Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив

Та заяви, че е вероятно да бъде пратен български контингент в Украйна
8 юни 2023 20:00, Нели Христова
235
Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив
Снимка: БГНЕС

Тържествен прием в навечерието на Деня на Русия се състоя днес в руското посолство в София, предаде ТАСС и БТА, като се позова на свой кореспондент на място.

На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци.

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се обърна към гостите с приветствие за празника и отбеляза, че в днешно време всички живеят в епоха на кардинални промени. "Всички ние с вас живеем в сложно време, в период на глобални, кардинални промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е активен субект на текущите процеси, се стреми не само да гарантира спазването на своите интереси, но и да формулира разбираеми за повечето държави принципи на международните отношения, в основата на които са заложени взаимно уважение и равенство, изключващи доминирането и хегемонията", подчерта Митрофанова.

Руският посланик отбеляза, че редица страни, които са поели функцията на "жандарми на планетата", активно противодействат на Русия, но те няма да постигнат резултатите, към които се стремят, макар и да създават известни трудности. "Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък", подчерта Митрофанова.

"Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог", каза още Митрофанова.

Посланикът на Русия в България подчерта значението на народната дипломация в развитието на двустранните отношения и изрази увереност, че сегашното "положение на нещата ще се оправи с времето" и че двустранните отношения ще получат своето ново развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Митрофанова и уснаците са наши хора.И от приказка си разбираме и няма нужда да учим"конграчулейшън"!
66
10
 
22
 
! Отговори
Путлер преди 11 месеца
Думкай са ***, дърта, кумунистическа вещицо!
65
9
 
23
 
! Отговори
Гадна преди 11 месеца
лелче,заминавай си,не те искаме,вземи си и ***.
64
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Митрофанова да внимава с лидерите на Възраждане . Те са в руското посолство под прикритие.
63
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия от 30 години води анти-българска политика. Продаваха ни газ на тройни цени, нефт на двойни. Кирил и Методий ги приписаха на БЮРМ. Всеки структуроопределящ бизнес тук го контролират. И сега тази глупост с Украйна. Еми какво иска митрофанова? Каквото повикало такова се обадило.
62
4
 
8
 
! Отговори
НАТО преди 11 месеца
Предшественикът на Солтенберг е източникът на слуховете за пращане на военни в Нова Украйна. Има инициатива за изпращане на аскер по инициатива на отделни държави. Което не нарушава Уставът на ООН. Андерс Фог Расмусен предполага, че Полша има подобни планове.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Oт Пocoлcтвo, тa нa Пocoлcтвo"... Пoroвopka oт нaй-нoв бълrapckи фoлkлop...
60
12
 
28
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Един руснак наскоро ми каза, че сме най смешния народ на земята! Каза - "над 100 години сте ни благодарни и верни за това, че просто сме си следвали националните интереси! И по време на руско-турската война и по време на ВСВ, винаги сте били просто зона на интерес! А сте благодарни за това.. "
59
8
 
33
 
! Отговори
stefan преди 11 месеца
От малко повече от 130 години насам, най големия проблем на България е Русия.
58
3
 
6
 
! Отговори
Кириак Стефчов преди 11 месеца
Господа! Тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана! Аз не мога да остана тука! Излазям!
57
5
 
10
 
! Отговори
M преди 11 месеца
Мариупол, Мараня, Мъртън и Местната Мафия Молят Митрофанова за Милост, а Митрофанова Марширува с Много Медали.
56
8
 
21
 
! Отговори
опетков преди 11 месеца
До Анонимен Вярно е за омразата, но не можем да "обичаме " един народ, който подкрепя на 80% агресията срещу друга независима държава с претенции да я "денацифицира". Руснаците след тази агресия се смъкнаха и под фашистите, лъсна цялата им демагогия и фалш.
55
7
 
24
 
! Отговори
Муахахаха преди 11 месеца
Иии ето от къде идва фалшивите новини за пращане на Български войници в Украйна!!! Някой да е чул страните от НАТО изобщо да дискутират възможността за пращане на жива сила в Украйна?! НЕ!!!! Ама от месеци българското интернет простраство гъмжи от тази глупост!Агент Гоце онзи ден и тоя я подхвана!А днес, самите автори на глупостта си признаха! Марш в Сибир *** офсо!!!
54
5
 
1
 
! Отговори
Лесни Подуене 1914 преди 11 месеца
Ние сме лесни, ние сме лесни, на агата пич,ките тесни...
53
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Копейките вече и официално са при нея, как без тях.
52
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Опасявам се че за трети път ше има национална катастрофа като съюзник на германия , като гледам какво става в последните 4 дена на запорожкия фронт дори си ен ен признават за колосални загуби на украйна в последните дни
51
20
 
9
 
! Отговори
антидж-ендър преди 11 месеца
айде, дже-ендъри, стягайте мешките и чепиците, ходом марш да защитавате любемата ви бандитска укрия - и не забравяйте да благодарите на магарев, той ще ви натопорчи срещу руските ракети!
50
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Народите никога не са лоши и не трябва да се мразят. Разумните хора тук не мразят цели народи, а само правителствата им, политиците им и военни им командири. Ако правителството в РФ се смени с нормално, няма причина защо ЕС и РФ да не бъдат приятели. След втората световна всички ставанахме приятели в ЕС. Омразата не води до нищо.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен Румен Радев ни продава руско гориво, но от прекупвачи в Азербайджан.. ние и сега зареждаме с него, но на по-висока цена!
48
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Досега Митрофанова го набuвaше на Мустафа, сега на Мъртън. Но сега е по-голям, по-твърд и обpяZaн!