Лозен на протест след убийството, искат постоянен полицай в селото

Днес там бяха намерени трупове на двама души
5 авг 2023 20:45, Стела Стоянова
58
Лозен на протест след убийството, искат постоянен полицай в селото
Снимка БГНЕС

“Потресени сме. Време е Лозен да получи адекватна помощ. Време е Лозен, който е на площ от 92 кв. км., да получи постоянно полицейско присъствие. Имаме един служител, отскоро са двама, но докато няма изнесен полицейски участък, мисля че няма да се случи промяната”. Това заяви за БГНЕС кметът на село Лозен Георги Младенов.

Тази вечер жители на софийското село Лозен излязоха на протест. Сутринта край селото бяха открити телата на двама души - 18-годишно момиче, и 33-годишен мъж.

Милена заяви за БГНЕС, че е време вече да има справедливост. “Искам да бъда спокойна за децата си, утре могат те да са жертвите. Ако имаше наказание миналата година, когато същият извършител уби едно момиче, тези две деца сега щяха да са живи”, каза още тя.

Мария Иванова живее в Лозен от 40 години. “Детето ми е на шест години, такива неща се случиха и миналата година. Вече ме е страх, защото дъщеря ми след години ще стане на 18”, каза протестиращата, след което подчерта, че със сигурност трябва да има 24-часово полицейско присъствие в селото. “За мен това е кауза. Тези млади деца носят букети, цветя, палят свещи, жестоко е. Тези зверства трябва да приключат, има закон, който трябва да се спазва”, уточни Мария Иванова.

Задържаният за двойното убийство днес е с висяща присъда за друго убийство през миналата година. “Присъда обаче няма, ако не се съберем утре или други ден, това момче отново ще бъде сред нас, и ако му е простено три убийства, следващия път той ще е с калашник и ще изпозастреля всички”, подчерта жителката на село Лозен, след което сподели, че е познавала заподозрения мъж - Ч. Б. задочно. “Той работеше в магазин, всички от селото сме общували с него. Дадоха му работа, защото след като съдът го е пуснал, мислехме, че този човек е невинен”, подчерта Мария Иванова.

Росица Вълчанова заяви, че е тук, за да даде своята съпричастност към семействата на жертвите и такива трагедии да не се случват отново. “Крайно време е да се сезират органите и виновните да бъдат наказани справедливо. За родителите на тези деца няма да има спокойствие”, каза Росица Вълчанова. Тя също смята, че трябва да има постоянно 24 часово присъствие в селото.

Още по темата

Труповете на двама души - момиче на 18 г., и мъж на 33 г., бяха намерени тази сутрин край софийското село Лозен. Жертвите са с огнестрелни рани. Телата на мъжа и жената са изхвърлени в покрайнините на селото, на около 500 м. едно от друго. За престъплението е задържан 34-годишният Ч.Б., който преди година е убил друго момиче от селото.

От прокуратурата по-рано днес съобщиха, че той е с висяща присъда, но делото е за "непредумишлено убийство". Жертвата тогава също е било младо момиче, открито със следи от душене. И днешните жертви - мъж на 33 г. и момиче на 18 г., са от селото. Момичето, убито преди година, също е от селото.

По време на протеста днес жителите на селото положиха цветя и запалиха свещи в памет на двете млади жертви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Лозенпротестубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
"Искат един постоянен полицай с изнесен полицейски участък " ,който да "контролира" и пази престъпните елементи в селото и околностите.Не това е причината за убийствата и престъпленията от всякакъв характер,а това че много често няма разлика между крими контигента и тези в "участъците" с униформите.
57
0
 
