Всеки трети българин песимист: Не чака нищо добро от Новата година

16% пък очакват победа над коронавируса, но тежка икономическа криза
73
Всеки трети българин песимист: Не чака нищо добро от Новата година
Снимка: БГНЕС

Светът изпрати с облекчение тежката 2020 година и посрещна Новата 2021 с надеждата за по-добри дни и победа над коронавируса. В известна степен символично първите ваксинации на много места бяха в дните около Коледа, сякаш да вдъхнат надежда по време на светлите празници, че най-лошото е отминало.

Каква очаква да бъде 2021 г. българинът? Това се опита да разбере екипът на Dnes.bg от своите читатели в първите дни на годината, когато все още празничното настроение и честитките властваха около нас. В традиционната ни анкета участие взеха точно 1372 наши читатели.

Още по темата
За съжаление обаче в анкетата най-много бяха песимистите. Цели 32% от хората (почти всеки трети) посочват, че не чакат нищо добро от 2021 година и според тях нещата с пандемията и икономическата криза у нас и по света ще стават още по-зле.

На обратният полюс са 25% от анкетираните, които са крайни оптимисти и вярват, че Новата година ще е по-добра от 2020 година във всяко едно отношение.

Всеки десети пък (10%) смята, че годината ще започне трудно, но постепенно с наличието на ваксина и по-големият брой ваксинирани нещата ще се успокояват постепенно.

Според 16% от българите 2021 година ще бъде по-добра по отношение в борбата със заразата, но тежка икономически заради започналата криза. 9% пък очакват обратното - икономиката да тръгне нагоре, но все още ни чакат трудни дни в борбата с COVID-19.

8% от нашите читатели пък признават, че в дните около Коледа и Нова година са се наслаждавали на празниците и времето с близките хора и не са се замисляли какво ги очаква през следващите 365 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Като гледаш Бойка и слушаш логореята му секи ден по телевидении, нема как да си оптимист;)))
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как... Градинки, спортни зали, стадиони, магистрали...
25
0
 
9
 
! Отговори
Новите технологии преди 3 години
Само ако знаехте милицията как ви снима личният живот и го качват на сървъри за всеки случай, всички до един щяхте да сте песимисти!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом за цели 30 години не направихте демокрация и не си уредихте държавата, надали ще успеете и през 2021 г.
23
3
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"още малко ше траем"И после пак яйца и домати:):):):)
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Всичко говори за това, който си мисли че с магическа пръчка ще изчезне вируса и всичко е тръгне по старому - да иде да се прегледа някъде"Ами като гледам в швеция колко са им "жертвите". 8000 човека, 90% над 75 с някакво заболяване. Смъртността не се е покаила особено. Още малко ще траем.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чакай бе!За кого говориш, ако не е тайна?
20
1
 
2
 
! Отговори
Стъкмистика преди 3 години
Утре пък някои ще съобщят, че сме първи по -усмивки в света....Та те така...
19
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
с години няма да се оправим вирусите ще ги пускат един след друг това е биологичнавоина изобщо не се залъгваите че нещо ще се оправи през 2021 виждате днес са157 умрели
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите се разделиха на БСП,ДПС,ГЕРБ,атака дефакто и за който да гласуваш си в тяхни ръце Добре че се махнах до като има шанса
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70г комунисти управляват играят си на доброто и лошото ченге БСП ДПС ГЕРБ и т нн преди живот си живяха шепа партийници и сега избиратела избира кой да вземе щафетата
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като човек работещ главно онлайн нищо негативно не видях от 2020-а и не мисля, че нещо ще се промени за мен през 21-а вече имам страшно много работа...
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво добро може да очаква човек в една американска колония, управлявана от глупави и корумпирани властници, от една съдебна система, разтягаща правото като дъвка според прищевките на управляващите и някои чужди посолства у нас. Народът масово е обезверен за бъдещето и отчаян от настоящето.
14
2
 
21
 
! Отговори
данчо преди 3 години
България е начело във всички негативни класации.Без изключение.Само *** може да говори за оптимизъм.Когото народа види стотици политици,олигарси и магистрати по затворите тогава може да се каже,че се приближаваме към някаква нормалност.Без катарзис за държавата няма път напред.А катарзиса е един-съд и затвор.
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2021 ще е по-лоша и по-тежка от 2020. Всичко говори за това, който си мисли че с магическа пръчка ще изчезне вируса и всичко е тръгне по старому - да иде да се прегледа някъде. В най-добрия случай 2023 - евентуално може и да потръгнат нещата, но икономиката и психиката ще е тотал щета.
12
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До SHEFAАха! А на мен ми отпуснаха и 2,50 на месец за тоалетна хартия! А тия само хленчат!
11
1
 
4
 
! Отговори
1/3 не чака преди 3 години
нищо добро.А 2/3 чакат нещо по-лошо...П.П.: Така се манипулира статистика :-D
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз па мога да си работя тяка от къщи до пенсия:)
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В запад няма да чуеш политика между двама!Но в Балканите всеки е радикален фен на еди кой си!
8
5
 
5
 
! Отговори
САЩ - преди 3 години
Новият президент на САЩ ,ще встъпи в длъжност и ние от колониите ще ръкопляскаме.

Спонсорирани публикации