Петков пита Прокуратурата какво е направено по известни лица и казуси

Ще бъде предоставен списък, защото това са важни теми, заяви премиерът
Обновена: 7 фев 2022 18:23 | 7 фев 2022 17:48, Веселина Йорданова
600
Петков пита Прокуратурата какво е направено по известни лица и казуси
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков отговори задочно на Прокуратурата, след като днес държавното обвинение обяви, че ще го призове на разпит за списък от лица, които твърди, че са в основата на престъпността у нас.

Още по темата
Петков каза, че ще се яви и постави публично въпроси към Прокуратурата, защото според него това са общоизвестни случаи от различни медийни публикации, но не е запознат по тях да има действия.

Сред въпросите, поставени от него, бяха какво е направено, за да се установи коя е Мата Хари, "след като беше публично известно, че има кюлчета и пачки", какво е направено във връзка с лицата, обявени по закона "Магнитски" - Божков, Пеевски, Манолев, Илко Желязков, има ли директна връзка между заема в ББР и факта, че г-н Пеевски е бил акционер в "Булгартабак", какви стъпки са направени, за да се установи взет ли е правомерно заем от адвоката на г-н Гайтански, има ли действия по казуса "8-те джуджета", какви стъпки са направени по "Барселона гейт" и информацията от испанските власти, че има пране на пари.

"Има ли връзка между строителните компании на незаконните язовири и известния с прякора Таки, има ли връзка случая "Автомагистрали" и изнасянето на торби с пари и организацията ГЕРБ, както беше оповестено, защо "Булгаргаз" и г-н Павлов са се отказали от количествата азерски газ", попита още Петков.

Премиерът уточни, че разговорът му с главния прокурор Иван Гешев е бил във връзка със спецпрокуратурата и спецсъда, като посочил, че те трябва да бъдат закрити. Попитал обаче "защо няма развитие по публично известна информация", но тогава не е давал списък.

"Ще направим списък от всички публикации с всички тези известни лица и ще бъде предоставен на Прокуратурата, за да е ясно, че това са важни теми за обществото, хубаво е тези публикации да не останат във въздуха, а да има съответна реакция в рамките на закона", каза Петков.

Той посочи, че те са независим орган и е тяхно решение дали ще предприемат действия.

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова съобщи, че е получила призовка за разпит, в която пише да се яви във ВКП на 9 февруари в 15 часа. Призовка на премиера обаче няма да бъде връчена днес заради пресконференцията, която той даде за медиите, стана ясно от думите на Бориславова.

Кирил Петков обаче изрази недоумение, защо няма да получи призовката, а човекът, който я носи, получил обаждане да не я връчва днес.

Никой не трябва да се притеснява от публичния отзвук и от камерите, които ни снимат, коментира той и посочи, че "най-важният елемент е прозрачността, която всички трябва да следваме".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четворната коаиция ПП, БСП, ДБ и ИТН е доста по зле от тройната коалиция БСП, ДПС и царчето. България върви към пълна разруха последната година. От държава която строеше магистрали, булеварди и спортни зали се превърнахме в държава с хиперинфлация, режим на тока и фалирващ дребен бизнес. Промяната е катастрофална!
433
5
 
25
 
! Отговори
А К С И О М А преди 2 години
Няма закон който да регулира наглостта и шашкънията на този фигурант на фигурант !!!
432
3
 
9
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Ако поне един вкара в затвора - например Божков ще повярвам на Кирил!
431
1
 
0
 
! Отговори
путеф преди 2 години
До Анонимен 500Мутрата щото не е глупав , за тва ни клецa :D
430
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро някой да му разясни какво означава разпит и на него кой задава въпросите, благодаря но между глупав и простоват избирам мутрата.
429
5
 
