Ден за размисъл преди вота,без предизборни агитации

На изборите ще се явят общо 23 партии и коалиции
10 юли 2021 07:30, Петя Славова
101
Ден за размисъл преди вота,без предизборни агитации
Снимка: БГНЕС

Днес е ден за размисъл, в който политическите агитации са забранени. 10-и юли е само ден преди вота.

Според Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или коалиция до приключването на изборния ден, предава БГНЕС.

Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи като  ѝ Facebook, Twitter, Viber, YouTube и др. на доставчиците на медийни услуги.

Вече всички секции са оборудвани с машини за гласуване. На изборите ще се явят общо 23 партии и коалиции. За първи път в историята изборите у нас ще се проведат изцяло на машини, съгласно последните промени в Изборния кодекс, реализирани в краткия живот на предходното 45-то Народно събрание.

Изключение от правилото ще правят само секциите с под 300 избиратели, гласуването с подвижна урна, както и секциите, разкрити в болници, специализирани институции и плавателни съдове. Там остава традиционната хартиена бюлетина.

В страната ще има 9402 секции, в които ще има машинно гласуване, в редица секции ще има и по две машини за гласуване. 791 са СИК-овете извън страната, в които ще има машини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганю Чалгарев преди 2 години
Четете Дядо Алеко и ще научите резултатите от гласуването в аванс.
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този с вицовете искам да го чуя и утре какви ще ги разправя. Хи-хииии...
50
2
 
1
 
! Отговори
Смислов преди 2 години
Аз размислих.
49
1
 
3
 
! Отговори
USA преди 2 години
*** С ТРИСТА ЛВА МОЕ А КУПИ СЕКИ !
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
porka mizeria. bg kino varhu italianska izkustvena romska treva.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен... "Като е ден за размисъл защо още от сутринта ни заливат с разни страшни истории за ужасни болести..." Ми прав си либералната демокрация няма да спре докато не умори хората най вече със страхове заплахи и прочие откровени лъжи и внушения. Лошото е че на запад вече са им промити мозъците и не виждат истината...
46
3
 
7
 
! Отговори
Ами,да.... преди 2 години
НОВАТА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПРИСТАНИЩЕ "СВИЛЕНГРАД"....втория канал на БОСФОРА ще минава съвсем, край него.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не ни информират, защо не ни информирта. Като ни информират, защо ни инфорират. Няма угодия. А ужас, страх и паника изпитват хорта, които по принцип са си такива, а останалите ви се чудим от какво се страхувате.
44
2
 
7
 
! Отговори
няма такъв филм преди 2 години
Българина иска само той да краде,а другите да спазват закона!?
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е ден за размисъл защо още от сутринта ни заливат с разни страшни истории за ужасни болести по птиците, които можели да заразяват хора, а разни професори продължават яростната си агитация да се ваксинираме, че иначе "яко ще мрем", а?!Защо не ни оставят поне днес ня спокойствие със собствените си мисли, като е ден за размисъл?Защо не спрат да ни облъчват, поне днес?
42
3
 
8
 
! Отговори
Културен Спамаджия преди 2 години
Айде няма да ви преча да мислите....
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да те чегъртам аз, да те чегъртам, а ти все повече да избледняваш. И аз все повече да се усмихвам - това е толкова прекрасно
40
4
 
19
 
! Отговори
ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР преди 2 години
С нетърпение очаквам да видя вечерта физиономията Му....
39
14
 
17
 
! Отговори
Стефчо преди 2 години
Лакеите на ГЕРБ, които са на хранилка при тях мога да ги разбера, те пикаят кръв ГЕРБ да стои на власт, за да има не само за тях, но и за внуците им. Но тези, които френетично защитават ГЕРБ, без да участват директно в лапаницата ми е трудно да ги разбера. Те страдат от тежко психическо разстройство насадено им там може би преди 25-30г, в началото на прехода, че България се дели на комунисти и некомунисти и видиш ли всичко друго освен ГЕРБ е комунист. Време е тази заблуда да падне.
38
11
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Поне един ден да има когато да си починем от грозните мутри на политици и най вече на онази кадъна борисова! Цял месец където и да погледнеш все желаещи да ти изпразнят джоба и обещаващи светло бъдеще на мързелите!
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 60------нищо не ми обещавай, за утре.... само че после да не ревете пак по паважа и да обвинявате машните за загубата на партиите на подмяната!
36
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кратуните на п'лазмодиите има само една дума "изчегърта"... Ха-ха-ха.
35
4
 
22
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
РАЗМИШЛЯВАЙТЕ ЗА ТОКА ПАРНОТО И ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ,БЕ......ИЗБОРИТЕ НЕМА КВО ДА ГИ МИСЛИТЕ--- ТЕ СА ЯСНИ КАТО МЕНТОВА ДЪВКА....ХАХАХААА
34
18
 
5
 
! Отговори
HODL преди 2 години
Общото между HODL - ерите при криптовалутите и избирателите на партиите на промяната е, че сме решени да няма редовно правителство още 2-3, ако трябва и 5 поредби избори, докато Герб не бъде изчегъртан. Няма смисъл от парламент без мнозинство, което да може да свали Гешев, да проведе съдебна реформа и т. н. През това време тъкмо ще излязат данни за още повече кражби, ще дийдат много нови инвеститори спирани от корупцията по време на Герб и България ще върви напред така или иначе.
33
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Характерно за всеки глyпак е, че не вижда по-далеч от носа си. Именно такива са болшинството, които гласуваха за реваншистите и чалгопитеците. Какво бъдеще може да има България с подобни малoyмници, които не осъзнават, че не трябва да се гласува на инат срещу ГЕРБ и Бойко?Кой ще спечели, ако България няма стабилно правителство?Европа ще даде ли пари на държава, която през 3 месеца прави избори и няма ясна ориентация?