Няма превишени правомощия при полицейските проверки в заведения в Пловдив

Шефът на полицията с разбиране относно състоянието и позицията на клиенти
8 май 2023 13:34, Елка Василева
64
Няма превишени правомощия при полицейските проверки в заведения в Пловдив
Снимка: архив, БГНЕС

По повод изнесената информация и видeа за специализирана полицейска операция в едно от големите нощни заведения в Пловдив и жалби за превишени полицейски правомощия, държа да информирам обществеността, че това е извършено с моя заповед от 2 март 2023 година, с която е разпоредено на всички структури на областната дирекция на полицията и най-вече на отдел "Криминална полиция" добиване на предварителна информация относно държане, употреба и разпространение на наркотични вещества в нощните клубове. Това каза на пресконференция директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов. Той подчерта, че до момента се проведени няколко такива операции, сред които и в цитирания по медиите клуб.

Още по темата
Акцията започва на 5 май, като във всички проверени клубове всички лица, намиращи се там към момента, са проверени, извършен им е полицейски обиск, съставени са съответните протоколи. Намерени са наркотични вещества и райски газ както на различни места в заведенията, така и в отделни лица, за което са образувани досъдебни производства срещу тях. На 6 май е извършена проверка в цитирания в медиите нощен клуб по аналогичния начин, като са установени 14 непълнолетни лица, които са били с декларация за придружител, отделно в две от лицата са открити наркотични вещества, като по единия случай е образувано досъдебно производство, а в другия бързо полицейско производство.

Наркотици са намерени в едно от сепаретата, за което досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, каза още шефът на полицията.
Относно начина на извършване на проверката в клубовете Костадинов заяви, че той е коренно различен от работата на полицията на други места, тъй като по думите му в тези заведения е обществена тайна, че се употребяват, някъде и разпространяват наркотични вещества.

Той изрази разбиране относно състоянието и позицията, в която са се озовали голяма част от клиентите, но за да се постигне някакъв резултат, колегите му са преценили, че трябва да се извърши проверка и най-вече, когато има съмнение, че някои от лицата притежават такива вещества. Той подчерта, че за целта са били освободени четири помещения - по две за жени и мъже, като проверките са извършвани съгласно процесуалния кодекс.
(БТА, Ирина Шопова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия келешчета,дето се оплакваха по телевизора,че им били нарушени правата,ако са били чисти,щяха спокойно да изчакат проверката,а не да се жалват?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 - Значи, давам 1000 лева на едно полицайче, да влезе и да "открие" в джобчето на някой случаен 0.2 грама трева и айде, затваряме. Ехеее хее! Законотворци :)
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в нормална държава тоя шеф и всички участници в тоя погром щяха да са дисциплинарно уволнени вече
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Като гледаме какво става по улиците от разни неадекватници,даже малко им е било." - Бреййй шефа ше казва той, на хората как да живеят! А ревете, когао някой с 5 дипломи и няколко стотина милиоа пред вас прави същото.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и на какво основание са иземвали телефони на хората и са им трили видеа от тях? и как така ще ги разсъбличате бе
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато в заведение се открие клиент с наркотик,тутакси затваряне на заведението.Само така собственикът ще има мотивация да не допуска подобни типове,а не обратното,ползването на дрога да му пълни заведението.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, да отидат на всеки паркинг на мол след края на работнот време, повече наркотици ще намерят!
11
1
 
13
 
! Отговори
Мафиотска държава преди 1 година
Акцията е срещу заведението и хората са просто пълнеж. Целта е да се принуди заведението да продава техните наркотици. Всички знаем, че цялата полиция покровителства разпространението и продажба на наркотици. Просто тея шефове на това заведение не искат да дават рушвет. Затова са го отнесли посетителите. И на полицаите и шефа им нищо няма да им направят просто защото гарван гарвана око не вади.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6 - Да го каже, като не са 50 парчета и проверява разни шечета ... знаеш ли колко безработни има от МВР такива?
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледаме какво става по улиците от разни неадекватници,даже малко им е било.Като че ли не знаем,че в заведенията се сипе дрога като от чувал с брашно.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Шефът на полицията с разбиране относно състоянието и позицията на клиенти" - Ще я видим тая работа в ъда ...
7
2
 
10
 
! Отговори
Извратеняци преди 1 година
Извратеняяците в униформи са опипвали млади нажномъхести ***енца!))
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стана известно че на въпросното заведение за последния месец са му правени 30 различни проверки, не требва да имаш много акъл в главата та да се досетиш че полицията играе ролята на разчистване на конкуренцията, че и телефоните взимали и карали хората да си трият видеозаписите, откъде накъде, ако е задържан някой може да му вземете телефона, ама иначе и във взички случаи немате правото да му гледате а камо ли да триете информация от него
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма не искам, няма недей! като ви каже бг полицай да се събличате, се събличате!
4
6
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Смениха режима в полза на Радев и всички схеми с наркотиците митниците бежанците имат нов началник , продължаваме промяната .Подсъдим си Радев !
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз съм сигурен че и на централна гара има хора с наркотици в себе си, значи ли това че требва да блокираме за 5-6 часа гарата и да разсъбличаме всичките стотици хора там да ги обискираме, това е абсолютно своеволие, ако имате някакви подозрения влизате проверявате ако имате основания задържате и след това обискирате, как ще блокирате часове наред посетителите на едно и друго общественно място, че ще ги и разсъбличате, тая държава да не Ви е някаква бащиния бе ченггета нагли
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да каже тази банда корумпета,все е неистина. Единственият неоспорим факт е че няма престъпление без участието на бивш, настоящ или бъдещ милюполюцай или родата им.
1
5
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Хо хо хо....ако беше станало по времето на Бойко Борисов...лицемери.Уважавам работата на полицията, разчитаме на тях.Но в случая докато произведоха 3 досъдебни срещу лица, пострадаха всички други около тях, ЗАЩОТО ПОЛИЦИЯТА НЕ Е ЗНАЕЛА КОЙ ТЪРСИ И СА ТЪРСИЛИ НАРЕД.АКЦИЯТА Е СРЕЩУ СОБСТВЕНИКА,МОЖЕ БИ НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ВНОСКАТА. НЕЗНАЕМ , НО НЕ Е НОРМАЛНО ВСЕКИ ДА ЯДЕ КАКАЛАШКАТА, ЗАРАДИ ТРИМА. ДЪЛЖИТЕ ИЗВИНЕНИЕ!!!!!!