Арогантността на Семерджиев е подклаждана от контактите му в МВР

Проявени са всички слабости на корупцията, обясни психолог
8 юли 2022 16:33, Петя Славова
114
Арогантността на Семерджиев е подклаждана от контактите му в МВР
Снимка: БГНЕС

Трагедията, която предизвика Георги Семерджиев породи много въпроси, свързани с правосъдието в България.

"Основното в този случай е неуважението към закона, което се възпитава в България в продължение на десетки години. То е много лесно видимо на пътя. Всеки от нас, който управлява автомобил, има по няколко случая на ден, които показват това", каза пред Нова тв бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Още по темата

"Гледайки въпросния сравнително млад човек и снимките, които се показват, това ме кара да мисля, че той е доста арогантен и тази арогантност е подклаждана най-вече от контактите му със служители на МВР. Оттам е и идеята, че за него съществува безнаказаност", добави той.

Според психолога Росен Йорданов не бива да се правят генерализации по случая, защото в него има криминални елементи. "Всички слабости на корупцията и несъвършенства на системите от най-ниски до по-високи са проявени. Несъвършенствата на системата не се борят с истерии и с емоционални изказвания, които имат силен ПР-ски елемент, а с ум", категоричен беше той.

По думите му при подобни случаи, при които има алкохол и наказания, задължително трябва да се въведе пробация. "Пробационният надзор означава, че този човек трябва да бъде вкаран в програма за корекция. Смисълът на това, когато сбъркаш, е да се коригира поведението и да се следи как се случва тази корекция", посочи Йорданов.

"Това е чисто криминален случай, но е извършен на пътя, така че няма как да не го свържем и с безопасността", коментира Росен Рапчев от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

"Контролът е част от цялата система за безопасност, но той не е всичко", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
9
 
! Отговори
Високи сини планини преди 1 година
навред корупция цари, тук кражби винаги ще има, от ДС мафия непобедима!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважението трябва да се заслужи. МВР прилича на организация, която си набира кадрите от бивш цирк. Политик и полицай в българския език са мръсни думи. Ще го докажа - колко вица има за политици и полицаи има и колко за миньори? Полицията е на нивото на един средношколски театър. Излиза някакъв си с все пагоните пред камера и казва мъдро "работи се по случая". Резултат - нула. Някакъв си пенделл с татуси на лицето заслужава повече закрила от майка с 2 деца, дето я бъхти мъжът й - пияница?
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семерджиев ще го вкарат в затвора, там ще му разкажат играта, щото е играл с ченгетата, миската също ще си изпати, но жените в сливенския нямат агресивния нрав на мъжете, може само да й оскубят косата :)))
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ушевите им дай да точат нафта и да тормозят нормалните граждани.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са знаели чее нарко дилър и че употребява наркотици кара незаконна кола с незаконни номера и без книжка от много години но са си затваряли очите. Беше въпрос на време да се случи това което се случи с погубените животи на две млади момичета. Докога ще търпим Мутрите в полията да се подиграват с 6 000 000 народ. След като това наркоманче уби децата всички се сетиха чее играл с полицията и те са му осигурявали чадъра.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко чудо за три дни, всичко ще си продължи както преди.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рашков кога ще направи масови проверки в мвр, а се прави че решава нещи като тормози невинните шофьори?
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27 Да сега ще си го изкарат на невинните шофьори, а двупръсточелите фуражки даже няма да ги уволнят щот са много ценни, ама за такива като Семерджиев.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е на всички, че има такива гамени, обаче на мен ми е чудно, как миската е станала полицайка, мейби с връзки :)))
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня с голямата глава(джамджаната) сместо да изчисти МВР-то се занимава с глупости, да прави скалъпени обвинения. То ясно, че нашите политици са корумпирани, но ще трябва да си напъне голяма глава да измъдри нещо смислено.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък кифлата полицайка плаши с възмездие тези, който я попържат справедливо.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи масов полицейски произвол над шофьорите ще има, но проверки в мвр няма да има? какво криете с тези акции?
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росен Йорданов, придворният психолог на Цветан Цветанов и несъстоял се депутат от "Републиканци за България". Само като прочетох името му и спрях по средата на материал. Иначе уважения към Емануил Йорданов.
19
0
 
17
 
! Отговори
Според Емануил преди 1 година
"Основното в този случай е неуважението към закона, което се възпитава в България в продължение на десетки години." ------ Ами ти преди 20 г., когато беше министър на вътрешните работи, какво направи, за да има уважение към закона? Спомням си за какво си подаде оставката... А психологът Росен съветва да не истеризираме? Вие ни докарахте до лудост с беззаконието, а сега ние сме били истерични? Това не е чисто криминален случай, това е политика на систематично унищожаване на държавността, Росене!
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега всички в районното да ги уволнят следващите пак да прикриват семерджиевци.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя щял да вкарва завършения убиец в "Програма за корекция"...!Ще черпим отново опит от онези отвъд океана. С десетки програми в годините, затова се стрелят през ден...! Да са ни честити евроатлантическите ценности.
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки квартал и всяка маала има по няколко нискочели като Семерджиев с полицейска закрила.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушевите много добре са знаели за тоя, но не само, че не са му пречили, но и са му помагали и опъвали чадъри над него.
14
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вие май съобщавате като новина нещо, което отдавна не е. Вместо да изригвате, помислете как това да се промени. Бандитите си имат полиция, МВР и съд. Борисов, с пачките и кюлчетата, си има Гешев. Христо Иванов, с Прокопиев зад гърба си, щяха да си имат Лозан Панов като че ли, струва ми се така, но той се поизложи като кандидат за президент. Наркодилърите си имат кварталния. Знаем го всички, но нищо не се прави.
13
2
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
не дядо чичо