Нинова недоволна от социалните мерки в споразумението

Координационен съвет между преговарящите формации се провежда в НС
Обновена: 9 дек 2021 11:36 | 9 дек 2021 10:24, Веселина Йорданова
17
Нинова недоволна от социалните мерки в споразумението
Снимка: БГНЕС

От БСП са възразили срещу пакета законодателни мерки в социалната сфера в коалиционното споразумение.

Затова в парламента се провежда Координационен съвет между формациите, преговарящи за съставяне на правителство.

Още по темата
Във вторник след председателския съвет лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова обяви, че са изпратили бележките си в тази област и смяташе, че проблемът е решен, предаде БНР.

"Предложихме допълнение за законодателство, което касае най-вече социалната сфера и които бяха пропуснати. Например плащанията за първо, второ и трето дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца. Не бяха разписани в конкретика кой закон трябва да се промени и в какъв срок", заяви тя.

В последния вариант на споразумението Нинова явно не е останала доволна от начина, по който са отразени техните забележки.

На извънредната среща присъстват Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“, Тошко Йорданова и Ива Митева от „Има такъв народ“, Корнелия Нинова и заместниците ѝ Атанас Зафиров и Кристиан Вигенин от БСП, както и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Дотук подкрепа за подписване на споразумението дадоха трите партии от "Демократична България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
АБЕ, СЛЕД КАТО МЕСОТО ЦЕЛОТО НИЕ ОТ ВНОС, ТОКА, ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И ТЕ СА НА 90%-СЪЩО ОТ ВНОС----ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ НА АРМИЯ ХРАНТУТНИЦИ ОТ МИНИСТЕРСТВАТА ЗА. ДА. МАРКИРАТ САМО "ДЕЙНОСТ".... ..... ХАХАХААА....
14
0
 
6
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Социалните мерки само за 2 деца, другото е ц,и,г,ан,и я. ,която ги храни българското население за да го крадат и убиват.35
13
0
 
2
 
! Отговори
Цирк!!!! преди 2 години
Най-важното!! Отново сме забравени!
12
1
 
7
 
! Отговори
от мен преди 2 години
Изключително противна тая!
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Кириле, не можа ли да вденеш, че с лидерите трябваше да водиш разговори да осигурят експерти за кабинета , а не да им търсиш на тях място, защото те са нагли като gypsies и алчни за власт! За какво са ти тези пет вицета, те само ще пречат! Защо не сондира мнение с ген.Янев и Пеканов как се подбират министри? Та тези клesavci Корнелия, Ристо И., Ат.Ат. и техния колега, зеленият, ще те издънят още първият месец! А Атанасов веднага постави въпроса за спецслужбите.
10
1
 
8
 
! Отговори
питане преди 2 години
абе импексова , що докато бяхте на власт не направихте нещо за тия социални мерки ?
9
0
 
4
 
! Отговори
нн преди 2 години
БСП са ключа към правителство и ще направят всичко да си реализират всичките си искания. Утре пленума може да каже, не, не искаме още еди какво. ПП ще ги пекат още на огъня.
8
2
 
10
 
! Отговори
САМО С 10 преди 2 години
С някакви си десетина депутати , Нинова е НАДМЕННА , НАГЛА , НАПАДАТЕЛНА , НЕДОВОЛНА , ВСЕВЛАСТНА , НАХАЛНА ,... без покритие !Затова и ИТН не и пуснаха гювеч ---И БЯХА ПРАВИ . Сега тя ще ИВИВА РЪЦЕТЕ НА ПП ,.... ДО ДУПКА !
7
1
 
13
 
! Отговори
Ясно е : преди 2 години
Колибарката Нинова си иска Премиерският пост , според нея той И принадлежи , никога не я е интересувала партията БСП , и електората И !Е да , ама не .
6
1
 
12
 
! Отговори
СЕЩАЙТЕ Съ преди 2 години
Кокошката никога няма да стане ---лебед !
5
1
 
15
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Какво още искаш Корнелке? Ме стига че партиите с най нисък % влязохте в парламента , ами и акъл даваш! Какво ново мислите , досега ако бяхте честни , щяхте да върнете откраднатото от народа и да не се явявате с експрети довели до фалит на страната и изнесли парите на хората! Другите бивши соц страни са добре , щото се извърши лустрация и никъде не управляват комунисти!А докато делите хората на почтени и непочтени ще стигнете до кривата круша!
4
1
 
12
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
''Тая'' уфтсъ , от нещо доволна ли е ?Да развалят седянката , и БСП да мине извън Парламента , ясно е че Нинова иска окнчателно да изтрие тая партия , към която ''тя'' никога не е принадлежала , дотътри се от СДС с помоща на лицето И.Й.Костов !КОЙ ПРЕДЛОЖИ НИНОВА ЗА ЛИДЕР НА БСП --- ??????
3
0
 
16
 
! Отговори
народе-е-е преди 2 години
ОТБЛЪСКВАЩО ЖЕНИЩЕ - ТОЛКОВА НАГЛОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ Е НЯМАЛО !!!
2
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Освен спомените друго социално в БСП аз не виждам.
1
1
 
12
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
НИНОВА, СЕГА ЩЕ ИСКА ОЩЕ..... ЗА ДА СИ ВЪРНЕ ИМИДЖА ЗА. КОНГРЕСА ЗА ДА СЕ НАПРАВИ НА "" СПАСИТЕЛ"... НЕ СЕ ЛИ, УСЕЩАТЕ... ХАХАХААА....??!!!