Ясен Тодоров: Това не е опит за атентат, а атентат

Днес можеше да избираме нов главен прокурор, заяви той
2 май 2023 09:40, Стела Стоянова
85
Ясен Тодоров: Това не е опит за атентат, а атентат
Снимка БГНЕС

"Ако главният прокурор не се е придвижвал с брониран автомобил, Висшият съдебен съвет трябваше да свика извънредно заседание и да избира нов главен прокурордствието.Мога да потвърдя думите на директора Борислав Сарафов, че устройството е било предназначено за убиване, а не за сплашване“, каза пред БНТ Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба.

"Това не е опит за атентат, а атентат. И опит за убийство", коментира той опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. По неговите думи, това е мнението на експертите от специализирания отряд за борба с тероризма. Взето е вече и становището на водещ световен експерт по антитероризъм и взривове.“ Ако се наложи, по време на разследването официално и по надлежния ред ще се изиска помощ от такива специалисти. Работи се по всички възможни версии", заяви Тодоров.

Още по темата

."Доста професионално изпълнение - взривът е задействан точно, когато автомобилът, с който се е движел главният прокурор, е минавал покрай него. Със сигурност е планирано мероприятие, подготвяно дълго време. Не мога да потвърдя информацията, която излезе, че по друг маршрут е имало друго взривно устройство. Не отричам, но и не потвърждавам. Подготовката е била много сериозна. Уцелен е и момент, в който може би и самата бдителност около главния прокурор е била намалена. За да се стигне до такъв взрив, явно има пропуски на много места", заяви още Ясен Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
2 преди 1 година
Него го назначиха..никой не го е избирал. Конкурс с единствен кандидат. Толкова ли ви е къса паметта?
64
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.. преди 1 година
Червената проруска МАФИЯ е бясна от поредния си грозен провал!ТОВА МЕ КЕФИ...
63
2
 
5
 
! Отговори
До Ясен Тодоров преди 1 година
Абе Мунчооо...я изкарайте ония запис между политици и мутри дето в прав текст се заплашваха прокурори,съдии,следователи и служители на МВР и ще ви стане ясно кой е организатора на този терористичен акт срещи Гл.прокурор!!!
62
1
 
1
 
! Отговори
ОТ ТУК НАТАТЪК.... преди 1 година
....ЩЕ ИМА САМО НЕГАТИВИ ЗА РУСКАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ У НАС!!!!ДОРИ АТЕНТАТА ИМ Е ОТЧАЙВАЩО НЕКАДЪРЕН!!!/Да не говорим за просташките им медиини изяви на неуки и прости журналисти!/
61
0
 
2
 
! Отговори
АТЕНТАТ или не.... преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ БЕТОНИРАХА ГЕШЕВ НА ПРОКУРОРСКОТО МЯСТО С ТАЗИ ПОРЕДНА ПРОСТОТИЯ!!!!!!!!
60
1
 
0
 
! Отговори
АБСОЛЮТЕН ФАКТ! преди 1 година
ТОВА АТЕНТАТ !!!НО КОМЕНТ!!!!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах ти мазна,гнусна гербава под..го!
58
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Днес е Св. цар Борис, покръстител на българите -хубав празник. А го обърнахме в ден на гъзолизците. Един през друг бързат да докажат преданост на Каскета. Не е добро това...
57
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Днес слушам коментари на обикновени негласуващи люде-парламента от четири страни и който излезе, с Калашник. Общо взето такова е мнението на над половината от българите. А както е известно, лудите се активират за две седмици след подобни събития.
56
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е то по тая логика може да изкажем мнение, че не е атентат, а опит за атентат, защото Гешев е знаел и се е качил в брониран автомобил. Сега казвайте бързо, експерти-яйцето или кокошката?
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре щеше да стане - една мутра по-малко...
54
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 1 година
Този Тъмен да ни припомни кога са се издънвали професионалните убийци! От Луканката до днес са убити над 400 "знакови" фигури и няма грешка.
53
0
 
8
 
! Отговори
Парадокс преди 1 година
Опит е, защото няма резултат!
52
5
 
5
 
! Отговори
Хахахахаха преди 1 година
Ееее, стига сега атентат, Ленчето , умното и красивото каза, че щом не се е разклатил парапета е малък фишек
51
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 година
Българското комедийно кино е загубило добър артист в лицето на този Ясен. Егати професионалистите дето няма да знаят че Каскета е брониран. Дето ще сложат бомба от само 3кг. ДО пътя вместо НА пътя или под колата. Резулатата ще е "кратер" от 30 см. и правителство. Каскета ще е медиен борец за правдини и справедливост. Нищо че според него ДПеевски не е имал нищо общо с Цв. Василев нито ВЛ. Горанов/ББ с Черепа.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на тоя Нобелова награда за акъл !
49
1
 
8
 
! Отговори
Манолски преди 1 година
Същата медийна истерия и късане на ризи, както опасния Ковид
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е атентат. По- скоро е предупреждение.
47
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Наистина не знам дали това е било опит за или атентат. Другото, което е и по-важна, знам че не ги избирам аз главните им прокурори. Нито вчера, нито днес, нито пък утре. Честита 2023 г.
46
1
 
14
 
! Отговори
pich преди 1 година
Много ми е чудно, тези виждали ли са какво се получава след 3 кг TNT??? И защо се изказват неподготвени ... Окосената трева и незасегнатия храст на 1 метър от взрива ... Добра пиратка е било :)