Проданов: Нека почиваме на българското море, безопасно е

Българинът е един от най-добрите туристи в света, смята министърът
14 май 2022 22:25, Красимир Ангелов
220

"Нашето море е безопасно и е сигурно. Курортите ще бъдат подготвени. Призовавам всички да отидем и да почиваме на нашето море, и да останем в България. Българското правителство прави всички по силите си така, че да компенсираме бизнеса заради по-високите цени на тока и на газа", заяви министърът на туризма Христо Проданов в студиото на "Опорни хора".

Той увери, че в нашето море мини няма.

Още по темата
"Българинът е един от най-добрите туристи в света. Той обича да харчи пари. Руските и украинските туристи безспорно ще липсват тази година. Това, което до голяма степен ще покрие тези загуби, ще са туристите от Полша, Румъния, Чехия, Германия, Великобритания. Ние сме изключително конкурентоспособни, имаме комплекси, които са на световно ниво", добави Христо Проданов.

"Ние ще направим така, че нещата да се случват прозрачно. Знам всички плажове в какво състояние са, кои са фирмите концесионери. Тази година по време на летния сезон ще има строг контрол и всички, които не спазват закона, ще понасят санкции. Има плажове, които са на атрактивни места и които трябва да са на по-високи цени. Но има и такива, които са на 15-20 км от населеното място", подчерта министърът на туризъма в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан за искрите в коалицията, той отговори: "Не бих казал искри, а различно мнение по някои въпроси. Ако Радев има поне едно доказателство за това, че се изнася оръжие за Украйна, то е хубаво да излезе и да го каже. България изнася оръжие за над 50 държави в света. И ние договори с Русия и Украйна за износ на оръжие нямаме, категоричен бе министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е безопасно бе ти от мерцедеса слизаш директно на плажа. *** в Слънчев бряг да видиш как вилнеят още мутрите, едно колело не можеш да покараш безопасно по алеята .
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое е безопасно? Случайно да е чувал защо морето се нарича Черно? Случайно да е виждал, мирисал и поглъщал морска вода с фекалии? Случайно да е получавал хранително натравяне в безбожно скъпите заведения? Да е плащал стотици левове за шезлогни и чадъри? Случайно сметката накрая да излезе като в четиризведен хотел в Италия или Гърция? Така е, тук било безопасно и евтино, само че не за туристите.
159
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Аланколу, цените са с 50% отгоре в сравнение с миналата година. Да го ****** по българското *** алчни ***
158
0
 
3
 
! Отговори
Авантюрист преди 1 година
Отивам в Гърция на "опасното", ти стой тук да не тис е случи нещо,тук е безопасно при ортаците ти.Нас не ни мисли, ние оставаме най-безопасното море на света на вас политиците и ще си рискувам животите, кой където види, само не и тук.
157
1
 
3
 
! Отговори
Йесос преди 1 година
Жива мъка! От над 10г. не почивам на нашето Черноморие. Последните ми опити бяха свързани с объркани резервации - резервиран апартамент, получавам двойна стая, разправии до средата на почивката докато се освободи апартамент. Респективно пари не обичат да връщат. Мърляви помещения, мърляви ресторанти, дори по квалитетните са пълна скръб. Борба по плажовете за шезлонг, чадър, едни върху други, дори плажните сепарета са по на един метър едно от друго. Отново в Гърция или Турция.
156
0
 
27
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Бреговата ивица в БГ е ~370км, в Гърция 13000, сезонът там е ~5-6месеца, + над 600 острова, тук ~ 2.5месеца, претъпкани брегове, там плажове десетки км дълги, нито една сграда в плажната ивица. Очевидно, че човекът по-горе е крайно необразован, или счита нас за такива. Липсват му елементарни познания за "бизнеса", за който уж отговаря. Голямо недоразумение.
155
0
 
20
 
! Отговори
Балканец преди 1 година
Аха, ще ида пти платените чадъри ди изчерпване на наличностите, платените шезлонги до изчерпване на наличностите, паркинга до изпчерпване на наличностите и с качествената храна и напитки до изчерпване на наличностите! Ама друг път. Вече си направих резервация за Гърция. Гърция е достатъчно далече, за да не се чува чалгата от българското море.
154
0
 
24
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
направо умирам да отида в архитектурен резерват "Българско черноморие", за да видя до къде е стигнало застрояването. Може ли вече да се мине от Елените до Созопол без да излизаш от сянката на хотел? Ако не може - слаба работа, очаквам повече
153
0
 
27
 
! Отговори
милият той преди 1 година
Значи,ще си зарежа Тасос с бай Ставраки,и ще хукна патриотично при някоя надменна мутра ,та да му спасявам лапачката!?Ех,министре,не си добре,приятелю!Ама да знаеш,хич не си добре!!!
152
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като си представя, че и на морето неизбежно ще се сблъскам с нахалните украинки, които вече често се срещат и в София, напълно ми се отщява да стъпя на нашето море, сори!
151
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проданов, човек не отива веднъж годишно да изсипе спестените си пари на "безопасно" място, а на приятно. Иначе най-безопасно е у дома. Тъй като Черноморието ни е крайно неприятно, а сега с нашествениците стана откровено непоносимо, намерихме с какво да го хвалим? Еми не, и през ум не ми минава да ходя на нашето море сред онези кресливи и претенциозни лигли с чаветата им, нашите мутри, бетона, нечистотиите, чалгата, цените, мьекането....
150
0
 
23
 
! Отговори
!? преди 1 година
миризливи хотели , креватни дървеници ,мръсни чаршафи , обслужване като че си клошар---мерси от нашето Черноморие . Злобни ,неуважителни и безхаберни с поведение и обслужване люде.
149
0
 
16
 
! Отговори
Dtrumpp преди 1 година
Кво бг *** море бре !?
148
8
 
20
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Доста си е опасно даже, при наличие на толкова укри и при тези цени.................
147
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бизнеса какво прави за да запази българските туристи,? цацата - 10лв
146
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо г-н министър?В Турция и Гърция да не е опасно за туризъм.
145
4
 
20
 
! Отговори
Няма да стане преди 1 година
Отмених резервацията и ще почивам извън БГ. Няма и ограничения заради ковид, така че вие си дондуркайте укрите и щом 40 лв.на ден ви стигат , няма как да ви дам тройно.Може да дам повече, но ще ида на място, където ще получа качество според цената.
144
0
 
22
 
! Отговори
Аман преди 1 година
Аман от рекламиращи мизерията по нащо море.Няма чужди туристи и ние трябва да спасяваме *** с хотелите.Баси и държавата, ама то сме държава на хартия, в действителност сме едно село с шепа тарикати и един куп ***.Читави хора във власта и бизнеса няма
143
1
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
С мутробетона приключих ... мноооого отдавна.Фекални води се изливат директно на плажовете, безбожни цени, претъпкано, мръсно, обслужване под всякаква критика ...НЕ БЛАГОДАРЯ !!!Като бутнат поне 50% от хотелите, направят пречиствателни станции, премахнат мутрите от плажовете, може и да се замисля.
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
nito cherno more, nito sofia.

Спонсорирани публикации