СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред

Няма арестувани през нощта, съобщи гл. инспектор Красимира Стоядинова
Обновена: 8 авг 2020 20:51 | 8 авг 2020 08:18, Елка Василева
330
СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред
Снимка: архив, БГНЕС

Няма арестувани през нощта, предстои да продължим разговори с протестиращите с цел възстановяване на обществения ред. Това каза на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от СДВР.

„Предстои да продължим разговори с тях, като единствената цел е да възстановим обществения ред и да се възстанови движението по пътните кръстовища. Отново ще изразя позицията на СДВР, че уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и наистина да не пречим на всички останали живущи в столицата“, коментира още гл. инспектор Стоядинова.

По думите й на „Орлов мост“ е имало изключително много жени, което е ограничило възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях.

Още по темата

Главен инспектор Стоядинова коментира, че събралите се граждани снощи на “Орлов мост” са започнали да изграждат барикади. По думите ѝ протестиращите са вързали кофи за смет една за друга и са преместили пейки върху пътното платно.

Според нея прегражденията възпрепятстват преминаването на линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим. Стоядинова коментира, че недоволстващите категорично са отказали да разговарят с полицията.

Събралите са на Орлов мост са започнали дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е най големия престъпник (държавник)Ти дори не знаеш смисъла на използването на скоби, взел си да лееш акъл!Марш от дупката от която си изпълзел!
126
9
 
8
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Наистина патова ситуация!!!От една страна Борисов,доказал себе си,крадлив НАРЦИС,от другата няма никой,който да застане на чело!!!А сега де....
125
1
 
4
 
! Отговори
ген. Буйко преди 3 години
Сами ли си говорите? :)
124
13
 
21
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Правителството трябва да издържи до редовни избори. Гледам по телевизията и страх ме хваща от протестиращите. Онова момче, с черната фланелка, дето го изведоха през нощта от Орлов мост беше друсано. Сутринта пред 01 районно изглеждаше по друг начин. Вчера един друг пияна му излизаше от устата като обясняваше, как ще блокират цяла София, защото "те" не били по хитри от тях. Криминални типове вършеят из цяла България. Това е метеж. Вече нямам никакви съмнения.
123
2
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Пижо, по-добре се занимавай само с Пенда и остави политиката на по-умните !
122
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия *** и хулигани от разговори не разбират! Часове ги делят от саморазправа, но с НАС НАРОДА!!!!
121
16
 
14
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Лъжи след лъжи! Нямало арестувани, но един жуналист и още 2-*** са се озовали с белезници в 4-то РПУ! Иначе, арестувани няма!ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТИТЕ!ОСТАВКА на мутрата от Банкя, пудела с Каскета и коалиционните прасета!СЪД И ЗАТВОР за цялата ГЕРБерска мафия!
120
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спонтанния граждански протест вече е изложена тълпа на Божков. Самия факт че са се въоражили срещу полицията е показателен
119
6
 
20
 
! Отговори
Резултатът преди 3 години
Досега винаги гласувах за сините, а когато не стигаха до балотаж, тогава гласувах с празен плик.Но днес трябва да избирам между комунисти, които искат да ни отдалечат от Европаибивши комунисти, които завиха надясно и на Запад.Затова на следващите избори ще гласувам за ГЕРБ.Изводът ми е, че истинското дясно у нас ще се формира бавно и трудно, по естествен начин.
118
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно новия Министър работи за Божков-черепа. Друго обяснение няма. След като не може да отива да става калугер в манастира. Изгониха свестния и умен Маринов сега от трън та на глок, че е по висок. Смешници.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама га те протестираха, това трябвало, онова трябвало ...
116
5
 
17
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Вече са невъзможни и избори, другаре - преминаваме директно към диктатура не на пролетариата , а на надрусаните и престъпниците. Новият диктатор е Фигуранта . Олеле , отидоха ми паричките !!!
115
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да попитам простите, добре платени гербавите ***, как може човек хем да е фигурант, хем неговите действия постоянно ги дразнят и ще доведат до падане на техния работодател и главна мутра?Питам, само?
114
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали са мнооо големи полицаите? Щооо не ги изпозастрелят, по-тъмно, не спрат мрежите в районна, да не се пращат клипове, не препречат пътя на журналисти и не разчисстят отломките бърже бърже?Щот не им стиска, за туййййййй!
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хе,хе!Въъъ,с ериозно ли, бе? Не виждам, да са почнали да се гърмят по улиците. ако има буйстващи протестираши, полицията ги арестува. Затова, какви доказателства те погнаха?
112
3
 
19
 
! Отговори
Айдукиня преди 3 години
Юруш другари, на барикадите!Помогнете на мен и на моите авери да вземем властта!Ние можем, ние знаем как!Нашите предшественици направиха национализация!Аз знам как се прави приватизация!Сега имаме план за 29 милиарда европейски пари!Ние можем, ние знаем как (се граби и папа готовото)!Ура, другари! Напред!
111
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте! Набийте ги! Покажете истинското лице на Бойко!
110
5
 
16
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Вече няма нужда да се цензурират постовете , другаре ! Всеки може да пише каквото си иска и да прави каквото си иска в родината вече ! Позволено е от полицията и от правителството ( доколкото имаме правителство) . Макар че , явно и правителство нямаме ! Бедната ни родина - отново поругана от един Фигурант !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
109
5
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ са мафия преди 3 години
До АнонименДай да станем като Русия и Путин да ни е цар тогава. ***!
108
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДиагнозаИ кво казаха стотиците хиляди сзтоличани, подкрепящи полицията? Може и да ги има, може и да имат позиция, ама те тихи кат тревата, бе? Защо не изкочиха, да си кажат мнението преди 20 дена и да няма протести? Ъ?