Веднъж се живее: 11 500 лв. за новогодишен пакет във Велинград

В курорта доволни, 70% от местата са заети
18 окт 2022 21:50, Красимир Ангелов
256

Малко повече от 2 месеца остават до Коледните и Новогодишни празници. В накъсяването на времето все повече хора резервират заведения и хотели, където да посрещнат празниците. Други пък по традиция ще си останат вкъщи.

Част от офертите за Нова година обаче са повече от шокиращи. 11 500 лв. достигна цената за новогодишен пакет в България. Това е цената за президентският апартамент на хотела за общо 4 дни. В него могат да отседнат до 6 човека. Предложението е на хотел във Велинград и стана повод за множество коментари в социалните мрежи.

Те обаче се приемат изключително положително от страна на туристическия бранш във Велинград.

"Това са нощувките, закуските и вечерите, разбира се, празничната вечеря на Нова година, богата програма, уникална музикална заря, целодневна детска анимация, спа център и богатството на Велинград - минералната вода", обясни мениджърът на хотел Анна Божкова.

"Това е нова година. Ако някой иска само да се нахрани и да гледа телевизия, и да му излезе почти без пари, той ще си остане вкъщи или ще отиде у комшията", смята председателят на СХР "Велинград и Западни Родопи" Златко Златанов.

Потребители и експерти сравняват предложението с оферти за екзотични дестинации, които се оказват по-евтини. "Комплимент е, разбира се, да ни сравняват със световно известни дестинации като Дубай и Малдивите", коментира Божкова.

"Не може Велинград да го сравняваме с Румъния, Албания и да не обиждам други държави. Велинград трябва да се сравнява с най-високо поставените в туризма", каза Златанов.

А туристи в града не приемат еднозначно скъпите оферти. Наша проверка показа, че по-скъпите оферти за новогодишната нощ във Велинград вече са изчерпани. Близо 70% от курорта вече е зает, а има и изцяло разпродадени хотели за изпращането на 2022 година.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм, че НАПаджиите ако скочат в тия хотели по Велинград кой знае какви схеми ще открият
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен150Точно така е. Стани и ти програмист, не е кой знае какво.
143
0
 
18
 
! Отговори
HMLF преди 1 година
НАП да се самосезира и да разгледа резеврациите!
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе! Програмистът не е държавен служител! Така че.
141
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Павката си мечтае за някаква революцийка, дето е само в кyxaтa му главица. Павка, излез малко, разходи се, виж се с хора, различни от себеподобните ти. Пък и до близкия град отиди, не е страшно, даже ще ти помогне.
140
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма начин да си похарча "една" заплата за коптор във Велинград за две вечери . да си празнуват сами . аз отивам в дубай на плажче за НГ
139
4
 
9
 
! Отговори
До 150 преди 1 година
Осигуровката на един програмист е върху МОД. Твоята е наполовина. Той плаща два пъти повече от теб. Ако вдигнат МОД от 3400лв, както е сега, на примерно 10 000лв, то той ще плаща 6 пъти повече от теб. Но после и ще взима 6 пъти по-голяма пенсия и пак ще се оплакваш :)
138
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя тия програмисти, всъщност това са едни неграмотни хора, които не виждат по-далече от екрана на компютъра. Никаква работа не вършат всъщност. Това е една куха работа. И е време да им се облагат с по-голяма ставка доходите. По-голям данък да плащат! Да получават 10 хиляди лева за нищоправене и да плащат 300 лв. данък е абсурдно! Поне 6 хиляди на 10 данък да плащат! А не аз да взимам 2000 и да плащаме еднакъв данък!
137
6
 
9
 
! Отговори
Павел преди 1 година
Айде да не ми обяснявате ясно е че и вие сте от тези. Като ви дойде реда да не ревете само като ученички. Искам ви пак така смело да обяснявате колко сте велики. Не остана кой да работи в тази държава. Само щракачи
136
2
 
14
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
С по-малко пари ще изкарам много по-добре в южна Испания.
135
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Павеле, откъде тая злоба към хората и света. Никой не ти е виновен, че нямаш пари да си избършеш гз. Образовай се, специализирай, само със завист нищо не се постига.
134
4
 
9
 
! Отговори
До 145 преди 1 година
Ти за колко запорирани ИТ компании си чувал? И знаеш ли колко време минава след като софтуерен разработчик обяви в LinkdIn профила си, че е свободен до първото му интервю? Около 15 минути. Да не говорим, че 75% от бранша работи дистанционно за чужди компании. За нас работодател е света, не ТКЗС-то на село.
133
6
 
3
 
! Отговори
До аномимен преди 1 година
Данъчните от НАП като ти запорират компанията, запечатат я и всички остават без работа.
132
2
 
3
 
! Отговори
До Павел преди 1 година
Като е толкова лесно ти защо не си на столче и климатик, ами върхът в "кариерата" ти е звеновод.
131
2
 
8
 
! Отговори
До нападжията преди 1 година
Ти май бъркаш работника със собственика на компанията. Какво му пука на софтуерния инженер за бакиите на компанията? Него го осигуряват на целия доход. От там нататък не е негова грижа. Няма ИТ компания, която да осигурява под реалните пари. Просто няма да намериш програмисти.
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ще почивам в Дубай за Нова Година.После мисля да отскоча до Египет за подводен риболов.Мисля да съм на диета само шампанско и черен хайвер.За вас незнам щом ви харесва Велинград ок.
129
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Павел"Оня" строй, както и Путин са любими на непрокопсаниците, дето не можете да цял живот да си надделеете на масрафа. Мечтата ви е да си вземете каквото ви харесва от тия, дето са постигнали нещо.
128
4
 
7
 
! Отговори
Петър до Павел преди 1 година
Пропусна и също затваряне в Белене, национализация, принудително коопериране, разстрели без съд и други гениални решения, изпълнени навремето от високоинтелигентни индивиди като тебе.
127
5
 
4
 
! Отговори
До до 135 преди 1 година
Ми аз така веднъж един познат, който е софтуерен инженер, работеше в една компания и се хвалеше с високи доходи, викам чекай да ти покажа. Пуснах сигнал в НАП. Отидоха им на проверка и установиха задължения. Баааам- написаха и ревизионен акт и им запорираха сметките
126
11
 
6
 
! Отговори
Павел преди 1 година
Знам им аз труда. Само гледат кого да излъжат да откраднат парите на отрудените хорица. Едно време имаше заводи имаше производство а сега само копчета и измами. Нищо той Путин започна да ви оправя и всичките дето вода уморени не сте пили ще свършите много лошо. Ще ми зема пари да стои на стол на климатик. Айде бе