Борисов критикува: Карантината с изключение само за Радев!

Премиерът настоя, че бюджетът не е "предизборен", а "следизборен"
Обновена: 28 окт 2020 15:11 | 28 окт 2020 15:00, Веселина Йорданова
374
Борисов критикува: Карантината с изключение само за Радев!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов, който е под карантина, призова всички да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти.

Борисов казва, че коронавирусът е "гадно" заболяване.

Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев. Само на него здравните служби му дадоха един ден карантина, сякаш е извънземен, затова се разделихме с шефа на РЗИ, заяви министър-председателят в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
Към поста му има и видео с думите му, което е от заседанието на правителството, проведено онлайн днес.

Премиерът казва още, че "държавният глава се разхожда с разрешение на военния министър по всички гарнизони" и ВВС "ще пламне". Военният министър Красимир Каракачанов пък пита риторично: "Как да го изгониш?!".

Борисов заявява, че не е нарушил карантината си и е променил всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона, посочва той.

Премиерът отговаря и на критиките за "предизборен бюджет".

Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет, коментира Борисов.

С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява, пита той.

Борисов добавя и че демокрацията е много хубаво нещо, а коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
2
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
За Естония написах и ме изтриха веднага:):):)
209
10
 
14
 
! Отговори
защо преди 3 години
"Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения"Като говорим за закони - знае ли някой, освен ББ, кой друг министър председател си кара сам джипката когато изпълнява служебните си ангажименти?
208
6
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Еееее тука мога съвсем компетентно да река, че Бойчо като го свалиха от джипката, стана каруцарин бе.Седнал пред лапатопа и дърпа юздите на на другите от седянката и дори ги подплясва с камшика, та да държат посоката бе.Аз съм бил каруцар полвин век бе, и дорде са подрусвах в талигата и гледах дзадника на коня пред мене, все яд *** беше, ама кво да правя, търпях го, а пък нашият хич не може да търпи президент да е пред него и да му попръдва в суратя...Е ми....каруцарска му работа бе
207
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли тик.. забравя, че радев за разлика от него още няма положителен тест.
206
2
 
9
 
! Отговори
Все пак преди 3 години
Кого бяха освободили след два дена каранатин и заради кого изгониха шефа на РЗИ?
205
11
 
20
 
! Отговори
Дрона на Радев преди 3 години
Е този нали и него го пуснаха да се разхожда напред назад. И като даде положителен тест тогава го пратиха да си ходи. Сега май му докривя, че не може да върти геврека на джипката и се опули срещу Радев. Жалка работа...
204
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този се превърна в карикатурата на господарите ФейсБойко
203
0
 
0
 
! Отговори
До лошо преди 3 години
Е колко пъти ? Според теб поне 5
202
5
 
14
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
А на Боко не беше ли същото? Само ,че него го препърщя диета от вируса,взе да преритва и го карантинираха.
201
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде гответе се за пълен lock down, ясно е, че ще ни затворят тея ши.баняци, лъж.ливи, махнете го тоя ***, смешен, занимават ни с глупости, а скоро ще щракнат катинара в цяла Европа, пригответе се, бъдете смели, ще почнем от ковид и.диотите с маски по улиците
200
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички държавни фирми имаха сметки в КТБ, преди да даде ОСТАВКА ББ издадоха закон да не се влагат в ЕДНА банка над 30% от парите на държавни общински и бюджетни фирми и организации! ДЯНКОВ СПАСИ МНОГО ОТ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ ОРЕШАРСКИ!
199
2
 
8
 
! Отговори
лошо преди 3 години
И като оздравиха КТБ , защо не функционира , а бе окрадена ПАК ?
198
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е аре стига де, за карантината на Радев си е прав, защо за едни може, за други не?А в Естония си беше голям гаф и едно не каза президентът, " Абе сбърках" . Е такива дървени тикви от 30 г. ни управляват! По принцип от генерали не може да се очаква кой знае какво, фуражки са си, които дълго време са обучавани по казармени методи и имат ограничени мозъци!
197
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простака е непобедим, имам предвид ТУЛУПА. ОСТАВКА лъжец.
196
0
 
5
 
! Отговори
Какво каза ,.. преди 3 години
,... Осман Октай / логично е/ ?''Нищо няма да се промени в България , защото едрият бизнес , преминава от едни ръце , в други ръце '' .
195
1
 
0
 
! Отговори
До Факти преди 3 години
Ама ти сериозно ли? Дори и при ония хамериканци не е така. Фейсбук за какво мислиш все още съществува, или Гугъл. Давам най елементарните примери
194
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Тонка, какво искаш от президент....може би мислиш че е със статута на управляващ ? Ти не се реши, разбирам го, но тяхната се превърна във вражда, което не е хубаво за територията :)
193
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дават му кредити безконтролно,защото е ипотекирал страната.Политически ЧСИ!!!
192
11
 
10
 
! Отговори
kanalin преди 3 години
COVID не го мъчи много. Глредам има сили да се дръвчи на прзидента. Иначе, би следвало да лежи с термометър в леглото. Явно не е толкова стршна тая инфекция щом затлъстял и възрастен хипертонинк като премиерина е в добро общо състояние. Има светлина в тунела!
191
0
 
1
 
! Отговори
до 191 преди 3 години
Свидетел съм на всичко !