Ген. Миланов: Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев

„Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той
Обновена: 1 май 2023 17:19 | 1 май 2023 17:19, Йоана Цонева
167
Ген. Миланов: Атентаторите вероятно са имали информация за маршрута на Гешев
Снимка: БГНЕС

Възможно е детонацията на бомбата, поставена на пътя на кортежа на главния прокурор Иван Гешев, да е била задействана електронно. Това означава, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине обвинител номер 1. Това заяви бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов.

„Ако това взривно устройство е сложено отстрани на пътя и е задействано в момента на преминаване на кортежа, това означава, че има теч на информация”, каза той.

Още по темата
„Отдавна не сме имали подобна ситуация, това създава сериозно напрежение и грижа на службите за обществен ред”, обясни Румен Миланов пред "Нова телевизия".

Той оценява положително, че няма пострадали хора и отбеляза, че от официалните данни на МВР към момента не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана.

„На подобни инциденти се събират всички ръководители на службите, което не е добре. На подобни места е добре да отидат експертите, които бързо да могат да разберат механизма на това деяния”, изказа лично мнение той.

„Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ген. Миланов, много сте прости. Атентсторът е един и това е самия гл. прокурор. Защо се връзвате на тези селски номера.
52
4
 
8
 
! Отговори
ЦРУто преди 1 година
Се издъни, неможа да опази кастета от опикванье .. сега ще му леят коьршум.. С тая смешна постановка и в драматичният неможете да спечелите публиката.
51
2
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Българският Фалконе,Гешев само гдето не е...взривен,щото Мафията му няма...зъб. Ако беше...обратното,щяха още да го...събират по чукарите.
50
10
 
12
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Из.вра Те ня ци те пак дрънкат нелепици.Да Гешев сам си прави атентати ,когато е със семейството си,за да псхясат.Безсрамници,злодеи,лишени от всичко човешко
49
6
 
11
 
! Отговори
3 Кила преди 1 година
Много скапана постановка, жалки лаици. Но шумотевицата ще е яка! 3кг обръщат БТР.
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то е ясно че е задействанно дистанционн, въпроса е защо са го задеиствали пред кортеже и отговора е само един, акция на самия Гешев да се изкара голем герой, всичко останало за покушение, атентат и тем подобни е шменти капели
47
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То българите вече забравиха, че има такъв персонаж Гешев и никаква дейност не развива, та решил да ни напомни за себе си. Какво нещо е тщеславието! Даже и цял сценарий за филм ще си измислиш, за да се заговори за теб!
46
5
 
14
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Целият свят видя че Пеевски и Борисов са крадци. Само в България казват че те са "честни политици". Пеевски владее медиите и нарежда да се пише за него че е Майка Тереза.
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атентаторите ,вече са в Москва ..Поне ще се разкрие ,кои са връзката им в България ...
44
8
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Приветствие скоропрезидента Румен Радев ще бъде клиент на прокуратурата.
43
4
 
7
 
! Отговори
В Павлоград братушки преди 1 година
изпариха склад и завод с военна тебника колкоъо за една малка война. Обаче за това никой не пише, никой не говори. Шшшш тихо! Тихо не казвай на никой. Че големият брат ще се разсърди. Важно е пиеатката по Каскета да се обсъжда и да държи вниманието на хората фокусирано!
42
4
 
9
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Дека ви е трапо от бомбата или някаква следа поне дайте .Ще излезе май кьор фишек.Нема да мой да се отвори парашута на някой с тези опорки
41
8
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Името на президента Кокарджа е Румен Радев кокарджанов . Който е отговорен за охраната на НСО и знае маршрута на Гешев главният прокурор, който беше атакуван днес с терористичен акт.Сега обаче службите започват много сериозно разследване и ще стигнат и до поръчителите и изпълнителите на атентата. Нашите бг следователи и ат потенциал и възможности да докажат вината на организаторите.Ще има правителство и ще има ИМПИЙЧМЪНТ и президентът ще бъде разследван по много престъпления против държавата.
40
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
"Ген." Миланов апострофираше илюстрацията на липсата на сцепление на асфалта по пътя към Своге. После се оказа е наистина въпросния участък не отговаря на изискванията... Сега, а и не само, се изхожда без да е подготвен(и квалифициран).
39
4
 
7
 
! Отговори
Самюел Финци преди 1 година
До галоша под номер 37: какви посещения в Киев, за какви щуротии ми говориш, бе козел !По голям *** и твърдоглав комунист от него аз не познавам !Той ако може би удавил Зелебоба в "чаша с вода" ако имаше възможност, за да угоди на рашките, камо ли да помага по някакъв начин на хохлите.Всичко е един долнопробен цирк, за да запази поста и върховнитеси привилегии в държавата, бе овчии . . .
38
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН си вкара нов автогол с този атентат !!!
37
7
 
5
 
! Отговори
Питам се преди 1 година
А дали атентаторите не са имали за мишена друг кортеж? На явна мутра?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 36. Все си е дистанционно
35
6
 
11
 
! Отговори
Пак питам преди 1 година
Къде Фелдфебелът Радев, да размаха юмрук и да защити българските институции? Или още има повече доверие в Черепа, отколкото в Прокуратурата! Нали от неговият юмрук тръгна разбиването на държавата?
34
1
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
Електронно може би визира таблет или друго малко устройство и през нета е активирано.