Петков пита Прокуратурата какво е направено по известни лица и казуси

Ще бъде предоставен списък, защото това са важни теми, заяви премиерът
Обновена: 7 фев 2022 18:23 | 7 фев 2022 17:48, Веселина Йорданова
600
Петков пита Прокуратурата какво е направено по известни лица и казуси
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков отговори задочно на Прокуратурата, след като днес държавното обвинение обяви, че ще го призове на разпит за списък от лица, които твърди, че са в основата на престъпността у нас.

Още по темата
Петков каза, че ще се яви и постави публично въпроси към Прокуратурата, защото според него това са общоизвестни случаи от различни медийни публикации, но не е запознат по тях да има действия.

Сред въпросите, поставени от него, бяха какво е направено, за да се установи коя е Мата Хари, "след като беше публично известно, че има кюлчета и пачки", какво е направено във връзка с лицата, обявени по закона "Магнитски" - Божков, Пеевски, Манолев, Илко Желязков, има ли директна връзка между заема в ББР и факта, че г-н Пеевски е бил акционер в "Булгартабак", какви стъпки са направени, за да се установи взет ли е правомерно заем от адвоката на г-н Гайтански, има ли действия по казуса "8-те джуджета", какви стъпки са направени по "Барселона гейт" и информацията от испанските власти, че има пране на пари.

"Има ли връзка между строителните компании на незаконните язовири и известния с прякора Таки, има ли връзка случая "Автомагистрали" и изнасянето на торби с пари и организацията ГЕРБ, както беше оповестено, защо "Булгаргаз" и г-н Павлов са се отказали от количествата азерски газ", попита още Петков.

Премиерът уточни, че разговорът му с главния прокурор Иван Гешев е бил във връзка със спецпрокуратурата и спецсъда, като посочил, че те трябва да бъдат закрити. Попитал обаче "защо няма развитие по публично известна информация", но тогава не е давал списък.

"Ще направим списък от всички публикации с всички тези известни лица и ще бъде предоставен на Прокуратурата, за да е ясно, че това са важни теми за обществото, хубаво е тези публикации да не останат във въздуха, а да има съответна реакция в рамките на закона", каза Петков.

Той посочи, че те са независим орган и е тяхно решение дали ще предприемат действия.

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова съобщи, че е получила призовка за разпит, в която пише да се яви във ВКП на 9 февруари в 15 часа. Призовка на премиера обаче няма да бъде връчена днес заради пресконференцията, която той даде за медиите, стана ясно от думите на Бориславова.

Кирил Петков обаче изрази недоумение, защо няма да получи призовката, а човекът, който я носи, получил обаждане да не я връчва днес.

Никой не трябва да се притеснява от публичния отзвук и от камерите, които ни снимат, коментира той и посочи, че "най-важният елемент е прозрачността, която всички трябва да следваме".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наруши конституцията, излъга в декларацията. КС се произнесе по този казус. Прокуратурата отказа, да му повдигне обвинение, той, оставка, та оставка...Петков да отговори за заплатата на говорителката Лена Бориславова. Такава мащабна шуробаджанащина, като в това правителство, България не помни.
453
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да беше малко по-интелигентен, щеше да се досетиш, че "кюлчетата, пачките и Мата Хари", е нескопосана намещалка на вонящитезелени чорапки, които управляват заедно с теб сега.
452
18
 
7
 
! Отговори
Затвор за ГЕРБ преди 2 години
Айде , стига толкова грабеж ! Борисов, Пеевски, Гешев ги искаме в оранжево! Дай, боже сили на Киро и Асен да го осъществят! Като знаем колко милиарди , откраднаха от ГЕРБ, си личи, че ги харчат за да няма промяна и да върнат властта! АМА НЯМА! Дерзайте, мууутри!
451
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, не може да търси сметка на прокуратурата. Виж, прокуратурата на Петков може. Това е факт. Останалото е за непораснали деца.
450
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея ся ще си менкат обвинения. Прокуратурата,дето трябва да събира доказателства, ще ги иска от премиера, вместо да почне да работи. Премиера хвърля думи в празно пространство. Главпрокурора няма да работи срещу своите хора и ще обяснява,че няма доказателства, и че всичко е наред.
449
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз питам какво е направил киро за овладяване и компенсиране на увеличението на цените! Да погледне пенсията и заплатата на българина и цената на бензина и дизела. Да погледне какво става с цените в магазина. В момента прокуратурата въобще не ме интересува. Ще ме заинтересува, когато спра да се притеснявам как ще си плащам сметките, разбра ли неуважаеми ценителю на Чехов?
448
3
 
