Веднъж се живее: 11 500 лв. за новогодишен пакет във Велинград

В курорта доволни, 70% от местата са заети
18 окт 2022 21:50, Красимир Ангелов
256

Малко повече от 2 месеца остават до Коледните и Новогодишни празници. В накъсяването на времето все повече хора резервират заведения и хотели, където да посрещнат празниците. Други пък по традиция ще си останат вкъщи.

Част от офертите за Нова година обаче са повече от шокиращи. 11 500 лв. достигна цената за новогодишен пакет в България. Това е цената за президентският апартамент на хотела за общо 4 дни. В него могат да отседнат до 6 човека. Предложението е на хотел във Велинград и стана повод за множество коментари в социалните мрежи.

Те обаче се приемат изключително положително от страна на туристическия бранш във Велинград.

"Това са нощувките, закуските и вечерите, разбира се, празничната вечеря на Нова година, богата програма, уникална музикална заря, целодневна детска анимация, спа център и богатството на Велинград - минералната вода", обясни мениджърът на хотел Анна Божкова.

"Това е нова година. Ако някой иска само да се нахрани и да гледа телевизия, и да му излезе почти без пари, той ще си остане вкъщи или ще отиде у комшията", смята председателят на СХР "Велинград и Западни Родопи" Златко Златанов.

Потребители и експерти сравняват предложението с оферти за екзотични дестинации, които се оказват по-евтини. "Комплимент е, разбира се, да ни сравняват със световно известни дестинации като Дубай и Малдивите", коментира Божкова.

"Не може Велинград да го сравняваме с Румъния, Албания и да не обиждам други държави. Велинград трябва да се сравнява с най-високо поставените в туризма", каза Златанов.

А туристи в града не приемат еднозначно скъпите оферти. Наша проверка показа, че по-скъпите оферти за новогодишната нощ във Велинград вече са изчерпани. Близо 70% от курорта вече е зает, а има и изцяло разпродадени хотели за изпращането на 2022 година.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
21
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Спекулата не е забранена и просто може да се каже "не".Аз лично толкова пари за Велинград не бих дал.
184
2
 
15
 
! Отговори
запознат с парата преди 1 година
За тия пари ще изкарам 1 седмица ол инклузив в Лисабон. И да ще има празнична вечеря за НГ
183
0
 
26
 
! Отговори
От първа ръка преди 1 година
Заплатите на персонала в тези кожодерски хотели да смешни
182
0
 
16
 
! Отговори
гледал оферти преди 1 година
Тия понеже много му разбират съм убеден че ще им ги дадат тия суми. Аз лично не бих си дал 3 месечната заплата за 2 дни във Велинград
181
0
 
28
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Селяците- парвенюта не свършват. Ще се кефят на чалга, ще се мислят за Бил Гейтс, ще се оригнат и ще са щастливи! А в действителност са никои!
180
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вал Посмали малко. 4000лв за 2ма излезе една седмица тази година в Кушадасъ. А и офертата за 11500 е за до 6 човека с всичко друго осигурено- масажи, СПА и т.н. Не че съм фен на тоя тип екстри и бих отишъл на Нова Година на такова място, но за под 2000 на човек не е нищо бомбастично. Между другото камънаците на Кушадасъ не струват грам. В Гърция има куп места с читав плаж даже и да са идея по-скъпи. 2 хотела с плаж, но на километри от всичко останало някак си не правят добър морски курорт.
179
0
 
21
 
! Отговори
хмм 2 преди 1 година
Не е Нова Година, но предпочитам една хубава екскурзия до интересна дестинация в друг момент и Нова Година в някой хубав ресторант в София пред това да дам толкова пари за... Велинград. А и не разбирам вълнението около Нова Година - ден като ден, сменяме една цифра в календара. Нищо не се променя с това. Разбирам да празнуваме така равноденствия, или рожден ден, но Нова Година... А като почнат и навсякъде с програми, "певци" и т.н. и е някакъв ад да си намериш място без програма и с хубава храна
178
2
 
10
 
! Отговори
хмм преди 1 година
Ако 6те човека всеки има истински легло (а не диван), поне 2 бани и т.н. излиза по 2000лв на човек за 4 дни, т.е. 500лв на вечер. Не е толкова скъпо предвид, че е нова година. Но аз не бих се наврял във Велинград. Скоро пътувам за Тайланд - взехме си бизнес класа - 6000лв на човек отиване и връщане. Голям, 18+ етажа, 5* хотел е 200-250Е на вечер в Bangkok. В Phuket, 5* комплекс точно на плажа и стая с гледка е 500Е на вечер за стая (т.е. 500лв на човек, колкото и Велинград). Да, не е Нова Година
177
2
 
30
 
! Отговори
Това е истината преди 1 година
За толкова пари, точно във Велинград би отишъл само някой селски бек. Такива хора, колкото и пари да имат, се чувстват удобно само на подобни, подхождащи на произхода и класата им места. На изискано място, където получаваш качество за парите си, изглеждат комично. Имам преки впечатления, работил съм в някои от най-престижните хотели в света.
176
2
 
24
 
! Отговори
българин преди 1 година
Трябва да си напълно ненормален да идеш при селяните във Велинград за тия пари !
175
7
 
0
 
! Отговори
Trafikanta преди 1 година
Prezidenskia apartament go vzimam as no sas vsichkite ekstri i sas dobroto obslughvane samo da ima spokoistvie bes nekoi dase napregat cenata me ostroiva rezerviranoe
174
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 186 Какъв лукс се предлага в съседните ни страни. Я разкажи ни.
173
1
 
9
 
! Отговори
Антизелено преди 1 година
У Велинград щели да трошат пари слънчевбрягските бежанци
172
0
 
5
 
! Отговори
Ташунко сапа преди 1 година
Голям ташунко, смееех
171
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е дребна сума, дори за едно дребно Ай Ти
170
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея изобщо не са в ред. Велинград е едно тъпо село.
169
1
 
31
 
! Отговори
Вал преди 1 година
За тези пари 1год ше искарам в 5зв хотел в Кушадасъ ве хотелиери, и то ол инклузив, ваща работа, ден година храни
168
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някак си предпочитам Виена пред Велинград и то за 500 евро 🤣
167
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са почти $6000 или също толкова евра. Ами да се огледат и да видят в съседните ни страни, за такива пари , какъв лукс се предлага. Аман от самозабравили се ***!
166
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко трябва да си т..ъп, че да идеш точно във Велинград за толкова много пари?!!