Денков: БТР-ите повече пречат, отколкото помагат

Аргументите на Радев не са адекватни
4 дек 2023 17:15, Стела Стоянова
466
Денков: БТР-ите повече пречат, отколкото помагат
Снимка БГНЕС

“Очаквам ветото на Радев да бъде преодоляно бързо, защото аргументите не са адекватни”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков, който по-рано коментира много кратко ветото на президента, предаде БГНЕС.

“Самият факт, че повече от 30 години тези БТР-и никога не са използвани, показва, че не са били необходими”, каза още Денков.

Той подчерта, че има други средства, по които работят, за "да може да се появят на границата ни". “Така че няма нужда от тези бронетранспортьори. Те повече пречат, отколкото да помагат”, смята премиерът.

Още по темата

По-рано днес президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника. В мотивите към ветото е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост. ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС осъдиха остро ветото на държавния глава, а подкрепа оказаха от БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
7
 
! Отговори
цитат преди 5 месеца
Пълноправен член на НАТО и ЕС. Обаче не сме пълноправни, защото нашия марионетен елит се корумпира и по таза причина е зависим от пороците си и срещу безнаказаната си корупция СЛУГУВА НАЙ-ДОЛНОПРОБНО. нАЙ-БЕЗГРЪБНАЧНО. най-позорно. И това са почти всичките от този елит. Нормално евроатлантическите ни партньори се подиграват на този елит както се подиграваха в изтеклите грами на Уикилийкс с Бойко, Мартин Димитров, отличен защитник на американските енергийни интереси в България /сега пак депутат/
366
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А пък в Западна Русия, по-известна под името Украйна, мъжете ще могат да зареждат бензин само срещу представяна на военна книжка. Ако нямаш такава, те дърпат за ушите и хайде на фронта! зА МАЛЦИНСТВАТА ВКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРСКОТО НЯМА ИЗКЛЮЧЕНИЕ.
365
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин извършва ГЕНОЦИД над славяните, включително и над руснаците, убива ги умишлено и ги хващат насила и с насилие ги пращат да воюват, въпреки, че те не искат! Няма никаква свобода в Русия, НИКАКВА! Убиваха и журналисти и други хора свидетели, потърпевши, за да скрият жестоката истина за това, което се случва там и тиранията, корупцията, анархията в която живеят! Руснаците са превърнати в жалки роби, без право на глас.
364
2
 
15
 
! Отговори
Намръщен преди 5 месеца
И ти повече пречиш, отколкото помагаш, щом това е логиката, да те дадем и теб безплатно на Украйна! А ако не те искат подарък, може да им платим нещо, барем ни отърват и те вземат... А БТР-ите да си стоят при нас!
363
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БТР-ите му пречат много, пречат му да се натегне максимално на посолството
362
0
 
16
 
! Отговори
SLAYER преди 5 месеца
Този Академик от "всичко взе да разбира". Тако му нарежда явно НАчалството. Това, което казва са пълни глупости. Срам за Министерски Съвет
361
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От Американското посолства му казаха, че бър-те пречат и трябва да се отърве от тях за без пари даже. Всички страни си гледат интереса но на бедната Булг аристан е каквото и наредят.
360
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков пак яхнал розовия еднорог в атака , защитава доброто във вселената.
359
1
 
16
 
! Отговори
Бай Пешо преди 5 месеца
И този ми л_ьоло бил академик. Алоу, академика, незнаех че за г_ъзолизъм и продажба човек може да стане академик. Но уви, ти го доказа. Ти си направо срам, за България. Срам е, че се опитваш да говориш на Български, който даже не ти се отдава.
358
1
 
16
 
! Отговори
Денков,и лимузините, преди 5 месеца
с които се вози луксозно властта пречат,ако парите за тях се дадат на градс.транспорт,а висшите "слуги на народа"се возят на него,ще е далече по-демократично.Дайте им безплатна карта за градската мрежа и по един билет годишно отиване и връщане до където искат в България по БДЖ.То бива дебелашка парвенющина,то бива заплати, бонуси,с пъти над хората,всякакви екстри,обгрижване,храна,дрехи,охрана от народната любов,секретарки и офиси,но на фона на положението ни това е пир по време на чума.
357
1
 
15
 
! Отговори
панчо преди 5 месеца
по скоро той повече пречи от колкото да помага
356
2
 
16
 
! Отговори
Lina преди 5 месеца
За разлика от 45 г изпочупено нещо страйкър, което американците са бракували и продали на Бг.
355
1
 
12
 
! Отговори
Защо на скраб? преди 5 месеца
До АнонименКак ще дадем на скрап нова амфибия, специална серия, каквато и в СССР не са произвеждали? В богатите западни държави, колекционерите ще ги налапат, като топъл хляб по милион на бройка. Тези машини са български, лимитирана серия с удвоена броня и винт да плуват във водни басейни. Не са бойни, а транспортни, а бронята е да пази екипажа от големокалибрени картечници.
354
1
 
22
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Оставка!
353
0
 
5
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
да
352
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков е сламен човек и набеден академик.Нека му подскажа,че има още много техника,която не се ползва,каквото и да значи това.С-300 се използва само по парадите на Гергьовден,значи и те влизат в тая графа.Повечето танкове и оръдия и всевъзможна техника, стоят в парковете и по складовете и по денковата академична логика,повече пречат.
351
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По тази логика,трябва да ни пречи и другата техника,която е консервирана и не се ползва.А това е по-голямата част от въоръжението ни.Абсолютно неадекватно обяснение.Да не би с всичките оръдия да се стреля,или всички танкове,бтр-и,САУ-та и т.н. да се ползват.Не,просто се обслужват и се поддържат в изправност,но не се ползват и дано така си остане.
350
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама продайте ако ще и за скрап ги бре мишок, а не ги подарявайте
349
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да падне радевото вето Пилота да излита от президенството че е позор
348
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най добрия премиер на България Денков човека с железни нерви