Лекари в Добрич спасиха дете с масивен инсулт

Момчето вече движи по малко лявата половина на тялото си
17 дек 2021 16:10, Елка Василева
55
Лекари в Добрич спасиха дете с масивен инсулт
Снимка: архив, БГНЕС

Лекарите от отделението по педиатрия към МБАЛ - Добрич са успели да спасят живота на дете с масивен инсулт, съобщи БНР.

12-годишното момче е постъпило в тежко състояние и с опасност за живота в здравното заведение преди един месец, на 14 ноември, с епилептични гърчове, а впоследствие изпада и в кома.

Около една седмица то е в кома, като единствените му жизнени функции са дишане и сърдечен ритъм.

"Педиатрите от здравното заведение за първи път се срещат с инсулт при дете и то толкова тежък, че би бил смъртоносен при възрастен човек", сподели д-р Кристина Желязкова.

След дълго лечение неговият живот вече е вън от опасност, предстои етап на рехабилитация.

Детето вече успява да движи по малко лявата половина на тялото си, която до скоро е била напълно парализирана, възстановява говора си и се храни без сонда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милите,хуманни и прекрасни ангели в бели престилки.Но с черни крила и натежали джобове.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето било ли е ваксирано?
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо БРАВО !!!
47
0
 
0
 
! Отговори
Да да преди 2 години
До Анонимен 33 Има ги в odyssee
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вакса?
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прилича на странична реакция от ваксина.
44
0
 
22
 
! Отговори
Бизнес-за-милиарди преди 2 години
"Педиатрите от здравното заведение за първи път се срещат с инсулт при дете и то толкова тежък, че би бил смъртоносен при възрастен човек" А с какво се срещнаха за пръв път тази година някои деца? С инжекциите, за които е доказано че предизвикват съсиреци и сърдечни заболявания. Айде който има разсъдък да го ползва за да открие връзката.
43
6
 
2
 
! Отговори
До до 41 преди 2 години
Не е проблемът в баса, а в установяването на факта. Надявам се не мислиш, че някой ще ти каже подробности за заболяването на друг човек, ако не си роднина. Още повече за дете и най-вече заради някакъв си бас в коментарите. Да не дава Господ човек да опре до съдов хирург или неврохирург, за да се убеди от собствен опит колко много други неща могат да предизвикат тромбоза, емболия, инсулт. Смяташ, че е ваксинацията. Добре печелиш, но не забравяй, че понякога съдбата е ***. И тя си решава кога...
42
1
 
2
 
! Отговори
35, преди 2 години
тромбози, емболии, инсулти, да. Но няма как ковид да причини аневризма. При нея говорим за патологично балонно разширение на кръвоносен съд, което е вследствие на отслабена стена. По някакви причини. Обикновено се открива случайно, при по-обстойни изследвания със скенер и контрастно вещество или ЯМР заради друга болежка.
41
0
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Както можеш сам да прочетеш в коментара ми (39) съм написал "ако е така" т.е. аз няма как да съм сигурен, но съм готов да се хвана на бас, че детето е било ваксинирано. Ти готов ли си да се обзаложиш, че не е било ваксинирано? ... Както и да е, важното е да се оправи... Хубава вечер и пожелавам здраве на всички (и ваксинирани и НЕваксинирани)...
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава родителите да се изцепят "Добре, че е ваксинирано иначе можеше да се разболее сред толкова много болни хора в болницата!" и съвсем ще ги стигнем американците по тъпoтa... Така се беше изказала една ковид-уфтсъ за нейното, което получило инфаркт след ваксина... Немам думи просто! Да се чудиш такива кво има да ги спасяваш! Ако ги оставиш на естествения подбор ще им е по-леко! Само за децата им ми е жал.
39
3
 
3
 
! Отговори
39, преди 2 години
А ако причината за инсулта е тромбоза или емболия, тогава какво? ========= Освен ваксинацията като страничен ефект, сред много по-вероятните причини са: проблеми с метаболизма, обездвижване за дълъг период или принудително стоене в една и съща позиция на тялото всеки ден, вътрешни наранявания при падане/травма, хирургически интервенции, наследствени фактори, хормонални терапии, кесонна болест, някои инфекциозни заболяваниявкл. и Ковид, засягащи коагулационните механизми, някои лекарства и т.н.
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много от децата се наливат безконтролно с енергийни напитки. Това също може да докара един млад организъм до инсулт.
37
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано се оправи детето. Хващам се на бас, че е било ваксинирано срещу Ковид и ако е така, няма да пиша какво заслужават родителите му, за да не ставам груб. Много здраве му пожелавам!!!
36
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво е било хранено, колко килограма е?
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това лято Ковид приключва, а другата зима ще ни пуснат нов вирус. Той ще е виновен (уж) за проблемите на ваксинираните и така кръгът се затваря. Ако някой умен случайно попита, защо ваксинираните се заразяват повече с новия вирус сравнено с НЕваксинираните, отговорът ще бъде, че двете неща нямат нищо общо, защото ваксините срещу Ковид пазят от Ковид, а не от новия вирус. Цялата вина за високата смъртност ще бъде хвърлена върху новия вирус и тогава наистина ще има много смърт (дано греша!!)... :(
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и вашето дете да осакатите с експериментални препарати, предизвикващи сърдечни проблеми, съсиреци и прочие чудеса! "Педиатрите от здравното заведение за първи път се срещат с инсулт при дете" - след колко време ще бъде "Педиатрите ежедневно се срещат с инсулти при деца? Не след дълго!
33
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След прекаран ковид риска от тромби, аневризми и инсулти е много висок, година след преболедуването. Съдовете стават на дантела. Децата не са пощадени.
32
4
 
31
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Ако това се е случило след ковид ваксина, редно е да кажат. Поне другите родители да се замислят. Ама надали...
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"12-годишното момче е постъпило в тежко състояние и с опасност за живота в здравното заведение преди един месец, на 14 ноември, с епилептични гърчове, а впоследствие изпада и в кома." Гледал съм клипчета на такива гърчове точно след поставяне на дозата. Такива клипчета няма да видите в YuoTube или facebook.