19
 
! Отговори
честита промяна !!! преди 2 години
днес от медиите - "С над 2000 са се увеличили безработните само за седмица...."
447
14
 
6
 
! Отговори
На война преди 2 години
Ако Гешев падне - автоматично героите на прехода отиват в затвора. ДПС и Пеевски ще са разследвани веднага от новия, ГЕРБ и кражбите ще са разследвани от прокуратурата.Ако Гешев падне...... Страшно става.За това всички *** и медии платени са активизирани да запазят Гешев и статуквото.Никога осъден политик. Никога наказан за корупция да няма. Гешев да остане иначе лошо.
446
5
 
19
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Ех боже, тези в Харвард явно не са чували нищо за разделение на властите. Там някакъв Монтескьо го измислил. И уж бил ценностна система на Европейския съюз. Но явно за възпитаниците на Харвард това попада в графата исторически дисциплини. А и защо да не попита, като лично премиерът каза, че е поканен и приема поканата, да не си помислите, че е призован. А и какво ще стане, ако бъде призован и не се яви в прокуратурата. Нали видехме, ще има размахан юмрук пред презинедството. И *** навън.
445
14
 
10
 
! Отговори
кОЙ раздава порциите преди 2 години
Гешев е извора на Корупция в България.Назначен от Пеевски спуснат на корумпирания ВСС и избран без конкуренция.Пазител на Доган, Шишо, Бойко и на всеки който плаща..Поробител на България и слуга на Ахмед.Радвайте му се мишки.
444
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако просто киро има доказателства срещу 20 персони, защо не ги предостави на прокуратурата? Или поне да ги изнесе пред обществото? Медиите били писали за къщи и чекмеджета. Те медиите писаха за една бърза кражба на няколко милиарда. Кога ще ги разследва прокуратурата? Лъже киро лъже! Голям измамник и лъжец се оказа това нищожество!
443
5
 
24
 
! Отговори
МИ5 преди 2 години
Всеки може да пита. НО НЕ МОЖЕ ЕДИН МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ ДА ГОВОРИ АНГРО БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА! ПЛЯМПАНЕТО Е ЕДНО, ДОКАЗАТЕЛСТВА ДАЙ, ЗАТОВА ТЕ ВИКАТ В ПРОКУРАТУРАТА!!! САМО С ЛАФОВЕ НЕ СТАВА! ТО Е НЯКАКЪВ ЛИТЕРАТУРЕН КРЪЖОК А ЛА РАШКОВ.
442
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастията е в паника, лапачката постепенно секва. Да благодарим на загубения каскет, че от глупост осветява мафиотите. милиционерът си е милиционер
441
2
 
3
 
! Отговори
Бррр преди 2 години
Да мислиш с джоба си НЕ е достойнство, а ПОТРЕС! ОСОБЕНО ЗА НАС.
440
2
 
19
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
КИРО ДАЖЕ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ МАТА ХАРИ Е ЖЕНА. ВЪПРОСЪТ МУ БЕШЕ: " КОЙ Е МАТА ХАРИ?" В МЪЖКИ РОД!!!!
439
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскетът е в предсмъртна агония. Той остана единствен крепител на мафията /ГЕРБДПСБСП/. Скоро ще търка наровете за безбройните си престъпления и усеща, как примката се затяга около шията му. Няма връщане назад, народът ще победи мафията.
438
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина др Петков се държи като цар! Съдебната власт у нас е независима по конституция и се държи като такава, независимо дали ни харесва това! А Петков щял да пита! Тя, прокуратурата, за това е създадена, да разпитва! Всякакви се упражняват на наш гръб да "управляват"!
437
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не дай боже някой да напише някоя глупост или клевета за теб в някой вестник- просто Киро веднага го праща в прокуратурата! Реформата на Киро ще е да направи в прокуратурата отдел по печата и да почнат да дебнат какво излиза и за кой.
436
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По неадекватен премиер не сме имали! Това престъпно управление и милиардите окрадени кредити ще загробят България за десетки години напред!
435
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КС излиза със становище, че Гешев е опасен и болен шизофреник и трябва да бъде арестуван заедно с обкръжението му. А да видя къде ще се скриете сега