21
 
! Отговори
1280 преди 2 години
До Харвардски доцентДругарю, твоите хора са на власт от Април 2021г, почти една година. За това време освен анализи и шуробаджанащина виждаме и усещаме инфлация, високи цени навсякъде, празни приказки и откровена некадърщина на всяко ниво в държавата. Виждаме как се изпълнява поръчката на олигарсите Божков, Прокопиев, Василев и сие, за която са си платили и виждаме как пропадането е стремглаво. Всеки ден във властта на ДС другарю е равна на милиарди загуби и години още тегло и мъка на народеца
428
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има едно лице оставило десетина мнения. Не му завиждам на Недялко
427
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закриха ли "прокуратурата" или ги местят в затвора? Чакам с нетърпение да им видя роднините и защитниците като тръгнат по разпити и следствия. Рашков слагай качулките на Гешев и Борисов. Стига да дишали чист въздух
426
17
 
4
 
! Отговори
Харвардски доцент преди 2 години
До 1280 Кратунке празна, откога е на власт новия премиер и за такъв кратък период може ли според теб да се изкорени нещо, създавано 31г. ( мутризацията в държавата, ако не се сещаш ) ? Разбира се няма да ми дадеш отговор, затова агитирай си за мутрите и като дойдат на власт чакай да имаш магистрала хемус за правнуците си, чакай присъда за пияния руснак с хамъра, и се надявай децета ти да се живи и здрави, защото това в БГ няма кой да ти го гарантира, докато мутрите са на власт.
425
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро демонстрира грубо нарушаване разделението на властите.Прокрора може да бъде изслушан от народното събрания за всички тези въпроси.Това което направи Петков вчера е недопустимо в една демократична държава.Отдавам го като акт на популистически евтин пиар.
424
2
 
8
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Кой е Матахари?
423
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко отива към финансова гибел в БГ. Чудим се как ток, храни, лекарства, горива да платим, а те намалиха пенсиите ( моята 20 лв по малка от януари) и правят циркове... май ще вземем голямата метла , да ги поизметем тия палячовци...
422
6
 
20
 
! Отговори
българин преди 2 години
България си има нов цар Киро! Блаженни вярващите!
421
4
 
22
 
! Отговори
1280 преди 2 години
До Харвардски доцентДругарю, българите виждаме какъв премиер имаме и тъкмо заради това се притесняваме. Виждаме, че мутрите отново са навсякъде, а си мислехме, че са изчезнали като динозаврите. И крадат ли крадат след като 12 години бяха умрели от глад. Но другарю, няма да се притесняваш, тези мутри са си ваши червени ДС мутри, те са от добрите мутри, нали другарю?
420
22
 
3
 
! Отговори
Харвардски доцент преди 2 години
Ха - Ха, смешници, платени драскачи на пожарникара, умирайте от яд, че дойде някой, които ще ви обърка мутраджийските схеми. Българите виждаме какъв премиер имаме в момента и знайте, че мутрите са на изчезване, съответно и крадените ви кинти. Досега живяхте на гърба на хората ама стига ви толкова kурви мръсни.
419
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирца ти си на власт бе джанъм, няма да ходиш никъде - викай прокурора в кабинета си и почвай да го питаш по изрезките от Фрогнюз. После пращай БТВто на стълбите долу да го подкарват как така си позволяват да те питат. А оная с еротичните мустачки и заплатката от ББР да не я закачат, че ще има арести.
418
3
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
лъжливото хардварско овчарче пеЕ арията на клеветата .Много му пречи гешев ,защото не си свърши работата да го вкара в панделата за съставяне на документи с невярно съдържание , като декларацията му за българско граждансто .Сега този лъжльо е на път за постави под въпрос живота и съдбата на българите в БЮРМ ! Позор и ОСТАВКА!
417
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво момче. Най-после истински министър-председател. Мафията се е окопала здраво, но трябва да успеете, иначе държавата загива.
416
4
 
16
 
! Отговори
перко преди 2 години
Къде отиде блестящият поглед на Киро Простото, усвояван в Харвард, нещо много уплашео гледа?
415
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ова недоразумение наречено "главен прокуров" подаде ли оставка?,