Ясни правила за връщане на децата в училище няма, а трябваше да са готови

Прогнозите за бейби бум тази година са неоправдани, каза д-р Таня Андреева
24 авг 2020 09:22, Ния Христова
40
Ясни правила за връщане на децата в училище няма, а трябваше да са готови
Снимка: БГНЕС
Ясно разписани правила за връщане на децата в училище няма, те трябваше да са готови преди месец. Това каза д-р Таня Андреева, бивш министър на здравеопазването, в ефира на bTV.
 
"Противоепидемичните мерки трябва да бъдат обмислени до най-малките детайли - до това какви дезинфектанти да се използват. Трябва да се знае кой контролира този процес, защото не зная дали ще са две години, но минимум още година ще си говорим за това заболяване", обясни д-р Андреева.
 
Тя не смята за правилно да се създава работна група между Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието.
Още по темата
 
 
"Изпитвам ужас от създаването на работни групи, които трябва да решат нещо, което всеки един специалист по обществено здраве може да седне и да напише. Създаването на работни групи губи много време", обясни бившият здравен министър. 
 
Д-р Андреева, която е гинеколог, каза, че прогнозите за бейби бум тази година не се оправдават.
 
"До този момент са родени около 42 000 бебета в Българя от началото на годината, което означава, че до края на годината ще се запази тенденцията за около 60 000 бебета. Притеснителни са абортите, които се правят. Това показва, че хората имат много страхове в тази ситуация", коментира още д-р Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги, когато нещо не е направено/решено, въпреки че е трябвало да се направи/реши, няма виновни. Медиите ни говорят абстрактно "няма еди какво си", "липсва яснота" и т.н. Чакайте сега - нали има министерство, администрация към него - с какво се занимават тия калинки? С изпълнение на инструкциите на човека с джипа? Подобие на държава, подобие на три власти, подобие на хора. Жалки, бедни, страхливи и слабокадърни душички.
31
3
 
3
 
! Отговори
до Танчето Оглушарка преди 3 години
Тая от къде "изпълзя" :D Това не беше ли здравната министреса от правителството на мафията "Оглушарски"! Ясните правила, за да си успешен политик и личност е, да не попадаш в правителство, ръководено от МАФИЯТА!!! ДПС, Пеевски, Бобокови и Божков! Ако си им бил слуга, някак смешно е, да даваш оценки на успешни правителства като това на ГЕРБ!!! Никога руската мафия отново на власт!!! Танче, скрий се в дупката от която изпълзя, смешна си :D
30
0
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Не разбрах от написаното какво конкретно е предложила госпожата. Или е по-важно, че поредният бил някога във властта се е изказал критично за настоящите управляващи?
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2 седмици са болни моите, аз съм с хроничен бронхит, имаме възрастни родители при които често ходим. Направо настръхвам какво ще има да става. Трябваше повечето деца да си тръгнат пак дистанционно, а само най-малките и там където има практически обучения и е невъзможно да са изцяло он-лайн, да има и присъствие.....Толкова е просто решението, ама нали имаме куп измислени "експерти" и чиновници-калинки, откъде толкова ум:((((......
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и Таня Фаса изпълзя червените са се превъзбудили окончателно
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая защо не предложи поне едно "ясно правило" ами приказва само общи приказки.То възрастните не можеш да ги накараш да спазват правилата, та деца.
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Злобен погледНе знам за погледа, но е права. Което не е трудно, между другото. Скоро започва учебната година, а правила няма. Има работна група, която се заканва да съобщи правилата "до 15-ти септември". Ако ги съобщи на 14-ти септемри преди 12 часа през нощта, ще спази обещанието си. Предвид това, че решенията по правило са безумни, няма да се учудя, ако учителите през нощта започнат да режат чиновете на две, за да се спазва дистанцията (както направиха някои по-бедни училища в Италия).
25
12
 
9
 
! Отговори
мда преди 3 години
Махайте извънредното положение измамници. Плащат ви за да налагате извратените мерки. Лекарите знаят че няма ковид ама ги е страх да не им отнемат правото да работят.
24
8
 
7
 
! Отговори
ученик преди 3 години
Нека да си остане дистанционното обочение. Много по лесну се учи, по лесну се правят и контролни, може да си гледаш учебника, тетрадките, че и из интернет може да ровиш, но най-лесно е като се съберем 3-4 ученика е някого и заедно правим контролните. Тази година имаме рекордно висок успех в класа, добре е.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нейната болница кой плаща тестовете?Правила има ли?
22
9
 
12
 
! Отговори
питанката преди 3 години
Детските площадки,басейните, плажовете и МОЛ-овете са пълни с деца от всички възрасти. Само за училищата и детските градини се дига тая шумотевица. Стига лицемерие и псевдо загриженост от родители!! Държавата не е длъжна да изпълнява лиготиите на шепа хора. Децата им дали стоят изолирани вкъщи цяло лято?
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе защо не питат в нейната болница как е с ,, избора на екип,, ?Защо неудобни въпроси на комунисти не се задават.Медиен комфорт?После що хората протестират.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Мими Виткова какво мисли по въпроса?
19
2
 
13
 
! Отговори
Злобен поглед преди 3 години
Този злобен поглед не се е променил грам откакто беше министър. Неприятна жена!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РадомирКакто виждаш, "не пестят" и отварят. А доколко не пестят, е друг въпрос. В много училища необходимата за дистанционно обучение база я няма. Средствата, които трябват за истинско дестанционно обучение, са значителни. При това трябва да се извадят спешно и накуп. Присъственото обучение в момента е по-евтино.
17
1
 
11
 
! Отговори
радомир преди 3 години
До До радомирЛято е, много от децата са на море, почивка, при баба и дядо. Но Май месец си беше на поне 80-90% пълно в градината на малката. И скоро ще дойде Септември, всички ще се върнат, пак ще се напълнят градините, времето ще се развали и вече няма да седят на открито в двора, и това няма да има никакво значение за никого, само за училищата ще се говори, но не и за градините.
16
9
 
8
 
! Отговори
джави преди 3 години
Не трябва да се отварят,ама мама и тате ще ревнат,че са на работа
15
3
 
10
 
! Отговори
До радомир преди 3 години
В нашата градина от 300 деца записани посещават 70. И ги държат на двора през повечето време.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не тия им е Наредено само да хулят и да казват на бялото черно, да повтарят едно и също и да внушават на хора, които не могат да разсъждават. Никога не виждат нещо положително, няма и да видят докато не дойдат на власт. Това е много *** тактика, но тя не е била друга никога.
13
5
 
21
 
! Отговори
Радомир преди 3 години
Отваряйте училищата, не се правете на дръж ми шапката, само и само да пестите пари от образованието на децата. Държавата ни си позволява къде по-големи волности, ние сме единствената държава която от никъде не иска тестове от чужденците и всички са добре дошли, без тест, без нищо, а сега училищата им били проблем. Сигурно защото струват пари да работят.