75% от работещите едва свързват двата края всеки месец

Мика Зайкова прогнозира живот на сглобката до местните избори
Обновена: 8 сеп 2023 12:44 | 8 сеп 2023 12:22, Камелия Цветанова
508
75% от работещите едва свързват двата края всеки месец
Снимка: БГНЕС

„75% от семействата на работещите в България не могат да поемат ежемесечните разходи”. Това заяви икономистът Мика Зайкова пред NOVA NEWS.

Още по темата

Зайкова заедно с Кремена Атанасова, председател на Синдиката на административните служители „Подкрепа“, обясниха разликите за една и съща длъжност в различни ведомства.

Това демотивира служителите, стана ясно от думите им.

Според Атанасова е нужно да има и допълнителни възнаграждения с постоянен и с временен характер. Тя даде пример със заплатите в НСИ, на чиито данни всички се позоваваме.

"Заплатите им са 803 лв., а повечето са с един чужд език. Управляващите слагат знак за равенство между реформа и съкращение", каза тя.

Според Зайкова основните критерии за формиране на заплати трябва да бъдат издръжката на живот, както и условията, при които работят. Тя даде пример със служителите от ДАИ, които нямат служебни коли. „Хора с еднакъв труд, трябва да получават еднакви заплати”, каза тя.

„Управляващата „сглобка” ще стои до местните избори. Всички обвиняват местните органи, но те бяха оставени две години на командно дишане. Нямаше бюджет и само се актуализираше бюджета, но в тази актуализация бяха пропуснали местните органи. Те нямаха пари да си платят някой да направи проектите”, каза Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бачкер склададжия с Е60ка без 2лв. в джоба седнал да говори за коли и да сравнява китайски играчки с немски машини. Абе, смях в залата... Бачкери, не разбирате как мислим хората с пари. Не сте дорасли дотам. Накратко- мнението ви е все едно да ми кажете, че тениската от Лидл е същата като Ralph Lauren. Както и, че 25-годишното уиски е като Блек рам. Айде нЕма нужда. Да имате пари да коментираме, разбирам. Иначе нищо против китайските бракми. Ама имам корейски телефон, китайски няма да погледна.
378
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
BMW iX M60 - цена $150 хил. Китайски аналог Avatr 11 - цена $57 хиляди с батерия 116kwh, ($51 хил с батерия 90kwh). Avatr 11 не е по-лош - и дизайн, и комплектация, и комфорт, и салон, шумоизолация, и driving experience и Fahrspass. Натискаш леко газта и моментално излита все едно е без тегло, като перушинка, такава голяма кола. Скоро никой няма да им купува безумно скъпата продукция на европейците, а и самите те дори вече нямат пари да си платят отоплението и държавите печат пари да им го плащат, какво остава за коли.
377
0
 
0
 
! Отговори
BMW kaput преди 7 месеца
От Hamann Моторспорт започват преговори с китайските BYD HAN, тъй като БМВ била много слаба и нещастна кола, а китайските тупалки били класи отгоре.
376
0
 
0
 
! Отговори
Мерцедес капут преди 7 месеца
Voyah Chasing Light с пожизнена гаранция 30 датчика и сензори, автопилот и автопаркиране, видеозапис, два ел. мотора общо 510 конски сили, пробег 730км, ускорение до 100км/ч за 3.8 сек, пневматично окачване, регулиране на височината на клирънса. Максимална версия обурудване 60 хил долара, базова версия 322,900 yuan ($43 хил). Немски аналог от такава класа (Full-size luxury car E-segment 5th category of the European cars) Mercedes Benz EQE AMG 43 4MATIC, 2 години гаранция, (476 коня, ускорение 4.2 секунди, пробег на батерията 506км) - 150 хил долара за пълна комплектация.
375
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 391, a ти защо не си мениджър и да раздаваш както ти харесва? Хайде! Давай! Места колкото искаш има. Отвори ЛинкдИн и кандидатствай. Кой те спира? Или ще пуснеш партенката за връзкарите? Да ти кажа, че за 30 години един път не ме назначиха с връзки. Ама съм висш мениджър. Явно е до качества, които не притежаваш. Не става само с искам! Трябва и акъл! 75% очевадно не го притежават. На всеки според заслугите. Вашите са колкото за минималка.
374
1
 
