Радев съгласен, че не можем без руски горива: Прав е премиерът

Президентът няма да иска оставки в НСО, не било тяхна работа "да рият сняг"
109
Радев съгласен, че не можем без руски горива: Прав е премиерът
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подкрепи премиера Кирил Петков в мнението му, че България не може да си позволи да спре вноса на петрол и газ от Русия.

Още по темата
Ако искаме да си унищожим икономиката да направим и това. Прав е премиерът, каза Радев пред журналисти.

С думите "няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум", президентът коментира, че на връх Шипка министър-председателят бе замерян със снежна топка.

Не е работа на НСО, на ДАНС или на МВР да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да гарантират неговата сигурност. Не е работа на министри да дават оценки за работата на служби. Тяхната работа е да се борят ефективно с тежката икономическа и социална криза и да създават устойчив икономически растеж. Разбира се, че няма да искам оставки в НСО, посочи държавният глава.

Той бе категоричен, че разделението на властите не е случайно.

Нали не си представяте, че всяка една новодошла власт или парламент да си подменя службите. Това означава службите да работят за всяка една власт. Неслучайно това са мандатни длъжности, разделението на властите не е случайно, каза Радев.

Той припомни, че в петък е провел среща с правителството и службите, на която е направена оценка на готовността на системата за реакция на кризата в Украйна.

Самият проблем е липсата на единна система за управление на кризи, в готовността на планове и модели на действия, каза още Радев и добави, че това е занемарена от десетилетия система.

Радев каза, че очаква енергични мерки от ресорни министри и законодатели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера Киро обяви Русия за неприятел, а днес щял да получава от неприятеля петрол и газ.
58
2
 
13
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
ТЪЙ , ТЪЙ ДРУГАРЮ РАДЕВ ....ТОЧНО ЗАТУЙ ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ!!!! ЗА ДА НЕ МОЖЕ ТЕЗИ ДА СМЕНЯТ ОНЕЗИ И ДА ИМАТ ПЪЛНА ВЛАСТ !!!!!! А КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ГЕШЕВ ????
57
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев къде изнесохте горивото и зърното от държавният резерв през лятото?
56
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдуците на Киро окрадоха нафтата от държавния резерв.
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев колко туби с гориво може да си позволи с неговата заплата и колко стредностатистическия българин?
54
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Монкатате пазят - мутри, наркотрафиканти, кой каже бънди, тоя.
53
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
както е казал караибрахимчук : другарю, след 70 години социализъм, българите ще са ни по верен анклав от калининградска област
52
2
 
17
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Радев, НСО трябва да може да пази, никой не ги кара да ринат сняг. Излагаш се.
51
5
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
Малко след топка в чутурата и "извинението" на руския посланик, киро премиеро взе да набива по яко от гвардейска рота.
50
5
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Всички дето гласувахте за тоя, сега му яжте ушите :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
49
1
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
Някои политици започнаха да откриват топлата вода.
48
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Кайчо Киряков .... Има известен резон в твърдението ти...Напр. :Според сайта ".....,",до свършването на СВЕТОВНИТЕ запаси от нефт остават 15000 денонощия...Тоест,41 години.До изчерпването на запасите от газ-57000 дни,или 156 години /звучи обнадеждаващо,нали?/...А запасите от въглища биха ни стигнали за 148000 дни,или 405 години...За съжаление,човечеството НИКОГА НЕ се е водило от РАЗУМА,а САМО от ..ПРИМИТИВНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ..
47
5
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 53. Точно това е целта. А пропагандата ще обяснява на простодушния и нещастен българин, че за всичко това са виновни ЕС и НАТО. Целта е ясна да се откъсне България от ЕС и НАТО и да се върне под крилото на руския орел. Българите масово живеят с илюзията, че в СССР-2 под ботуша на Путин се живее по добре, по богато и по спокойно. Много хора са убедени, че ЕС и НАТО са ни ограбили. А не си дават сметка, че ни ограбиха и ни грабят БГ олигарсите по руската схема.
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко което добре за ор...ките е добре за Радев ,той и Янев са готови да продадат България.
45
6
 
13
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Няма никакви съмнения, че България е изцяло в руска власт. Даже политиците ни вече не се крият, че са се подложили верноподанически на Путин. НефтоХим от години не плаща данъци и няма държава да ги принуди да плащат. 100 км. газопровод с Гърция го строят 10 г. А 450 км. от сръбската до турската граница в услуга на Газпром и с български пари го направиха за 3 години. Няма значение Бойко, Киро или Радев. Всички, цялата политическа класа е про-руска. Няма НАТО, няма ЕС.
44
6
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Колко сьжелявам , че гласувах за радев който докара - канадеца на власт
43
3
 
20
 
! Отговори
защо бе Радев преди 2 години
Защо 12 години не построихме връзката с Гърция ама бързо спретнахме Балканското Поточе на Боко? ЗАРАДИ ПЕТАТА КОЛОНА НА МОСКВА! За това!
42
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроос на месец най-много е в България да има гладни бунтове ...Познайте дали полиция или армия ще може да ги спре .Гласят битовите абонати на ток да преминат на свободната борса - за утре цената е 839,61 лева / 1000 кловата . Ай честито заспали народе (((
41
8
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
направете референдум за излизане или оставане в нато и ес вие сте 2 мандат инищо няма да изгубите българия да пази неутралитет искаме мир а не конфликтис русия ние сме тук от векове за векове и няма защо да поддържаме санкциитезаради безкраините ам интереси първо е интереса на българия а след това межддоговорки които ние не сме избрали и не сме гласували
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак не чух защо след като цената на руския петрол е надолу тук всичко се вдигна, какъв е този другия скъп петрол, Радевски и Кирчовски?