Линейки пристигат на адрес след 6-7 часа, няма лекари

Медиците от Спешна помощ изнемогват, на ръба са
187
Линейки пристигат на адрес след 6-7 часа, няма лекари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спешна помощ закъснява заради тежък кадрови дефицит. Случва се линейките да пристигат на сигнал след 6-7 часа, призна говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска по bTV.

"Това е изключително много време, но когато няма кой да го изпълни, омагьосаният кръг се върти твърде бързо. Нашите линейки през това време са на други адреси", каза тя.

Още по темата

"Колегите ми са на прага на изнемогата. Лети се непрекъснато, няма спиране. Адресите за COVID-19 валят един след друг", допълни Сунгарска.

По думите й, за да се изпълнят само COVID адресите, един екип за един час трябва да отиде на четири или пет адреса. А след всеки такъв адрес екипът се прибира, за да се обеззарази заедно с линейката.

"Когато се вземе пациент в тежко състояние, се взима и второ мнение от координационния център, където има още един специалист, който да прегледа болния. Има и служители на РЗИ, които имат постоянна връзка къде колко легла има. Но тези легла, които ги има, са едно-две и докато линейката стигне до "Пирогов", например, леглото вече е заето", обясни Сунгарска по отношение на проблема с липсата на свободни легла и обикалянето по болници.

Според нея е добра идеята бусове на полицията, таксиметрови коли и частни линейки да помагат на Спешна помощ.

"Ние сме във война, така че ми звучи добре да впрегнем всички ресурси, за да се справим с тази пандемия. Нашият ресурс не стига от доста години и това е известно", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
"Лекарите са на крак 24 часа и нямат време да пият вода" - на това му се вика емоционална пропаганда, която е изсмукана от пръстите на болен индивид, който цели да накара хората с различно мнение да се почувстват зле. В Европейските болници са отменени масовo прегледи на всякакви болести и процедури заради тази специалната. Стоят празни. И затова се снимат как танцуват при празни коридори тези същите лекари дето нямат време да пият вода и се качат по социалните мрежи.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да има,отишли са да се записват в новите партии на Цецо и Слави.
27
1
 
19
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
Така ще е . Мед сестри и санитари със 700 лв заплата. Продавачка в Лидл - 1300 лв. Каквото е посято, това ще се ожъне
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали се оказа че икономиката се крепи само на барове, ресторанти и хотели - затова стискайте зъби и чакайта линейката пък когато дойде... ако дойде. Също да не забравя по съвет на шамана Мангъров пийте редовно супички и чайчета. Успех!
25
12
 
6
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
За всяка национална катастрофа си има конкретни виновници!Публичен съд за ВИНОВНИЦИТЕ:1. Румен Радев2. Корнелия Нинова3. Отровното трио
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и здравеопазване - последен епизод. Краят е лош.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари залинейки и персонал няма,а има за ф16Ся Бойко да прпибира с ф16 болните
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези лекари ,които учат по държавна поръчка да не могат 10 г . да напускат страната ,да работят тук.Който иска в чужбина , да си плаща пълния размер на следването.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНого са зле от Министерството,никаква идея как да се справят.....аман от мисиркиА цяло лято спаха и заплати и далавери текат,ама друго си е да трябва работа да се върши
20
6
 
7
 
! Отговори
Ков преди 3 години
Оправдания оправдания оправданияТака бай *** се е оправдавал преди няколкостотин години така и наследниците му и днес!Когато 70 % от личния състав е над 55 години работещ по социалистически(комунистически) стандарти говорим за посещения графици организация най вече няма как да се случат нещата Просто не им пука демотивирани със по 1000 лв заплата остаряла техника повечето шофьори на линийки са алкохолици!!Просто се чудя на младите хора какво правят още във бг как издържат!!!СПАСЯВАЙТЕ СЕ!!
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тц, тц, тц жалко за такава система, която изпадна в колапс при около 2700 настанени в болници и около 170 в интензивното. Пълна трагедия! Имаха цяла година де се подготвят , хората цели болници строят за една седмица. Мерки и контрол - никакви, некъв неандарталец определя да работят ли ресторанти и барове , половината *** за вируса викат - такова животно нема, кризата уж я управлява една голяма тиква, а всъщност не му дреме.....абе да закриваме тая държава, ние сме на естествен подбор
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека долар беше фейк, някав даскал от икономоческия. Аз съм 100% реален, всичко което пиша е вярно, и те каня да провериш, може на видео да ти покажа Сидней, и красотата около мен. Хайде, ще се позабавлявам с теб. Чакам контакти или аз ще ти дам?
17
3
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Програмата за драстично намаляване на населението се изпълнява с пълна сила, но зомбитата от сектата "Свидетели на Ковид от последния ден" няма да го разберат никога.
16
0
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
война!?! Смешно е в София да има само 20 линейки....
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко лекари са нужни за около 5 млн население при положение, че не всички са болни. В Румъния има 22 млн население и двойно по-малко лекари.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми трябва да им раздадат по хубави скафанди и в линейката да има и човек с пръскачка да обезаразява непрекъснато.Така ще се забърза дейноста с поне половин час.Също така е добре и шофьорът да носи костюм.В малката кабина отпред ако влезе вирус целият екип е болен.Колко са глупави управляващите.Цяло лято имаха можеха да купят 40-50 линейки и да обучат персонал.Те си пиръчаха ф16... Поне един стар самолетоносач да бяха купили щеше да е болница за К19.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сиднито доларае един сдухат ИТ самотникживеещ в някакъв негов измислен святПонеже е самотен влиза тук да ви дразнии да си избива комплекситеНе му обръщайте внимание
12
0
 
12
 
! Отговори
25 преди 3 години
От днес трябва да си търся нов личен лекар, старата си прекратява договора с НЗОК.
11
1
 
4
 
! Отговори
gost преди 3 години
Това беше допуснтао умишлено, следващият етап е една част заразени лекари в Бърза помощ, другите пренесли се в отвъдното, и всеки ще се моли да не му се налага да вика Бърза помощ, а ако се наложи Господ да му е на помощ4301!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МеждувременноЕкскурзията ще трябва да изчака още поне седмица обаче, тъй като Вероника към момента е карантинирана. Тя дала положителен тест за COVID-19 преди няколко дни, но се чувства добре.

Спонсорирани публикации