Борисов разпореди: Зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират

Смъртността в страната намалява, отчете Ангел Кунчев
19 фев 2021 11:23, Александър Попов
264
Борисов разпореди: Зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едновременно с четвъртата ваза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, разпореди министър-председателят Бойко Борисов на днешното работно съвещание, което той свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и здравния министър.

Премиерът беше категоричен, че на първо място е важно всеки желаещ лекар да бъде ваксиниран. Същевременно, след като са създадени условия за ваксиниране и за втората и третата фаза, трябва да се даде възможност и за всички останали, които чакат, за да бъдат ваксинирани.

"Отивате по регионите в страната, за да наблюдавате процеса лично и пускате зелени коридори за желаещи да се ваксинират. Така процентът ваксинирани ще се повиши много, ще имаме още по-голям щит срещу пандемията и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, каквито има в другите държави", категоричен беше министър-председателят.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва, че общо към 18 февруари 25 441 са ваксинирани с втора ваксина и 90 514 са общо ваксинираните с първа доза на ваксината.

Още по темата
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов заяви, че в края на днешния ден се очаква доставка от 57 600 дози от Оксфордската ваксина, като е създадена организация още утре сутринта тези количества да бъдат разпределени до всички 28 РЗИ в страната.

"Следващата седмица очакваме нови 180 000 дози от трите разрешени за употреба ваксини. Информацията, която имаме за месец март от производителите и от Европейската комисия, е поне за 500 000 дози, което позволява да бъде стартирана и четвъртата фаза от Националния ваксинационен план“, докладва Кирилов. Той добави още, че Европейската агенция по лекарствата стартира финалния етап от оценката на документацията на четвъртата очаквана ваксина - на компанията „Джонсън и Джонсън“.

„Беше предоставена допълнителна информация на медицинските специалисти, също така - експертни становища по всички специалности, така че всички медицински специалисти, които поставят ваксини, да бъдат спокойни за официалната информация, свързана с трите ваксини“, изтъкна още Богдан Кирилов.

В рамките на работното съвещание главният здравен държавен инспектор и член на НОЩ доц. Ангел Кунчев отчете спад на смъртността в страната.

„Това показва, че опасенията, че британският вариант на вируса ще бъде по-тежък, засега не се оправдават“, отбеляза Кунчев и добави: „може да очакваме при циркулацията на този нов вариант да продължи леко повишаване на заболеваемостта, но ако е с този темп, не представлява опасност за здравната система“. Председателят на НОЩ Венцислав Мутафчийски също отбеляза спада на смъртността в страната. По думите му това е резултат както от натрупания опит на медицинските екипи при лечението на COVID-19, така и заради намаления натиск върху здравните заведения. „Има възможност всички болни, които постъпват, дори и в тежко състояние, да получат адекватни грижи. Това е важното“, категоричен беше Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: Бойко Борисовваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак пожелавам успех на БСП , ако БСП не спечели, нека ГЕРБ спечели, нека народа сам да реши.
161
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложна е дилемата, защото се разделиха и сега ББ е вдясно, а ЦЦ се премести в ляво, а именно от ЦЦ беше пропищяла цяла България и ГЕРБ загуби, ако и левите не го махнат, също ще загубят много, всички се страхуват и бягат като дявол от тамян от ЦЦ и няма да го търпят!
160
6
 
16
 
! Отговори
Младенов преди 3 години
ОСТАВКА НА ТИКВАТА........
159
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес на Денят на Левски пак тоя *** ли ще гледаме? То и затова бяха мерките им да се проваля всякакви действия на народа! Жалки гербаджийски мизерници!
158
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
я,Разпоредителят на Републиката бил..РАЗПОРЕДИЛ.....Какво?..-Ами некакъв "Зелен коридор" за желаещите да се ваксинират!..Човек се запитва:-Освен ЗЕЛЕН,има ли и ДРУГ "коридор" и какво означава великата му "мисъл"?!Ако некой са натиска да са "ваксинира" може ли нещо да го спре,освен ЛИПСАТА на "ваксини"?...отдавна тоя нема връзка с оная част от мозъка,която отговаря за логиката и разсъжденията....обаче разпорежда нефелиятааа..
157
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б.Б. има зелен коридор за транзитно напускане на парламента ...
156
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво ми пишеш минуси бе ,8 човека сме записани при джи пи- та ,различни във Варна казват ни нямаме ваксини и информация.за какви коридори бълнуваш.само лъжете
155
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буци ,във Варна няма ваксини и зелени коридори. на кого продаде ваксините Буци?
154
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ постоянно се водят съдебни дела срещу Джонсън и Джонсън чиито продукти след използването им са причинили рак или други заболявания. По надалеч от тия.
153
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буци шкафчето Буци ,къде скри евраците ,евраците и златото къде скри буци,оставка суджук
152
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Жужету Водка,а твоя боцееее,да не би да е с глинена глава,и той е комунист,следва,да е чугунена,и затова не се ваксинира,чека" спутника",из онзи ден на ердогана,му биха втората ваксина.
151
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,коридора,ще го използвам след вас.
150
0
 
6
 
! Отговори
Оня преди 3 години
До Анонимен 173Каза "мисля" това 100% не е истина
149
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам скоро да започнат да плащат на троловете не за висене по сайтовете и писане на това, колко велика и безопасна е ваксината, а за висене на опашка пред палатките уж за ваксиниране. Колкото да създават впечатлението, че има голям интерес и хората да се подлъжат. Ако сте гледали репортажи от разни терористични атаки се вижда, че на някои от тях като пострадали се показват едни и същи "артисти". Има една жена, която е снимана след атентат в Близкия изток, в САЩ и в Европа мисля... И така...
148
6
 
22
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Само като чуя "Борисов разпореди" и ... пффф аман от главатари и генерали и генералисимуси. Може света да се обърне ама той щом е разпоредил. Типично мутренско шеф-господарстване.
147
5
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Пусни един коридор за Пфайзър ! Стига ни ги набутва тези евтинджоси на зенека по 2лв.
146
2
 
14
 
! Отговори
Елементарен преди 3 години
мутренски трик за да правят каквото си искат. В нормалните страни ваксинират възрастните и уязвимите. Тук ваксинират милиционерите. От половин година дрънкат за ваксиниране, а когато трябва да започнат да го правят, пак са неподготвени. Ама то друго не може да се очаква от калинки и калинчовци.
145
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ваксърХайде "читав"... припкай да се ваксинираш по-бързо. Да не мислиш, че на мен пък ми пука, какво ще ти стане от ваксината. Експериментът си върви "читавите" също, разни хора пълнят касичките и така... След 2-3 годинки ще има бум на онкологичните заболявания, което естествено няма да е следствие на ваксината. Ще е следствие сигурно на стреса преживели хората от появата на вируса хахах ... Но нищо де, ще се даде тласък на медицината, както и през ВСВ... Без експерименти резултати няма...
144
1
 
1
 
! Отговори
Станко Гочев преди 3 години
И картините със злато на Станко Гочев казват същото още от 2013 година...
143
8
 
14
 
! Отговори
гост преди 3 години
Намериха му и тук цаката - в ЗЕЛЕНИЯ коридор ще ваксинират всички БОГОИЗБРОНИ депутати, важни господа и др. .......... с Пфайзер и Модерна , а истински нуждаещите се - над 65 г. с болести и рискови - с не особено ефективната Астра Зенека. БЕЗСРАМНИЦИ- господ да ви накаже!!!