0
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 9 месеца
Така е в натовско-европейска България!
56
0
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 9 месеца
Ти буквално не знаеш какво говориш. Отиди в близкото РПУ и ги питаи по колко патрулиращи полицаи имат на смяна и колко е населението в района им. Не се стресирай от цифри като 10 на 20000. И като отидат на 2 - 3 повиквания едновременно, колко остават реално за патрул?
55
2
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 9 месеца
България е на първо място по милиционери на глава от населението. Патрулиране - нула, предотвратени престъпления - нула. Ноо заплатите на милиционерите ги вдигнаха с 10% "народните избранници"
54
1
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 9 месеца
А ти кога последно чете сводки и бюлетини на МВР за да си наясно колко престъпления са предотвратени превантивно?
53
1
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 9 месеца
А знаеш ли колко е щата, обучението, заплатата и възможностите на отдела им за разузнаване на карабинерите в Италия? И като погледнеш общия знаменател на това до къде пак ще опреш? Парламента, законите и респективно управляващите. Каквото и на върха на пирамидата, такова е и под него. Проблема не се решава, когато се бориш с последствията от него, а когато го премахнеш или създадеш условия за да е решен, а ти вдигаш врява за колата, а всъщност шофьора е калпав!
52
2
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 9 месеца
Я кажи милиционерче, има ли поне едно превантивно предотвратено престъпление от милиционер? Срещу обикновени хора. Не да охранявате "превантивно" тиквата и пеевски. Това го умеете знаем. А да патрулиране по улиците никой не ви е видял. Знаеш ли как патрулират карабинерите в Италия?
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сърдете се на закона, съдебната система и юристите, и най-вече на депутатите, които така и не сътвориха строги закони и механизми гарантиращи прилагането им. Над 90% от подобни извършители са криминално проявени. Хващани и разследвани от полицията и пускани обратно в обществото от съда. Полицията пак хваща, съдилищата пак ги пускат. Ченгетата няма как да ви опазят и превантивно да предотвратят такива престъпления, докато съда раздава смешни или никакви присъди!
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боже, Господи, пуснат след душене на момиче. Непредумишлено душене?
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе те този с непредумишлени убийства го оневиняват,разкаже им някакъв разказ в негова полза и го пускат да си ходи,както и сега с неговото познато момиче,което застрелял от ревност,че било неочаквано с друг мъж от който пък искал пари за убийството й пред него за да замине на някъде си да се крие на далеко,но е искал пари за далаверата,че ги свързал да срещнат за интимна връзка като сводник или по поръчка на друг по едър тартор.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Костадинов, както е тръгнало, скоро ще си прояви садизма.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Който боготвори руските мародери, става като тях.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русофил, сър!
45
2
 
4
 
! Отговори
Така е в преди 9 месеца
16тата пепублика на СССР
44
1
 
6
 
! Отговори
Шегувате ли се преди 9 месеца
Удушил някаква при каса мазо казал че е груб любовник пуснали го убил още двама занимавал се с дрога Междодругото и стигнал до морето.А иначе някакви хора за 1 грам трева ги тормозят скапатите ушеви нещо жества!Но за тоя няма проблем!Това не е държава а корумпирана Заддунайска Ко ч и н а!
43
0
 
4
 
! Отговори
50нюанса преди 9 месеца
Плебеиско парти
42
3
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 9 месеца
Да предотвратяват ми звучи като някава точка от CIA на щатите. Тук сме България и не стигат полицаи, какво предотвратяване. Те вярно и те са корумпирани отвсякъде и често има чадър над разни индивиди, но все пак не мога да се съглася -правосъдната система е по-нагоре и не работи добре. И кво как ще предотвратят че някой е шизофреник и днес нещо е решил.Утре ще е друг. Не може до всеки гражданин да ходи полицайНе се заяждам , но е твърде наивно да разчитаме на предотвратяване.Де се е чуло и вид
41
2
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 9 месеца
Естествено че ще хейтим дебелите фуражки. Превантивно могат да действат те, не съда. Да П-Р-Е-Д-О-Т-В-Р-А-Т-Я-В-А-Т. Да си чул за предотвратено престъпление срещу обикновени хора? Милицията стои да пази Тиквата в Банкя
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обществото е крайно изморено вече. Сега заслужават да има протести всяка вечер до осъждането на тъмносиния рецидивист от Лозен. Роднитните на миналогодишната пострадала как са се примирили с това, че убиецът си живее на свобода? Това нормално ли е? Това е пълно безумие. !?какво чакахте , тези 2 трупа ли? Който един път е убил не е нормално човешко същество и трябва веднага да бъде съден. Кой спи? КОЙ СПИ? ЗАЩО?Къде сме? Парите така замазаха ценностите, не е истина. Това мазало няма да се оправи
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Kaто малките деца... искали "постоянен полицай" в селото.. вместо да поискате като мъже оставката на нед ъгавия си кмет!!