Радев съгласен, че не можем без руски горива: Прав е премиерът

Президентът няма да иска оставки в НСО, не било тяхна работа "да рият сняг"
109
Радев съгласен, че не можем без руски горива: Прав е премиерът
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подкрепи премиера Кирил Петков в мнението му, че България не може да си позволи да спре вноса на петрол и газ от Русия.

Още по темата
Ако искаме да си унищожим икономиката да направим и това. Прав е премиерът, каза Радев пред журналисти.

С думите "няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум", президентът коментира, че на връх Шипка министър-председателят бе замерян със снежна топка.

Не е работа на НСО, на ДАНС или на МВР да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да гарантират неговата сигурност. Не е работа на министри да дават оценки за работата на служби. Тяхната работа е да се борят ефективно с тежката икономическа и социална криза и да създават устойчив икономически растеж. Разбира се, че няма да искам оставки в НСО, посочи държавният глава.

Той бе категоричен, че разделението на властите не е случайно.

Нали не си представяте, че всяка една новодошла власт или парламент да си подменя службите. Това означава службите да работят за всяка една власт. Неслучайно това са мандатни длъжности, разделението на властите не е случайно, каза Радев.

Той припомни, че в петък е провел среща с правителството и службите, на която е направена оценка на готовността на системата за реакция на кризата в Украйна.

Самият проблем е липсата на единна система за управление на кризи, в готовността на планове и модели на действия, каза още Радев и добави, че това е занемарена от десетилетия система.

Радев каза, че очаква енергични мерки от ресорни министри и законодатели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа, принципите оставяме за другите, за нас е важно да се задържим на власт.
38
3
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Значи бензиностанцията с ракетите е хубава бензиностанция.
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простатаат тиква Бойко е виновен за всичко това.
36
7
 
5
 
! Отговори
математика преди 2 години
Само пълното безпрекословно подчинениепред Русия ни дава шанс да оцелееем. Всеки който се противопоставя, ще бъде унищожен!
35
4
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Тая останка радев що не предложи как да се диферсифицираме и да се търсят алтернативи.
34
2
 
8
 
! Отговори
Кайчо Киряков преди 2 години
Газта ще свърши някой ден и то по скоро отколкото си мислим, който се нагоди отсега към независима икономика, после ще е номер 1.
33
11
 
8
 
! Отговори
Ники Халича преди 2 години
От радевата зима по лошо е само ядрената зима. Я си сакам Боко. Може да е прибарвал по нещо в чекмеджето , но си го е заслужил.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама чакайте бе.Ами ако вече е свършил природният газ в природата и е свършил петролът какво правим?Никой ли не разбира,че трябва да се мисли в посока да не зависим от петрол и газ,без значение от Русия ли идва или от друг доставчик?!Има начин само държавата трябва да го направи заедно с хората.Да се инвестира в частни соларни,вятърни,речни електрически паркове.Да се използва минералната вода и каквото може само да не е газ и петрол.
31
1
 
3
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
То за моженето може,ама цената каква ще бъде не ми се мисли.Ще те бият по кухата кратуна и Киро и Радев
30
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
м/у другото,ще ви замоля да изясните следния факт:..-Доколкото знам /МОЖЕ и да греша/,но Бургаската рафинерия е проектирана за работа САМО с руски петрол,който ..ДО КОЛКОТО ЗНАМ,е.."тежък",или нещо подобно и се различава от "бренд"-а и иракския..Не съм чул до сега тя /рафинерията/ да използва друг петрол...Ако греша,то МОЛЯ,коригирайте ме !
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на тиквата нямаме дизерфикация. Не ли? Ама пък си имаме тиквени тролеве на шехерезада. Тва е! Президента и премиера са прави.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само управляващите си ги внесохме от САЩ. Съвпадение?едва ли, че и военния министър и той внос от там.
27
4
 
4
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Е е ех , така наречен президент , къде ти е сгодно , за там си съгласен !Така беше и кога Деси си шиеше тоалетите , и тогава ти каза да не се намесват в семейството ти , а народа има една песен не се бели , Маре мори , че ми се смеят ............ народа ! Добре , че за сега Киро се държи като съюзник /за някои много неудобен /, та да ни отсрамва пред европата , иначе сме си *** и русофили , но и Стамболов избяга от руския цар !!
26
3
 
12
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Без Русия не можем да си вържем не само икономиката и насъщните ни ресурси за домашния бит. Има още много други важни взаимни връзки, които могат да развалят само плиткоумни политици и администратори... Така, че, уважаеми управленци, внимавайте много и не погребвайте изградените с векове взаимни добри отношения с РУСИЯ.
25
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Евала....АКО ?!...Фърляш нещо в пространството,...но немаш доблестта да го ПОТВЪРДИШ . ?!..Ето и аз:-АКО баба ти беше мъжка,на корема си щеше да има дръжка...
24
4
 
5
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 2 години
Кифладжията приглася на бозаджията!България не е правова държава,не е била и няма и да бъде...
23
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президенте снишен ,руско гледащ мер завецо.Как се обявявате против войната ,а същевременно с Киро сте на едно менние ,че България ще продължи да спонсорира режима на Джуджето.Оставка на всички ви!
22
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРЕМИЕР ,ИМА САМО ПРЕЗИДЕНТ! СЛУЖЕБНИЯ НИ ПРЕМИЕР ПЕТКОВ Е КУКЛА НА КОНЦИ НА РАДЕВ ТУРИЛ ГО С ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ! КАКВОТО МУ НАРЕДИ РАДЕВ ТОВА И ВЪРШИ СЛУЖЕБНИЯ НИ ПРЕМИЕР!
21
9
 
15
 
! Отговори
сс преди 2 години
Радев го командва москва, а не вашингтон. Това е факт
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Киро тука! И това е приказка!