Шефката на НАП Галя Димитрова с още по-висока заплата

Кабинетът вдигна възнаграждението й от 1 януари
43
Шефката на НАП Галя Димитрова с още по-висока заплата
Снимка: БГНЕС

Правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова, считано от 1 януари.

Увеличението е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г.

При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги, мотивират се от МС.

Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта (ДВ, бр. 69 от 2020 г.) на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности.

Конкретна сума в правителственото решение не е посочена, но преди около година МС отново повиши заплатата на Галя Димитрова.

Тогава тя вече се разписваше срещу 5 500 лева. Ръстът в бюджетните заплати е с 10%, което означава, че шефката на НАП вече взема поне 6 000 лева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: НАПГаля Димитрова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 3 години
Вместо ръководството на НАП да бъде разследване от прокуратура и осъдено за злоупотреби с лични данни и поне уволнено, ако и за безмилостната си политика към безработни да събира здравни осигуровки от безработните би то без никаква отсрочка, намаление, или поемане от държавата, а време на карантина и ширещо се безработие. правителството и увеличи големите им заплати с 30 и им даде 30 милиона да си разпределят и по 4000 премии към заплата- неморален пир по време на чума граничещ с цинизъм
39
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Поредното доказателство че ългария е управлявана от корумоппирана мафия е че по време на криза правителстото и увеличава заплатите на свързаните с него иснтитуции като данъчни полиция министерства и дори си раздава милиони за допълнителни премии докато остави хиляди безработни и други социлано бедни българи без нмникаквъ срддтсва НАП събира здравните им осигуровки без никакво отсрочка вместо какато в правоите демократини държави да осигурят мин за оцеляване на всиички вместо ненаситно да грабят
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 40 - това не означава че върши повече работа от един "обикновен" програмист. Една обикновена чистачка която чисти цялото президенство трябва ли да взима колкото президента (всъщност може би трябва щото текущия и толкова не струва но като пример го давам) ? и по принцип логиката е че на програмиста заплата е пазарна - пазара я определя на тази леля не е...
37
0
 
3
 
! Отговори
Agent преди 3 години
Началниците на горските предприятия взимат по 10 000 официално и тойотки, като на принца.. А за другото няма да говорим
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо случайно,и мъжа и не е на случайно място-КНСБ и чакаме такива хора да ни защитават,ако бяхаме в друга държава и двамата к-т щяха да са зад решетките но уви......никога няма да се оправим!!!
35
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Не я харесвам, но заплатата не е висока за подобна отговорна позиция.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я,, заплата....за това че не събира данъците на милионерите
33
0
 
17
 
! Отговори
Другарят Снегов преди 3 години
За хакерчето, което хакна НАП, бяха писали, че взима по 17 хил. на месец, тази само 6. Ето затова са ги хакнали. И как се потули тази история. Вече бях забравил, че ги хакваха.
32
0
 
10
 
! Отговори
доброзорно преди 3 години
Наш е приносът! Няма да се издължаване и край на мотивите за заплата, ще проверим дали допринася с нещо - При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги, мотивират се от МС.
31
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста малко са 6000 лева заплата за такава длъжност. Тук едни постоянно се хвалят с петцифрени месечни заплати, а някои и с шестцифрени заплати и твърдят, че в техните фирми само чистачките получавали по-малко.
30
2
 
18
 
! Отговори
браво на вас... преди 3 години
...за таз новина. 1/3 от населението, които пълнят бюджета от собствените си доходи борят живота с 1/10 от тези пари. А тази заплатата се плаща от тях.
29
2
 
27
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
20 ПЕНСИОНЕРИ КАРАТ МЕСЕЦА С ТОЛКОЗ БЕ-ПОНЕ НЕ ГО ПИШЕТЕ ДА ДРАЗНИТЕ ХОРАТА.АМА НА ТАЯ СИГУРНО ОНАЯ РАБОТА И Е ЗЛАТНА.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тая територия й трябват касиерки и шофьорчета на баничарки, след като преброят до 12, веднага ги опъват на тръстиката
27
3
 
41
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Управляващите в правителството са на принципа : Колкото по-малко работа се върши, толкова по-голяма заплата да получават работещите в бюджетните организации. Имам представа как рабтят тези в НАП, така че ми е ясно защо увеличават заплатата на шефката. Наближават избори и Герб раздава пари от 30-те милиарда заеми. Ще ги изплащат децата и внуците на гласувалите за Бойко Борисов и партията му. Както и тези на коалиционните му партньори !
26
1
 
18
 
! Отговори
Била преди 3 години
Стига сте давали Лидъл за пример. Ако бяхте наясно, щяхте да знаете, че касиер в Лидл в София и касиер в Лидл в Севлиево или в Пазарджик не взимат едни и същи заплати. По-високи са тези в големите градове. Това е официална информация, която е видим в обявите на Лидъл. За Кауфланд би трябвало положението да е аналогично - тези в София да взимат 200-300 лв бруто повече от тези в по-малките места.
25
5
 
10
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Да ги дава за погребения!!!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това опашката на крушката ли е или е крушката на опашката?Тя ли пълни чекмеджето или взима оттам?
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука във форумчето секо програмистче зима по една тухла от 100-тачки всеки месец, леле па в лидъл касиерките бегали от 4200, че им било малко
22
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ачкосум бе,има млади семейства без работа които се чудят как да обяснят на децата си че няма пари,а тази която трябваше да бъде осъдена за изтичане на данни втори път и вдигат заплатата на наш гръб.Всички в системата на МВР И МО които са на двойна хранилка заплата и пенсия едновременно вече шеста год.трябва да се изчистят какво чакаме.........Чашата преля!!!НЯМА НЕЗАМЕНИМИ
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То нема толкова едри банкноти да й плащат заплатата на тая леля