Веднъж се живее: 11 500 лв. за новогодишен пакет във Велинград

В курорта доволни, 70% от местата са заети
18 окт 2022 21:50, Красимир Ангелов
256

Малко повече от 2 месеца остават до Коледните и Новогодишни празници. В накъсяването на времето все повече хора резервират заведения и хотели, където да посрещнат празниците. Други пък по традиция ще си останат вкъщи.

Част от офертите за Нова година обаче са повече от шокиращи. 11 500 лв. достигна цената за новогодишен пакет в България. Това е цената за президентският апартамент на хотела за общо 4 дни. В него могат да отседнат до 6 човека. Предложението е на хотел във Велинград и стана повод за множество коментари в социалните мрежи.

Те обаче се приемат изключително положително от страна на туристическия бранш във Велинград.

"Това са нощувките, закуските и вечерите, разбира се, празничната вечеря на Нова година, богата програма, уникална музикална заря, целодневна детска анимация, спа център и богатството на Велинград - минералната вода", обясни мениджърът на хотел Анна Божкова.

"Това е нова година. Ако някой иска само да се нахрани и да гледа телевизия, и да му излезе почти без пари, той ще си остане вкъщи или ще отиде у комшията", смята председателят на СХР "Велинград и Западни Родопи" Златко Златанов.

Потребители и експерти сравняват предложението с оферти за екзотични дестинации, които се оказват по-евтини. "Комплимент е, разбира се, да ни сравняват със световно известни дестинации като Дубай и Малдивите", коментира Божкова.

"Не може Велинград да го сравняваме с Румъния, Албания и да не обиждам други държави. Велинград трябва да се сравнява с най-високо поставените в туризма", каза Златанов.

А туристи в града не приемат еднозначно скъпите оферти. Наша проверка показа, че по-скъпите оферти за новогодишната нощ във Велинград вече са изчерпани. Близо 70% от курорта вече е зает, а има и изцяло разпродадени хотели за изпращането на 2022 година.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие го виждате това като - "я ме вижте какви пари имам - дреме ми", нали? А аз го виждам като "оставил си апартамента празен и сега си в нашия хотел пиян на кирка, че адресът е на рецепцията, ключове са в стаята и май ще се прибираш по чорапи, защото току що ти откраднаха и колата."
164
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РОССИЯПавеле, лягай си вече, бе, баце. Тия кашони в склада няма утре сами да се подредят.
163
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо няма бе нека празнуват хората,щом са си изкарали парите с честен труд.
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РОССИЯбегай в Челябинс не мърси въздуха в ЕС мишка
161
10
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 1 година
То скоро ще е безмислено за тебе готвач Путин е стратег ще думне военните заводи в БГ с една стратегическа ядрена ракета и въобще няма да се обяснява а Крим е руски който не знае и още пита
160
1
 
6
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 година
Аз празнувам еврейската нова година за 6000 лядната година ще ходя у космоса за 111 милиона евракиса и ще чадим с Илон мъск ман
159
0
 
19
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
За тоя 2 двузвезден крайпътен мотел ли искат 11 к банкет,че то още 11к като дадеш ще си купиш сдудио там смех.
158
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безсрамно високи цени. С тях могат да привлекат единствено wanna be-та и да създадът лош имидж на локацията. Има вариант, това да е и лош маркетинг, за да бъдат избрани други дестинации. Така или иначе, за по-малко от 11 хил лв, ще празнувам доста луксозно във Виена, Барселона, Рим, на яхта в Гърция или в Маями. Все пак нерде Велинград, нерде Стамбол
157
0
 
17
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Златко Златанов е кажи чесно на дядя си Златю от Златоград кръстен .Тоя като млад компоти с хлеб ядеше сега ме прашта у комшията аре в лево ууе селооо
156
1
 
21
 
! Отговори
Военен брокер преди 1 година
В цената явно влиза и тройка с Галена и Преслава,или групов със 7 второразредни певачки.Или за асексуалните интелигенти пакет и пуше и шмъркане с хазарта,а призидента ти държи реч на живо след 8 мата линия и 7 мия коз...
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига.. Македония и Сърбия от край време са си близнаци по манталитет никога няма да направят сделка с 1% в полза на бългapия и тва трябва да е ясно все пак не им се сърдете руската школа е безпощадна
154
1
 
29
 
! Отговори
Ставри Магазинеро преди 1 година
Стар бакалски трик . Вдигаш цената на Макс ... и почваш да се жалваш на всички че стоката тооооолкова я търсят че не останало ........ и чакаш шараните да клъвнат . Мухахахахахахахааааааа .
153
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много бизнеси от който се изкарват яко кинти. Това с програмистите го забравете, взимат някакви 5-10к на месец. Същите пари в строителството ги взимаш за няколко дена и не пречи да си отидеш на Велинградчето. Най-забавно са коментаторите един в Испания щял да ходи друг на Малдивите а заплатата им 2к таван. Други викат трябвало данъци, да бе няма грижи турете данък и половината ще се преместят по чужбина а вие пак ще рупате люцерна. Хората с пари са ги направили не защото са пpости.....
152
1
 
22
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Я мислим и 500 лв бакшиш да им оставим та да стане кръгло 12k... Мухахахахахахахахаа
151
0
 
37
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Да дадеш 11 500 лева за да прекараш 4 дни в ци-га-нск-ият бордей Велинград е висша форма на кре-тенизъм
150
2
 
8
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Такива като тоя павел най-вероятно ще умрат от студ и глад тая зима.. и слава Богу..
149
1
 
17
 
! Отговори
Да бе да преди 1 година
И сервитьора се казва Илон Мъск.
148
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За толкова пари, точно във Велинград би отишъл само някой селски бек. Такива хора, колкото и пари да имат, се чувстват удобно само на подобни, подхождащи на произхода и класата им места. На изискано място, където получаваш качество за парите си, изглеждат комично. Имам преки впечатления, работил съм в някои от най-престижните хотели в света.
147
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това са нощувките, закуските и вечерите, разбира се, празничната вечеря на Нова година, богата програма, уникална музикална заря, целодневна детска анимация, спа център и богатството на Велинград - минералната вода", обясни мениджърът на хотел Анна Божкова."--------------Пак не виждам нищо, което да оправдае цената.
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Павел е ***. Не може някой да е такъв злетак и сериозно да повръща такива умствени че кии.

Спонсорирани публикации