0
 
! Отговори
BYD HAN 2023 review преди 7 месеца
Новият BYD HAN 2023 разбива теслата и немските по-всички показатели - технически параметри и пърформанс, комфорт и поведение на пътя, сигурност, дизайн, цена. Салонът на BMW изглеждат като скърцаща пластмасова кухня от евтини материали в сравнение със салона на BYD, да не говорим за Тесла, където интериора е пълна мизерия.
373
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става с контранастъплението?
372
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За Украйна не са нужни 3 дни, достатъчно е за 2 часа Киев и Лвов да бъдат изравнени със земята и укронацистите ще се влачат по корем пре Путин и ще молят на колене за милост и пощада. В момента Украйна е цял и съществува като държава само благодарение на благородството и милостта на Русия.
371
0
 
2
 
! Отговори
Руски Неволи преди 7 месеца
Кога излиза новата Лада Нива с батерия и автопилот, конкуренция на G65 Brabus?
370
0
 
1
 
! Отговори
Цветан Недялков КуКу преди 7 месеца
Аз карах китайска тротинетка. Вече нямам дом.
369
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да си купиш тесла есплед все едно да си купиш Лада Калина с 2 секунди ускорение.
368
0
 
2
 
! Отговори
2 години чакаме преди 7 месеца
Кога ще падне украйна? От 2 години пада "след 3 дена".
367
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази Тесла есплед такава тесла, и с такова лошо окачване и управляемост, а са и сложили двигатели електрички 1000 конски сили, и като ускорява дори не може да се управлява при такова ускорение. Да не говорим че става само за градска кола, а къде в града ще ускоряваш така, извън града тези мощни двигатели ще изпомпат батерията след 150 километра.
366
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Китайските коли показаха най-добри тестове за сигурност за 2022г.
365
3
 
2
 
! Отговори
БМВ капут преди 7 месеца
БМВ вече не може да произвежа. На сайта им може да се види, спрян е култовия модел М5 не може вече да се купи, а от цялата серия 5 са останали само електрички по 100 хиляди евро и две мизерни конфигурации с двигатели като на Дачия. Вече няма материали, няма алуминий, енергията скъпа. Да правим скъпи електрички, тях така и така никой не може да ги купи на тези цени.
364
0
 
3
 
! Отговори
Немско Качество преди 7 месеца
Тия китайските коли са по-евтини, защото ги правят в някакви заводи за сешоари и батериите им дефектират. Отворете тубата и намерете клипче как горят като факли.
363
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Реално в Русия тече мобилизация - вярно, наемат се доброволно платени на договор, но все пак е мобилизация. Само за последните няколко месеца са наети на договор 220 хиляди. С предишните 330 хиляди това са 550 хиляди добре обучени и мотивирани бойци. Към тях не влизат вече съществуващите части които провеждат Специалната военна операция на територията на бившата УССР.
362
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Заплатите във всички фирми се раздават на мениджмънта и началниците под тях. Навсякъде наслагани началник, зам началник, управител и под тях не остава кой да работи. Само шефове баровци. Малкия човек се чуди данъци, акцизи, спекула с храни, горива, кредити- кое по-напред? Но все пак сме в България и взимаме 500евро заплата и по 50цента на час нощен труд. Бизнесът все няма пари и не можел да плаща, за това работника няма право на глас. Началника пак с нова служебна кола..
361
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинската армия е изтощена, измъчена и много по-малко боеспособна отколкото беше преди. Отбраната е най-сложната военна дейност, и има голяма вероятност непосредствено след започване на настъплението украинския фронт да рухне.
360
0
 
0
 
! Отговори
В Берлин е гадно преди 7 месеца
До Берлин - пробвай да емигрираш в Русия, там заплатата започва от 10 000