Недков.

Бракоразводните дела по интернет пък носят несъмнени плюсове.

"Гледам положително на една такава възможност. Страните няма да е нужно да се срещнат, изключва се емоционалният момент. От друга страна, някой може да е в чужбина и да не може да присъства. Делата в България се точат с години, поради невъзможност на някоя от страните да присъства", обясни юристът пред Bulgaria ON AIR.

Освен положителни страни обаче, онлайн делата крият и рискове.

"Тази възможност не бива да се абсолютизира, защото може да компрометира волята на човек. Притеснителното ще е, ако бъде въведена такава възможност за всички граждански дела. Ще има случаи, в които няма да е подходящо - дела за родителски права, когато ще трябва да се изслушва дете и неговата воля", каза Сокол Недков.

Онлайн разделите пред държавата ще бъдат възможни още месец, докато важи Законът за извънредната епидемична обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Кви преди 3 години
разводи те вече немат пари за сватби нема узаконяване.Пак сте неуки.Нема бракове.Адвокатите влачат много пари от разводи.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И, ако мъжа няма нищо в джоба, тогава за какво ти е? Да работиш наравно с него, да му переш гащите, да му готвиш, да му сервираш, да му търпиш хобитата, да му търпиш настроенията, да го глезиш и, и, и. За какво, ако е неудачник? Аре, нема нужда!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жени, не се омъжвайте за неудачници, вечно депресирани ***, които са винаги недооценени и неразбрани!Работим наравно с тях, в много случай с доходи по-големи от техните. Можем да се справим с всички предизвикателства. Не ни трябва камък на шията.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е вярно, тая сутрин се събудих все още ерген....кви разводи, кви 5 лв.?! И все по-зле става...уж съм "убавец" с маска, ама пак в джоба ми гледат
9
1
 
1
 
! Отговори
А преди 3 години
Сключване на брак онлайн, развод онлайн раждане на деца безлайн.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив! Много семейства млади, в мойто обкръжение преоткриха семейния уют, домашно приготвената храна и усмихнатите лица на децата си, когато мама и татко са заедно в къщи. Забавиха темпото, което се оказа не толкова лошо.
7
0
 
5
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
До ДимевА колко от тях са се венчали?
6
8
 
5
 
! Отговори
П.Димев преди 3 години
Това са пълни глупости и долни измислици и гнуснни ЛЪЖИ! Аз познавам ужасно много хора, такава ми е професията! Ежедневно се виждам с около 150-250 човека, познати и НИТО един от началото на пандемията не са се разделили, дори по-скоръ има обратен ефект! Вие пълни манипулатори и лъжци
5
0
 
8
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Защо не пишете за миналата година същия период , за да се направи съпоставка?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А НАЗДРАВЕ...............ПАВЕЛ
3
10
 
20
 
! Отговори
Mgtow преди 3 години
Бракът в днешно време е от полза на жена, която има нездрав интерес да придобие нещо лесно. Всеки мъж със здрав разум не би го направил. Най-архаичната и безсмислена институция, чиято функция реалният живот малко по малко ще дозатрие. Обичайте се, любете се, правете деца, разделяйте се. Но за Бога, мъже, не сключвайте брак. Особено с психясали феминистки. Ще ви изтормозят, преди да фалирате и умрете гладен. Примери да искате.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, как да се ходи до любовницата като си карантина.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бум бум няма ли :))